РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

14.02.2022

11833 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Скільки коштує грам золота в Україні? Де вигідніше купити у 2022?

 

Одним із найпоширеніших дорогоцінних металів у світі та Україні є золото. Завдяки широкому спектру застосування цей шляхетний метал дуже цінується. Ювелірні вироби, прикраси, посуд і навіть вироби у сфері стоматології тут скрізь застосовується золото. Це цінний метал, що відповідає рівню ціни нього. Розглянемо ринок дорогоцінних металів в Україні та подивимося на їхню вартість у 2022-му році.

Вартість золота в Україні

Ціна на золото завжди змінюється. Дуже багато факторів залежить від економічної ситуації у світі. Наприкінці минулого року ціна на золото та інші дорогоцінні метали впала в середньому на 5% у світі. За оцінкою експертів, ціна до кінця цього року може ще знизитися до 15%. На ці коливання насамперед впливають рішення провідних банків світу. Сьогодні ціна на 1 грам золота в Україні коливається близько 1800 грн. Залежить від цінової політики банку.

Де купувати?

Золото у злитках продають банки. Ціну на дорогоцінні метали також встановлюють банки. Щоб дізнатися де і за якою ціною можна придбати золото, необхідно в інтернеті в пошуковому рядку написати запит. Інформація про ціни оновлюється щодня, тому слід за цим або стежити, або дізнаватися в момент, коли це необхідно. Окрім банків, продажем також займаються ломбарди та інші приватні організації.

Дорогоцінні вироби чи чисте золото?

Найпопулярнішим способом зберігання золота є дорогоцінні прикраси. Кільця, сережки та навіть сервізи. Оцінити вартість таких виробів можуть лише спеціалісти. Тут варто бути дуже уважним, якщо хочете продати або купити такий виріб. Купувати варто лише у перевірених та сертифікованих продавців. Як і продавати, адже у різних ломбардах можуть поставити різні ціни. Ломбарди займаються як прийомом по заставу виробів із золота, а й їх продажем. Тут ви завжди можете знайти вироби за прийнятними цінами.

 

А якщо вам терміново потрібні гроші, не обов'язково нести дорогі серцю речі у ломбард. Фінансова компанія «ШвидкоЗайм» пропонує оперативну фінансову допомогу на найбільш вигідних умовах, адже тільки зараз перша позика всім новим клієнтом під 0%. Оформити кредит легко та просто онлайн на нашому сайті.