РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

24.09.2021

2067 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Як дізнатися розмір каблучки і ​​пальця

как измерить, определить и узнать размер кольцаНавіть невелика помилка здатна звести нанівець зручність його носіння. Якщо виріб виявиться меншим, його неможливо буде надіти на пальчик, а якщо більшим — буде спадати, що може призвести до втрати прикраси. Щоб не потрапити в халепу, розповідаємо як визначити і дізнатися розмір каблучки без великих зусиль.

Як правильно визначити розмір каблучки

Якщо у вас є каблучка, але ви не знаєте її розмір, можна скористатися одним із способів:

  • Виміряти внутрішній діаметр прикраси.

Візьміть лінійку або сантиметрову стрічку і виміряйте внутрішній діаметр. Отриманий результат в міліметрах означатиме розмір виробу. Тож, якщо діаметр каблучки дорівнює 20 мм, відповідно його розмір — 20.
 

  • Визначити за шаблоном.

Знайдіть і скачайте в інтернеті шаблон з прикладами кіл. Потім шляхом прикладання кільця до кожного з них, визначте його розмір. Та пам'ятайте, що порівнювати потрібно виключно по внутрішньому діаметру вироба.
 

  • Скористатися кільцеміром.

Для цього доведеться взяти прикрасу і віднести в найближчу майстерню або ювелірний салон. Там за допомогою кільцеміра співробітник за кілька секунд визначить і підбере потрібний виріб.

Як дізнатися окружність свого пальця для каблучки

Якщо ви не знаєте розмір кільця, але хочете придбати його в інтернеті — доведеться дізнатися свій розмір пальця. Для цього достатньо взяти мотузку або смужку паперу та виконати декілька нескладних дій:

 

1. Оберніть мотузку або папір навколо потрібного пальця, слідкуючи за тим, щоб вона не передавлювала шкіру і не була занадто вільною.

2. Зафіксуйте або відзначте отриману точку перетину.

3. Візьміть лінійку і прикладіть до неї мотузку або папірець, щоб виміряти отримане значення.

4. Перекладіть результат в міліметри і розділіть на 3,14 — це і буде розмір потрібного кільця.

 

Зверніть увагу на нюанси:

 

  • З ранку і ввечері пальці мають властивість трохи набрякати, тому виміри краще знімати вдень.
     

  • Не робіть виміри відразу після фізичної роботи або занять спортом, у спеку, за високої вологості або в холод, тому що товщина пальців буде різною.
     

  • Розмір однакових пальців на правій і лівій руці може відрізнятися.

 

Кажуть, що дізнатися розмір каблучки можна за розміром одягу, який носить людина. Та це лише чутки. Люди одного розміру можуть носити каблучки з різницею від 0,5 мм до 1 см.

Способи дізнатися розмір пальця обраниці для обручки

Ви плануєте зробити подарунок або пропозицію своїй коханій, але не знаєте який розмір придбати? Не хвилюйтесь, є кілька способів, що дозволяють непомітно виміряти розмір кільця своєї другої половинки. Найпростіше, якщо ваша кохана вже носить каблучку на "потрібному" пальчику. В цьому випадку є кілька варіантів дій:

 

  • Спробуйте непомітно позичити його на час і відразу відправляйтеся в ювелірний магазин. Маючи на руках каблучку, вам з точністю до міліметра підберуть аналогічний за характеристиками виріб.
     

  • Приміряйте на себе. Намагайтеся надіти каблучку максимально глибоко і зробити на цьому місці позначку. Після цього виміряйте діаметр пальця до куди змогла одягнутись прикраса.
     

  • Візьміть каблучку і обведіть його по внутрішньому колу. Після цього виміряйте діаметр отриманої фігури, який, як ми пам'ятаємо, відповідає розміру виробу.

 

Якщо ваша дівчина не носить каблучку на "потрібному" пальчику, спробуйте виміряти діаметр її пальця під час сну. Але пам'ятайте, що робити це краще під час фази глибокого сну, приблизно з 2 до 3 години ночі. В іншому випадку ризикуєте опинитися в безглуздій ситуації, стоячи біля ліжка з ниткою в руках.


В крайньому випадку зверніться за допомогою до мами, сестри або подруги коханої — жінки дуже спритні в таких питаннях і точно зможуть вивідати потрібну інформацію.