РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

30.09.2021

2275 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як стати блогером і заробляти в Інтернеті

как стать популярным блогером

Щоб заробити мільйон тепер не обов'язково закінчувати престижний університет або займати керівну посаду. Сьогодні у списку Forbes серед бізнесменів і олігархів багато блогерів. 

 

Смартфон, камера та інтернет — ці інструменти використовують блогери для просування у мережі. У хід йдуть маркетингові розробки, фото- і відео контент, текстовий супровід. Все це робиться за для того, щоб розкрутити свій блог, стати популярним на просторах соціальних мереж, залучити рекламодавців і заробити гроші. 

 

Найбільш популярні платформи – Instagram та YouTube. Щоб освоїти модну професію, потрібно вибрати тематику, налаштувати камеру і почати знімати контент. Або ж пройти спеціальне навчання, вивчити алгоритми просування, базові навички обробки фото і відео. Далі обговоримо, як стати популярним блогером і почати заробляти гроші в Інтернеті.  

Хто такі блогери

Блогер, автор, інфлюенсер – це людина, яка веде публічний щоденник у соціальних мережах. Вона ділиться своїми особистими фотографіями, численними відео, новинами. 

 

Усі щоденники у мережі можна розділити на 2 види: 

 

  • Особиста сторінка. Розповідь йде від імені автора (причому це може бути і вигаданий персонаж). Розвиваючи власний бренд, блогер отримує популярність аудиторії, яка приваблює рекламодавців. Результат – прибуток. 
     

  • Сторінка компанії. Для її ведення наймають фахівців, які займаються розкруткою інтернет-магазину, виробника товарів або послуг. Збільшення числа передплатників й активності на сторінці допоможе підняти прибуток магазину, який розкручують у соціальних мережах. 

 

На перший погляд може здатися, що вести власний блог в інтернеті зовсім просто. Насправді це така ж праця, як і інші професії. Потрібно не тільки викликати інтерес у аудиторії, але й підтримувати його. Зате ті, у кого це вийшло, отримають популярність, любов аудиторії і цікаву роботу, що приносить стабільний прибуток. 

Як стати блогером: інструкція 

У блогерстві себе може спробувати кожен. Для початку буде достатньо смартфона з якісною камерою і пару годин на день, щоб зробити фото або відео, обробити їх і написати пост. Згодом, вивчивши інтереси аудиторії, підготовка контенту для публікацій, спілкування з передплатниками буде займати більше часу. Разом з тим, з'явиться перспектива першого заробітку. 

 

Якщо ви відчуваєте у собі потенціал, не боїтеся камери, маєте почуття гумору і готові поділитися з аудиторією цікавою інформацією, значить, у вас є всі передумови стати успішним блогером!

Етапи створення блогу

1. Вибір майданчика: Instagram, YouTube або інші соціальні мережі.

 

2. Тема. Не варто перемикатися з однієї теми на іншу, краще частинами подавати експертний матеріал в одній певній сфері. 

 

3. Оформлення блогу. Візуал вашого профілю – це перше, що бачать підписники. Тому блогери так ретельно підбирають фотографії та відео для публікації. Використовуйте додаткові програми для обробки фото і відео.

 

4. Розкрутка. Підійдуть всі способи – від реклами у колег по цеху до взаємних підписок, лайків й коментарів. Швидко набрати передплатників допомагають розіграші та гіви. Однак вони дають лише тимчасову активність. Після конкурсу велика частина нової аудиторії відпишеться.  

 

5. Вивчення алгоритмів роботи соціальних мереж, щоб розуміти, у який час краще публікувати матеріали. 

 

Не варто засмучуватися, якщо блог розвивається не так швидко, як цього б хотілося. Терпіння, завзятість, пошук нових форматів — все це допоможе стати популярним блогером у YouTube або Instagram.

Особливості ведення блогу в Instagram 

В Instagram зареєстровано понад 1 млрд користувачів. Половина з них використовують соцмережу щодня. Там можна знайти блог абсолютно з будь-якої тематики – від материнства і Lifestyle до іпотеки та будівництва. Це не означає, що всі ніші зайняті. Хоча сьогодні новачкам розвивати свою сторінку складніше, ніж це було 5 років тому, успіх реальний. Інтереси у підписників різні, а значить, шанс стати популярним є у кожного!

 

Якщо ви давно планували почати вести блог і не знаєте, з чого почати, наші рекомендації допоможуть вам зробити перші кроки у блогерстві:

 

1. Визначте свою нішу. Слід вибрати саме ту тематику, яка вам близька: творчість, танці, спорт і здоров'я, краса, новини, подорожі, фінанси або інше. 

 

2. Оформіть свою сторінку, щоб візуальний контент викликав бажання на вас підписатися. Для цього потрібно заповнити профіль, публікувати фотографії та відеоролики, знімати сторіс.

 

3. Приділіть увагу текстовому супроводу. Це можуть бути розповіді про життя, про вашу професію, послуги або товари

 

4. Складіть контент-план для постів і сторіс. Так у вас не будуть виникати питання, про що сьогодні написати та яку фотографію опублікувати. 

 

5. Намагайтеся викладати корисний контент, тоді передплатники будуть рекомендувати ваш профіль своїм друзям, і кількість гостей на вашій сторінці буде рости. 

 

6. Почніть розкручувати свій блог. Швидше за все, спочатку доведеться вкласти чимало коштів. Конкуренція сьогодні висока. 

Блогер на YouTube – професійна діяльність або творчість 

что нужно блогеру

Ще одна неймовірно популярна платформа у всьому світі – YouTube. Щодня користувачі переглядають понад мільярд годин відеоконтенту. Понад 2 млрд людей щомісяця відвідують платформу. 

 

YouTube-блогери зацікавлені у розвитку свого каналу через те, що їх заробіток залежить від кількості переглядів відеороликів. Автори на YouTube мають кілька джерел доходу – пряма реклама від рекламодавців та накопичення за перегляди. 

 

Сьогодні чимало YouTube-блогерів знімають огляд свого життя, бізнесу, ремонту, дітей, тварин. Популярні канали про фінанси, здоров'я, нерухомість, музичний і розважальний контент. Не всі блогери стають відомими і багатими. Досягти успіху вийшло лише у тих, хто ставиться до YouTube як до своєї роботи, приділяє належну увагу своїм відео і зумів зацікавити передплатників.   

 

Як стати блогером на YouTube?

  • Вибрати формат. Це можуть бути влоги, лекції, інтерв'ю, огляди, розпакування, подорожі.

  • Вивчати тренди, щоб розуміти, які теми цікаві глядачам.

  • Навчитися креативно знімати й монтувати ролики, щоб контент вигідно відрізнявся від подібних. 

  • Проводити стріми і підтримувати зв'язок з передплатниками.

  • Спілкуватися з глядачами в коментарях.

 

Прибутковим канал стане не відразу. Але якщо в його основі лежить класна ідея, яка зачепить глядачів, за 2-3 роки YouTube-блогер зможе збільшити число передплатників і почати заробляти на переглядах. 

Обговорення блогерів: як Олександра Пустовіт стала відомим блогером-мільйонником

Сучасні українські блогери – це ті, хто знайшли свою нішу та почали розвивати свій профіль в Instagram 5-6 років тому. Однією з найбільш обговорюваних персон українського Instagram є Олександра Пустовіт (Саша Бо), на яку сьогодні підписані 2 млн осіб!

 

Свій блог Саша почала вести у 19 років. Володарка привабливої зовнішності спочатку просто публікувала свої фотографії, оригінально їх підписуючи. Коли Саша вийшла заміж і народила сина, почала в блозі розповідати про догляд за малюком, показувала, як вони з чоловіком гуляють з дитиною, доглядають за нею, подорожують. Материнство, здоров'я і краса, лайфстайл — основні теми блогу Олександри Бо.

 

Через 6 років дівчина стала успішною бізнес-вумен, відкрила кілька салонів краси і клініку естетичної косметології, продовжує вести свій блог. Заробітки від Instagram Пустовіт не приховує, оскільки офіційно зареєструвала свою діяльність і виплачує податки. Дохід блогера за одну рекламну інтеграцію становить від $500 до 2000.