РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

18.07.2018

9884 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як закрити кредитну карту

Як закрити кредитну карту

Більшість людей охоче користуються кредитними картами, а 65% власників пластику роблять запити на збільшення кредитного ліміту. Але що робити, якщо карту з кредитними лімітом треба закрити. Як правильно вчинити, щоб не зіткнутися згодом з проблемами.

Розглянемо деякі популярні способи в нашій статті.

Як закрити кредитну карту Приватбанку, що потрібно знати

Приватбанк дозволяє своїм клієнтам зробити це будь-яким зручним способом: віддалено або відвідавши будь-яке відділення. Але не забувайте, якщо на карті є заборгованість, то спочатку вам доведеться її погасити.

 

Як правильно закрити кредитну карту Приватбанку?

Основний момент, який треба знати: помендуємо в обов'язковому порядку отримати виписку по вашому рахунку у відділенні банку, в якій буде зазначено, що боргів у вас немає. Це варто зробити, навіть якщо ви не користувалися кредитним лімітом і незалежно від того, закриваєте карту віддалено або в відділенні установи.

В іншому, процедура проста:

1 спосіб

Увійти в інтернет банкінг Приват24 за допомогою комп'ютера, планшета або смартфона і виконати 3 прості дії:

  • знайти розділ "Мої рахунки";

  • вибрати і натиснути на карту, яку потрібно закрити;

  • потім зайти в розділ "Управління картою / рахунком" => поле "Закриття карти" => «Подати заявку». Виконуєте підтверджують дії за запитом системи і готово.

 

2 спосіб

Звернутися до найближчого відділення Приватбанку до менеджера:

  • написати відповідну заяву;

  • переконатися, що у вас немає заборгованості по кредиту;

  • побачити, як співробітник відділення знищує карту;

  • забрати в касі банку або перевести на будь-яку іншу карту ваші особисті кошти.

 

Як закрити кредитну карту будь-якого банку

 

Процедура може незначно відрізнятися. Але основні дії з вашого боку будуть всюди схожі.

Найпростіший, на наш погляд, спосіб - дочекатися закінчення терміну дії карти (він вказаний на лицьовій стороні) і не продовжувати свою кредитку. Як тільки термін карти вийде, нею скористатися більше не можна.

Але варто врахувати, що треба погасити існуючу заборгованість, так як карту закрити з боргами не вдасться.

Ще один момент: теоретично заборгованість може виникнути вже після закриття карти, так як необхідні нарахування або списання (наприклад, відсотки за користування кредитними коштами) банк може робити з затримкою. Обов'язково перевіряйте цей момент, так як штрафи і пені все-одно платити вам згодом. У зв'язку з цим та відповідно до правил НБУ установа будь-якого банку має право закривати кредитний рахунок протягом 45 календарних днів з моменту надходження письмової заяви клієнта.

Ще один спосіб закрити карту - це звернутися до відділення вашого банку. При собі мати паспорт або будь-який інший документ, що підтверджує особу та саму карту.

Якщо кредитний ліміт на карті використаний, його попросять погасити. Особисті кошти можна забрати відразу ж в касі відділення або перевести на іншу карту.

Важливо! Після закриття рахунку обов'язково переконайтеся, що вашу карту знищили (співробітник банку може її розрізати навпіл, головне перерізати магнітну смугу), а також просите довідку по вашому картковому рахунку, де має бути вказано, що у вас немає заборгованості перед банком. Немає встановленого зразка для такої довідки, але печатку банку і підпис відповідальної особи має бути присутня.

Не зайвим буде нагадати, що таку довідку краще зберігати кілька років.

Всі дії по закриттю карткового рахунку клієнта універсальні і описані вище, але буває, що у банку сформовані додаткові вимоги, тому варто уточнити на гарячій лінії або сайті як закрити кредитну карту Ощадбанку, Альфа банку або інших.

 

Читайте також:

Що таке cvv платіжної картки, де знаходиться і навіщо він потрібен

Реструктуризація кредиту - що це, як можна скористатися?