РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

15.05.2020

75123 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Безпечні покупки з накладеному платежем в найпопулярніших службах доставки України.

Торгівля все глибше йде в інтернет простір. Як показує статистика, кожен другий дорослий українець хоча б раз в житті купував товар в онлайн-магазині. І якщо раніше це були переважно покупки побутової техніки, меблів, одягу, то сьогодні в інтернеті можна замовити продукти харчування, ліки, побутову хімію, косметику і т.д. Оформляючи покупку онлайн, покупець вибирає спосіб доставки і оплати.

 

 

Що таке накладений платіж? Правила і відправка післяплатою

 

Одним з найпоширеніших методів отримання та оплати товару є послуга накладеного плат їжака. У цій статті розглянемо, що таке оплата післяплатою, її переваги та недоліки, які види даної послуги існують сьогодні, можна порівняти вартість післяплати в різних кур'єрських компаніях України.

 

Що таке накладений платіж?

Дав еко не всі знають, що значить накладений платіж і для чого він потрібен. Пропонуємо почати з самого початку. Отже, накладений платіж - це послуга, що надається, як правило, кур'єрськими компаніями, яка дає можливість здійснити торговельну угоду між продавцем і покупцем. В цьому випадку кур'єрська компанія виступає посередником, через якого продавець відправляє покупцю, замовлений у нього товар, а одержувач товару, після отримання посилки в представництві посередника, оплачує його. Відправку коштів продавцю проводить кур'єрська компанія.

Послуга доставки післяплатою є платною. У кожної компанії, яка займається цим бізнесом, розроблена своя сітка тарифів, яка залежить від вартості товару, оперативності та кілометраж доставки.

Далі розповімо, як відправити посилку післяплатою. Оформлення відправки в відділенні пошти або кур'єрської компанії займе кілька хвилин. Для цього продавець повинен:

• надійно упакувати товар, попередньо перевіривши його комплектацію та належний стан. Тару для упаковки можна придбати прямо у відділенні кур'єрської служби;

• грамотно і правильно заповнити бланк на надання послуги. У документі обов'язково вказується сума, яку має сплатити покупець і спосіб отримання грошей за товар;

• також рекомендуємо скласти в двох примірниках документ з описом товару, який готується до відправки. Один примірник опису залишається у продавця, другий відправляється разом з товаром покупцеві;

• після відправлення вантажу на руки видається квитанція я, яку потрібно зберегти до кінця здійснення угоди.

Для отримання посилки, відправленої післяплатою, покупцеві необхідно звернутися в обумовлений з відправником відділення кур'єрської служби. Про те, що посилка вже приїхала, служба  Укрпошти сповістить одержувача смс-повідомленням або спеціальним паперовим повідомленням, яке буде доставлено в поштову скриньку за адресою проживання одержувача. Вирушаючи за посилкою, візьміть з собою документ для посвідчення особи і необхідну суму грошей. Співробітник відділення знайде вашу посилку за наданими даними або на основі самого повідомлення, і після цього ви зможете оплатити і забрати товар.

Ще до недавнього часу, саме той факт, що покупець не може перевірити стан замовлення ного післяплатою товару до оплати посилки, був істотним мінусом даної послуги. Але, після введення деякими великими компаніями умов, які дозволяють покупцеві прийняти рішення про покупку після розкриття посилки до оплати, пересилання накладанним платежем стала ще популярнішою.

Крім того, безумовними перевагами послуги можна назвати:

- для продавця: гарантія отримання грошових коштів за наданий товар;

- для покупця: оплата післяплатою відбувається в момент отримання товару (без передоплати і ризику залишитися «з носом» у разі шахрайства), а також можливість замовити товар зараз, а оплатити в момент отримання.

Основними недоліками є:

- для продавця: є ризик, що покупець передумає купувати товар. Тоді всі витрати з пересилання туди / назад і зберігання товару на складі служби доставки лягають на продавця.

- для покупця: як правило, всі витрати з пересилання товару з податками, бере на себе покупець (якщо не зазначено інше). Сюди входять: доставка товару і відсоток від вартості замовлення за послугу пересилання грошових коштів продавцю (ціна залежить від прайсу служби доставки).

Ще в 2013 році торгова площадка Aukro.ua. перед покладала до послуг покупців своєрідний аналог наложці - «заморозка платежу». Суть в тому, що грошові кошти в розмірі ціни покупки блокуються (заморожуються) до отримання товару. Таким чином захищений покупець, який робить "передоплату", адже в будь-який момент він поверне свої гроші, якщо не отримає товар, і продавець, який відправляє товар тільки після повідомлення про оплату. Дана опція безкоштовна, що вигідно, якщо операція була здійснена в рамках аукціону. За словами представників торгової площ адкі, така послуга в рази збільшила кількість онлайн покупок і підняла рівень довіри українців до електронної комерції.

 

Накладений платіж в найпопулярніших службах доставки України

Умови надання пересилання післяплатою трохи відрізняються, поетом у ми перевірили і порівняли тарифи найпопулярніших українських кур'єрських компаній і служб доставки, а інформацією ділимося далі.

 

Правила і ціни післяплати Новою Поштою

Нова ПоштаКомпанія Нова Пошта, мабуть, найпопулярніша і технологічна служба доставки на території України, якій довіряють мільйони українців. А завдяки розгалуженій мережі представництв, її послуги доступні навіть в самих маленьких населених пунктах країни.

Правила післяплати в Новій Пошті прописані на офіційному сайті компанії в розд ледве Додаткові послуги . Послуга називається Грошовий переказ і пропонує відправнику-продавцеві товару скористатися двома варіантами отримання грошових коштів від покупця: особисто у відділенні мережі компанії або на банківську карту (за допомогою особистого кабінету в мобільному додатку). У Новій Пошті накладений платіж відрізняється від конкурентів вартістю: на всьому ринку це найдорожча послуга. Так, ціна послуги в обох варіантах становить - 20 грн + 2% від суми переказу.

Важливо! Головна перевага компанії - можливість перевірки посилки і якості товару перед його оплатою.

Гарантія високоякісного надання послуг по накладеному платежу Новою Поштою - відгуки задоволених покупців і продавців, з якими можна ознайомитися на різних сайтах- отзовиках.

 

Все про накладений платіж Укрпошти

УкрпоштаНаціональний поштовий оператор Укрпошта - один з лідерів надання послуг відправки покупок з післяплатою онлайн-магазинами. По-перше, популярність зумовлена присутністю оператора практично в кожному населеному пункті країни, а по-друге, і на відміну від інших служб доставки, прийнятною вартістю послуг.

Якщо говорити про недоліки, то тут можна назвати все ще низька якість обслуговування, некомпетентність співробітників і недостатня технологічність процесів. Хоча, після проведення ребрі Ндінга і прийняття більш сучасної стратегії ведення бізнесу, рівень обслуговування і кількість нових послуг радує. Так, в середині 2017 року Укрпошта стала повноцінним гравцем на ринку доставки замовлених товарів через e- commerce із застосуванням накладених платежів.

Сьогодні оператор пропонує два види доставок посилок: Експрес і Стандарт. Примітно, що вартість послуг післяплати однакова в обох випадках і становить:

Для посилок вартістю до 2 000 грн - 2% від суми, але не менше 10 грн

Для посилок вартістю від 2 000 грн - 1% + 8 грн

У разі підписання договору на обслуговування - 1% від суми, але не менше 5 грн.

Варто зазначити, що для бізнес-клієнтів, які підпишуть договір на співпрацю з доставки товарів покупцям через Укрпошту у, стануть доступні спеціальні умови тарифів на відправку і оплату товару, а також додаткові послуги, серед яких «Огляд перед врученням".

Детальні умови Укрпошти по накладеному платежу і тарифи можна дізнатися на сайті .

 

Обслуговування накладеним платжем в Ін Тайм

Ін ТаймСеред невеликих служб доставок компанія Ін Тайм заслужено займає лідируючі позиції. Компанія гарантує високу якість обслуговування і досить розвинену мережу відділень по всій Україні.

Послуга «Накладений платіж» включає в себе наступний тариф: 15 грн. + 2% від суми платежу. Отримати накладений платіж можна тільки у відділенні Ін Тайм.

Тому, якщо у вашому місті чи населеному пункті є Ін Тайм, то можете сміливо користуватися послугами цієї компанії.

 

Накладений платіж в Делівери

Де-ЛіверіКомпанія «Делівері» пропонує своїм клієнтам два варіанти послуги: накладений платіж на карту і накладений платіж готівкою.

Послуга «Накладений платіж на картковий рахунок» надається тільки за допомогою особистого кабінету, який можливо відкрити на сайті компанії. Вартість послуги 10 грн + комісія банку - 1% від суми + 5 грн. Детальна інструкція з оформлення послуги доступна на сайті компанії.

Послуга «Накладений платіж готівкою» надається не на всіх складах компанії і тільки три дні на тиждень (понеділок, середа, п'ятниця). Приємний бонус від оператора - можливість огляду вантажу одержувачем перед проведенням оплати післяплати.

Тарифи на послугу: 10 грн + 2% від зазначеної суми платежу. Детальна інструкція з оформлення послуги теж є на сайті компанії.

 

Що потрібно знати про платіж з післяоплатою в Міст Експрес?

Міст ЕкспресТариф на наложку в даній компанії складає 2% + 20 грн. Більше про послугу можна знайти на офіційному сайті компанії.

Скільки б не коштувала послуга післяплати, в більшості випадків вона виправдовує себе. Адже товар в інтернеті часто дешевше, ніж в роздрібних магазинах, та й вибір модельного ряду набагато більше. А тарифи на накладений платіж не такі вже й непідйомні. Тому, якщо сумніваєтеся в продавця, робите замовлення вперше або вам зручніше розрахуватися після огляду продукції, сміливо користуйтеся опцією "накладений платіж". Правда не всі продавці готові працювати з пересилкою післяплатою, але тут варто задуматись про те, які причини можуть бути (недобросовісність магазину, погана якість товару або банальна не клієнт орієнтованість). Так що можна сміливо сказати, що популярність даної послуги з кожним роком буде зростати. Ну а завдяки надійному фінансовому партнеру - компанії «БистроЗайм» - будь-який українець завжди зможе замовити і купити потрібний товар, навіть коли не вистачає коштів на покупку. Для оформлення першої позики під 0% перейдіть на сайт компанії.

 

 

Читайте також:

Дарча на квартиру

Допомога при народженні дитини

Як відкрити свій бізнес