РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

02.07.2020

1512 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Топ-10 непотрібних трат, які не варті грошей і часу

Більшість людей на постійній основі здійснюють покупки, не задаючи собі запитання: "А чи дійсно мені це потрібно?". Адже можна зупинитися і задуматися про те, як і на що ми витрачаємо свої гроші. БистроЗайм розповідає, як і на чому можна істотно заощадити.

 

Харчування в закладах

Час від часу проводити вечерю з друзями або родиною в ресторані — це одна справа. Інша справа, коли ви на постійній основі харчуєтеся в різних закладах, витрачаючи при цьому в три рази більше, якби готували вдома.

 

Ще варіант, коли працюючі люди не беруть з собою готовий обід з дому, а виходять в найближчі кафе та їдальні кожен день. У підсумку, за місяць це виливається в кругленьку суму і набагато дешевше обходиться приготований і взятий обід з дому.

Непотрібна побутова техніка в будинку

Особливо це стосується кухонної техніки: пароварки, хлібопічки, соковижималки, вафельниці, фритюрниці, тостери. Майже кожен з нас, купуючи той чи інший прилад, був упевнений, що його наявність буде гарантувати приготування смачної їжі без особливих зусиль і витрат часу.

 

 

Не варті своїх грошей і ті пристосування на кухні, які здатні виконувати тільки одну вузькоспеціалізовану функцію, наприклад, сендвічниці, пристрої для шинкування цибулі, чищення часнику і т. п. Незабаром ця річ стане непотрібною і тільки буде даремно займати місце на кухні.

Брендовані ліки

Завжди розрекламовані брендовані ліки мають аналоги, у яких такий самий склад і принцип дії. Зазвичай люди звикли купувати більш дорогий варіант медикаментів в аптеках — імпортні, які коштують у кілька разів дорожче.

 

 

Давайте порівняємо ціни імпортних і вітчизняних ліків:

 

Імпортні Вітчизняні
Назва Ціна, грн Назва Ціна, грн
Фастум-гель 2,5% 30,0 73,25 Ф-гель 2,5% 30,0 34,45
Нуверон 200 мг №24 98,75 Ібупрофен 200 мг №50 18,90
Мезим Форте 3500 №20 56,00 Панкреатин-ЗН №20 12,25
Но-шпа 40 мг №24 53,70 Дротаверин-Д 40 мг №20 17,10
Панадол 500 мг №12 17,85 Парацетамол-Д 500 мг №10 6,90
Аспірин 500 мг №10 49,35 Ацетилсаліцилова к-та 500 мг №10 5,30
Імодіум 2 мг №20 106,85 Лоперамід 2 мг №20 10,25
Лазолван 30 мг №20 56,50 Амброксол 30 мг №20 7,40

 

Річні абонементи в спортзал

Річні абонементи в спортзал коштують від 4 000 гривень. Як показує статистика після 1-3 разів тренувань, люди через деякий час зовсім перестають відвідувати спортивний зал і абонемент згорає.

 

Якщо ж ви не впевнені, що зможете регулярно відвідувати зал, то рекомендуємо вам придбати абонемент на місяць, або ж почати тренуватися на відкритому повітрі, в спеціально відведених для цього місцях.

Кава на виніс

Кава вже давно стала важливою частиною життя сучасної людини. Багато хто по дорозі на роботу або виходячи на прогулянку регулярно купують склянку капучіно або лате з собою. Тому мобільні кав'ярні зараз знаходяться на кожному розі. Націнка на каву в таких місцях становить приблизно 300-500%. Щодня витрачаючи по 30-50 на одну склянку капучіно, подумайте скільки б вийшло заощадити на цьому за рік.

 

Доставка готової їжі

Різні служби доставки під час карантину швидко окупували великі міста України. За замовлення готової їжі з різних ресторанів вам не тільки потрібно сплатити ціну за страви, а й окремо за доставку. Звичайно така функція іноді дуже сильно виручає, але якщо замовляти таким способом регулярно, то витрати неминучі.

Журнали, газети

Підписка на журнал або газету може коштувати недешево, а під час цифрової ери є ще й марною тратою грошей. Всі новини можна дізнатися з інтернету і телебачення, а в крайньому випадку можна підписатися на електронну версію журналу.

Дитячі іграшки

Некоторые производители выпускают игрушки коллекциями, которую непременно нужно собрать полностью. И когда вся детская комната завалена игрушками, а каждая новая перестает быть интересной через несколько дней, то стоит хорошо подумать и рационально отнестись к следующей такой покупке.

Дрібнички

Паперові листівки, різні сувеніри, нефункціональні пристосування для інтер'єру — все це даремні пилезбірники. Прихильники мінімалістичного інтер'єру радять в першу чергу від них позбутися і не купувати більше ні собі, ні в подарунок комусь.

Бутильована вода

Багато киян кожен раз з легкістю купують воду в супермаркетах ціною за 25 грн за п'ятилітровий бутель. До автоматів з розливною водою вишикуються чималі черги, а в офіси регулярно завозяться 19-літрові бутлі з очищеною водою.

 

Замість цього можна придбати пятибар’єрний фільтр за 2 000 гривень, який легко встановлюється під мийкою. Вартість заміни фільтрів набагато нижче, ніж самостійна покупка води в супермаркетах або на розлив.

 

Не витрачати марно гроші і збирати на більш дорогі покупки — це те, як мислять успішні люди. Якщо ж вам не вистачає якоїсь суми на покупку дійсно потрібної вам речі, наші партнери допоможуть вам отримати позику на суму до 30 000 гривень. Переходьте за посиланням і залишайте заявку відразу в декілька організацій.