РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

13.07.2020

2737 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Заявка на позику в МФО: як проходить її розгляд

Заявка на позику в МФО: як проходить її розглядФінансові послуги з видачі швидких кредитів в даний час користуються великою популярністю серед жителів України. Згідно з останніми статистичними даними близько 50% громадян знають, що таке мікрофінансова організація і мікрокредит, 20% замислювалися про отримання такого кредиту, і 30% вже хоча б раз користувалися подібними послугами.

Дійсно, мікрокредит набагато зручніше і швидше отримати. Не потрібно збирати значний пакет документів, термін розгляду заявки мінімальний, наприклад, в нашому МФО Бистрозайм для отримання коштів досить виділити 20-25 хвилин особистого часу. Однак не всі знають за якими критеріями розглядаються анкети майбутніх позичальників? Ми вирішили більш детально обговорити це питання в даній статті.

Нюанси роботи МФО

Відсоток відмови МФО мінімальний, займ на карту, як правило, отримує 95% позичальників, відмовляють лише потенційним шахраям, які найімовірніше навіть не планують віддавати гроші. Це головна відмінність МФО від банків, оскільки останні враховують величину доходу, наявність офіційної роботи, уважно вивчають кредитну історію позичальника і т.д.

Іншими словами процес розгляду заявки схожий зі спрощеною системою кредитування. У МФО клієнт заповнює анкету, де вказує важливі особисті дані, відправляє їх на розгляд спеціальної автоматичної системи під назвою скоринг. Вона зчитує відповіді і присвоює їм позитивну чи негативну оцінку, що і впливає на підсумкове рішення. Також крім автоматичної оцінки, в скоринг закладені принципи безпеки. Тобто якщо згідно з даними із загальних баз потенційний позичальник має судимість, причетність до формування злочинних угруповань, коли-небудь втрачав документи і т.п., то система, швидше за все, відмовить в кредитуванні, в цьому МФО досить схожі з банками. Звертаємо також вашу увагу на те, що деякі мікрофінансові структури підключені до бази Бюро кредитних історій, звідки також можуть запитувати різну інформацію. Однак поки така практика не особливо поширена, так як суми кредиту невеликі, відсотки нараховуються щодня, їх розміру цілком вистачає, щоб застрахуватися від неповернення.

Важливий і той момент, чи є позичальник постійним клієнтом МФО, оскільки ці громадяни можуть отримати різні привілеї:

  • автоматичне схвалення позики;

  • більш тривалий термін кредитування;

  • знижені процентні ставки і т.п. вигідні умови кредитування.

Однак якою б ідеальною не була скорингова модель, остаточне рішення завжди приймає фахівець МФО. Існують лише деякі особливості оформлення заявки в офісі і на сайті організації. Відзначимо кожну ситуацію більш детально.

Розгляд заявки в офісі

Мікрокредит можна оформити особисто, завітавши до офісу МФО. Процес розгляду такої заявки практично не відрізняється від того, яким чином це відбувається в звичайних банках. Позичальнику необхідно заповнити анкету, де надаються відомості про реєстраційних даних паспорту, будь-якого другого документа, приблизний дохід за місяць і т.п. Однак головна відмінність тут в тому, що не потрібно готувати широкий пакет документів, тільки ті, що посвідчують особу громадянина.

Для МФО байдуже де ви працюєте, не потрібно офіційне підтвердження прибутковості. За допомогою скорингу перевіряється достовірність наданої клієнтом інформації. Крім того, при особистому зверненні в МФО фахівець оцінює зовнішній вигляд майбутнього позичальника, може задати кілька незначних питань.

Звернення до організації зазвичай зручно для тих, хто не може отримати кредитні кошти на особисту картку. Готівка видається в касі МФО буквально через 15-20 хвилин після звернення, що дуже зручно.

Онлайн кредитування

Практично в кожному МФО ви також можете отримати позику онлайн. Заявка, створена в інтернеті в готовій формі, розглядається за таким же принципом що і при особистому зверненні. Тут також за основу беруться автоматичні настройки скорингу і робота фахівця. Деякі МФО припускають виїзд фахівця додому, але даний спосіб повільно витісняється повним онлайн-кредитуванням, оскільки не завжди є можливість запросити консультанта на будинок або за місцем своєї роботи. Тут грає роль не тільки територіальна віддаленість від офісу МФО, а й витрати на виїзд і інші не менш важливі фактори.

Ще один момент - в процесі онлайн кредитування скоринг враховує не тільки загальну інформацію, зазначену клієнтом, але і дані, надані в соціальних мережах, а також інші аспекти, які організація вважає за потрібне взяти до уваги.

Чи вигідно звертатися в МФО

Коли вам необхідна невелика сума коштів, мікрофінансова організація готова надати її в короткі терміни. Причому абсолютно не має значення, як ви будете оформляти позику, онлайн або відвідали офіс особисто, оскільки більшість позичальників отримують позитивне рішення. Тому мікрокредит дозволить вирішити масу термінових фінансових труднощів за лічені хвилини. Тож не дивно, що така система кредитування стрімко набирає обертів популярності в нашій країні, причина тому три головні принципи роботи МФО: швидко, просто, доступно для будь-якого бюджету.

Читайте також:

Що таке ануїтетний кредит? Погашення кредиту ануїтетними платежами

Реструктуризація кредиту - що це, як можна скористатися?

Чому дешеві кредити - міф?