РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

21.01.2022

1057 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

5 способів захистити свої дані в Інтернеті

 

 

Дедалі частіше ми читаємо новини про витік персональних даних користувачів. Це може бути поодинокий випадок, коли у когось зняли гроші з картки. А також, це бувають масові випадки, коли бази даних сервісів зламують шахраї. Давайте розберемося, що робити, щоб захистити себе в Інтернеті?

 

Спам, вірусні посилання, крадіжка персональних даних – ви вже не раз про це чули і знаєте, що заволодівши вашим паролем, логіном, номером картки та інших даних, шахраї можуть доставити низку проблем для простого користувача.

 

Є хороші новини - убезпечити себе можна, використавши правиця цифрової гігієни. Отже, що робити, щоб максимально захистити себе в мережі?

 

Створити окрему електронну пошту

 

Нас часто просять заповнити різного роду анкети: в магазинах, супермаркетах та інших місцях, де ми можемо здійснювати покупки або користуватися певним сервісом. Для таких цілей необхідно мати окрему поштову скриньку, яку ви будете вказувати для такого роду маркетингових активностей. У жодному разі не давайте свою робочу або особисту поштову скриньку. Заведіть окрему.

 

Складні паролі

 

Зазвичай, ми не хочемо морочитися і вибираємо як пароль щось просте для нас, наприклад, дату народження, або дату народження дітей. Шахраї, як правило, сподіваються швидко зламати поштову скриньку. Тому якщо ви поставите собі пароль, де буде 15 знаків, з яких будуть кілька великих букв, символів у нижньому і верхньому регістрі, то ніхто не витрачатиме час на те, щоб зламати вас. Шахраям куди простіше перейти до адрес, де пароль коштує набагато простіше.

 

Користування віртуальними картами

 

Фахівці радять перейти на використання віртуальних карток. Щоб якнайменше використовувати реальну карту при покупках, в магазинах і просто в гаманці.

 

Програми та спам

 

Дуже уважно поставтеся до спаму. Не відкривайте сумнівних посилань, не відкривайте листів від адрес, які виглядають підозріло. У жодному разі не відкривайте сумнівні вкладення, які можуть бути надіслані разом із електронним листом.

 

А також дуже уважно ставтеся до того, які мобільні програми ви встановлюєте на свій смартфон. Переконайтеся, що програма, яку ви хочете встановити - це офіційний продукт компанії, а не чергова іграшка, яка зчитуватиме ваші особисті дані.

 

Будьте уважнішими

 

Загалом уважно ставтеся до всього, що ви робите в мережі та які дані вказуєте. Цифрова гігієна дуже важлива в наш час і від неї багато що залежить.