РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

25.11.2021

1217 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Все, що потрібно знати про Чорну п'ятницю

 

 

Наприкінці листопада на вітринах багатьох магазинів можна зустріти словосполучення «Чорна п'ятниця». Що воно означає? Чому саме п'ятниця та чому вона чорна? Давайте розберемося. Адже це має цікаве значення, яке сягає корінням у традиції народів Сполучених Штатів Америки.

Історія створення Чорної п'ятниці

У США так називали період, що настає після Дня подяки. За ним починається традиційний різдвяний сезон розпродажів у всіх магазинах. Звичай організовувати розпродаж цього дня встановили місцеві жителі ще в ХІХ столітті. А сам термін почали використовувати лише 1966 року, бо на дорогах виходили великі пробки. Усі дуже хотіли скупитися за великими знижками.

Чорна п'ятниця сьогодні

У наші дні термін вже узвичаївся, як період знижок у всіх популярних магазинах. Він припадає на кінець листопада. Якщо ви планували зробити якісь великі покупки, краще їх робити саме в цей час. Знижки пропонують не лише великі світові магазини, а й українські. А щоб правильно підібрати потрібний товар до Чорної п'ятниці у конкретному українському магазині, краще скористатися сервісом Price.ua. Dsy дозволяє підібрати необхідний товар за найменшою ціною. Достатньо перейти на сайт і в пошуковому рядку і ввести те, що ви шукаєте. 

Як не потрапити на обман у період знижок

Багато магазинів користуються хитрою стратегією завищувати ціну товару, маскуючи її під слово «знижка». Як це працює? Допустимо, що товар до Чорної п'ятниці коштував 1000 грн. У період акції його вартість піднімають до 2500, а потім роблять знижку в 50%. Таким чином, товар нібито вже зі знижкою коштує 1225 грн, що на 225 грн дорожче за ту ціну, яка була до акції. Як уникнути переплат? Можна постійно моніторити ціни на необхідні товари заздалегідь, зайти в магазин до періоду знижок та переглянути ціни на потрібні вам товари. А вже у Чорну п'ятницю просто їх порівняти.

Чи існують ще періоди знижок, окрім Чорної п'ятниці?

Так, є. Сьогодні Чорна п'ятниця – це неофіційна традиція, яка триватиме вже довгі роки і постійно зростає у плані географії. Але це не означає, що за інших днів знижок не буває. Кожен магазин сам вирішує, як і коли знижувати ціну товарів. У будь-якому разі від таких щорічних періодів знижок виграємо ми – покупці. Це дозволяє нам економити кошти, які ми можемо витратити на інші потреби.

Як придбати товар під час Чорної п'ятниці з максимальною вигодою

По-перше, складіть список того, що вам необхідно купити заздалегідь. По-друге, порівняйте ціни на однаковий товар у кількох магазинах. Із цим вам допоможе сайт Price.ua. Також не забувайте про кешбек-сервіси, які дозволяють вам заощадити частину грошей від суми покупок. Таким чином, якщо грамотно та заздалегідь підійти до процесу шопінгу, можна заощадити пристойну частину грошей. А це завжди приємно.