РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

22.07.2021

2655 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Домашня бухгалтерія: зручно і наочно

взять кредит с плохой кредитной историей

 

Перший крок на шляху до фінансового успіху - ретельний облік витрат, який робить можливим їх планування та оптимізацію. Домашня бухгалтерія допомагає оптимізувати витрати в 2 - 3 рази. Але як її вести - не завжди зрозуміло. Вам і членам Вашої родини варто вибрати зручний спосіб ведення домашньої бухгалтерії, щоб наочно бачити не тільки свої доходи, але й щомісячні витрати. Щоденник витрат і доходів на папері - це минуле століття. Таблиці в Excel вимагають багато часу, їх складно аналізувати, і все скочується до ідеї «занадто лінь».

 

Сьогодні існують спеціальні програми для ведення сімейної й особистої бухгалтерії, які можна безкоштовно скачати в інтернеті. Вони мають безліч зручних функцій і підказок, тому така програма або додаток буде кращим рішенням для обліку Ваших особистих фінансів.

ТОП-13 програм для домашньої бухгалтерії в 2021 році

Є безкоштовні програми для обліку фінансів і умовно платні (з пробним безкоштовним періодом і необхідністю платній активації потім). Обрані тільки додатки з рейтингом 4+.

Додатки для сімейної й особистої бухгалтерії

Більшість сучасних користувачів вважають за краще вести облік витрат і доходів зі смартфона або планшета.

 

Це дозволяє підводити «баланс», розслабляючись в ліжку перед сном або з чашкою кави з ранку. А заразом позбавляє від необхідності бігти до комп'ютера або раз на тиждень розбиратися з купою чеків. Витратив - вніс. Отримав - теж вніс. Тим більше, що багато програм для особистої бухгалтерії здатні зчитувати інформацію з банківських СМС.

MoneyManager

Money Manager - додаток для домашньої бухгалтерії на ПК і смартфоні. Дозволяє вести журнал витрат і доходів, планувати бюджет по різним категоріям витрат, дивитися витрати за категоріями на інфографіці, керувати кредитними та дебетовими картами, переказувати кошти між активами й створювати повторювані операції (особливо зручно для погашення онлайн кредитів).

Monefy

Monefy - домашня бухгалтерія для пристроїв на Android і IOS. Доступна безкоштовна версія, але з дещо обмеженим функціоналом. Для розблокування ПРО-функцій можливий перегляд реклами або внесення невеликої оплати.

 

Додаток дозволяє вести журнал витрат і доходів буквально в пару кліків. Вбудований калькулятор полегшує облік фінансів. Інтерфейс простий і зрозумілий. Є синхронізація між пристроями, можливо розділяти витрати за категоріями, вести домашню бухгалтерію в різних валютах, копіювати і експортувати дані, контролювати кредити, щомісячні та щоденні витрати.

 

Додаток підійде як для особистої, так і для сімейної бухгалтерії - завдяки можливості використовувати кілька облікових записів.

 

Унікальна особливість - синхронізація через Dropbox або Google Drive.

CoinKeeper

Coinkeeper - сміливо називає себе програмою №1 для економії грошей і домашньої онлайн-бухгалтерії. Додаток для обліку фінансів, який є дуже популярним серед блогерів. Універсально і підходить для будь-яких гаджетів.

 

Реалізовано цікавий інтерфейс - у вигляді поля з монетами. Облік витрат і доходів здійснюється перетягуванням монет в потрібні категорії. Зручно і за відчуттями нагадує гру.

 

Автоматично розпізнає банківські СМС, нагадує про термін погашення кредитів, дозволяє відкладати гроші на конкретні цілі, підтримує всі світові валюти, дозволяє використовувати загальний профіль для сімейної бухгалтерії, синхронізує дані між пристроями і має формат домашньої бухгалтерії онлайн для обліку фінансів на ПК. На старті пропонується навчання. Плюс - прямо в додатку можна подивитися курси валют.

Wallet

Wallet - згідно із заявою розробників, це не просто додаток для обліку витрат і доходів, але повноцінна особиста бухгалтерія з можливістю аналізувати й планувати фінансові рішення навіть на 10 років вперед. Сумісно з Android + має версію домашньої бухгалтерії онлайн з ПК.

 

У програму вбудовано автоматичне оновлення інформації про банківські рахунки, детальні звіти, підтримку декількох видів валют, геолокацію, хештеги, категорії, шаблони, списки покупок, керування боргами та мультифункціональні рішення для досягнення фінансових цілей.

 

Додаток є сумісним з 156 банками, і може працювати як особистою, так і сімейною бухгалтерією.

домашняя бухгалтерия

Дзен-мані

Дзен-мані - частий вибір індивідуальних підприємців, фрілансерів та самозайнятих. Допомагає вести робочу та особисту бухгалтерію в одному кабінеті завдяки грамотному поділу бюджетів і можливості контролювати і враховувати надходження від різних контрагентів. Є навіть функція оцінки прибутковості бізнесу.

 

Коротка інформація по рахунках (картках, вкладах, ІВС і т.д.) зібрана на єдиному екрані, що дозволяє одним поглядом окинути загальну картину. Додаток нагадає про завершення грейс-періоду по кредитці або про наближення платежу по кредиту. Прийме повідомлення про операції з рахунками (платні банківські СМС можна буде відключити). Навіть відправить м'яке нагадування Вашим друзям про повернення боргу.

Spendee

Spendee - ще один умовно безкоштовний додаток для економії та обліку фінансів. Дозволяє підключити банківський рахунок, контролювати витрати, підтримує кілька валют одночасно. Приємний бонус - індивідуальна настройка колірної гами інтерфейсу.

 

Можна створити обліковий запис для сімейної бухгалтерії з синхронізацією між пристроями і налаштувати окремі гаманці для різних цілей (відпустка, весілля і т.д.). Щоправда, тільки на смартфонах, програми для бухгалтерії на ПК або онлайн у Spendee немає.

 

Додатки для сімейної й особистої бухгалтерії

Програми сімейного бюджету для ПК підійдуть тим, хто віддає перевагу вдумливому щотижневому розрахунку фінансів або просто віддає перевагу великому монітору. Всі сучасні комп'ютерні рішення мають і мобільні версії. Тому можна синхронізувати інформацію і вводити дані, коли зручно.

Toshl

Toshi - додаток, про який писали New York Times і BBC. Облік фінансів, домашній бюджет, програма для економії грошей - тут є всі функції, необхідні для особистої бухгалтерії.

 

Програма підтримує близько 200 валют (включаючи криптовалюти), генерує звіти, повідомляє про наближення до бюджетного ліміту, виводить графічні дані, дозволяє автоматично підключати більш 14.000 банківських рахунків, кредиток і фінансових послуг, завантажувати чеки через фото, синхронізувати дані між усіма пристроями і робити резервне копіювання даних.

Money Wallet

Money Wallet - одне з комбінованих рішень, яке є програмою для обліку витрат на ПК (Windows) + мобільним додатком для домашньої бухгалтерії (Android).

 

Фантастичного мультіфункціонала тут немає, натомість любителям простоти й практичності версія сподобається. Є різні види рахунків з налаштованим іконками, ієрархічний список категорій, мультивалютність, заплановані платежі, переказ між рахунками, відновлення даних через Microsoft OneDrive і синхронізація між пристроями.

 

Це одна з небагатьох програм, в якій розробники прямо говорять про обмеження безкоштовної версії. Без оплати Ви отримаєте повний функціонал, але не зможете синхронізувати інформацію між пристроями. Доведеться вести журнал витрат і доходів на одному пристрої.

Alzex Finance

Alzex Finance - додаток, спеціально призначений для ведення сімейної бухгалтерії. Інтуїтивно зрозумілий, простий інтерфейс підійде навіть членам сім'ї, далеким від комп'ютерного світу. А синхронізація між пристроями допоможе підтримувати єдину «базу даних».

 

Серед найбільш корисних функцій - розпізнавання банківських СМС, сканування чеків по QR-коду, введення повторюваних даних в один клік, мультивалютність, необмежене число рахунків, поділ аккаунту за категоріями, членами сім'ї і контрагентами, планувальник витрат і погашення кредитів, детальна звітність і наочне відстеження бюджетних цілей.

взять кредит онлайн на карту быстро

Домашня бугалтерія

Домашня бухгалтерія - універсальний додаток, що підходить для Android, IOS, комп'ютерів на Windows і навіть може запускатися онлайн. Забезпечує облік витрат і доходів, боргів, кредитів і бюджету в цілому.

 

Зручні віджети дозволяють більшість операцій виконувати в 1 клік. Додаток розпізнає банківські СМС, допомагає гасити кредити (навіть враховує дострокове погашення), має синхронізацію між пристроями, мультивалютність, звітність через діаграми.

 

Особливий бонус - можливість враховувати інвестиції в срібло, золото, паладій, платину та підтримка найпопулярніших криптовалют.

Money Lover: менеджер витрат

Money Lover - в 2016-2017 рр. цей додаток для обліку витрат і доходів зібрав чимало нагород. Але й зараз може посперечатися з багатьма новинками. Простий інтерфейс, хороший функціонал і повна мультиплатформеність - основні плюси.

 

Поділ витрат і накопичень за категоріями, нагадування про кредитні платежі, туристичний режим подорожей, планування бюджету - тут є все, що потрібно. А з преміум-версією зникає реклама, зате з'являється можливість користуватися веб-версією і вести домашню бухгалтерію онлайн.

Домашня бухгалтерія онлайн

Онлайн-програм для ведення особистого фінансового обліку не так багато. Більшість додатків розраховані на установку на смартфон або комп'ютер. У платній версії онлайн-формат є у Money Lover.

 

Однак програми з безкоштовною домашньою бухгалтерією онлайн нам також вдалося знайти.

Cash Organizer

Cash Organizer - універсальний сервіс для сімейного та особистого ведення бюджету. Є особливо корисним для багатокористувацького обліку витрат і доходів, оскільки дозволяє приховати частину витрат. Так кожен член сім'ї може забезпечити собі певну приватність (наприклад, в розпорядженні особистими грошима), але внести все, що стосується сімейного бюджету, залишивши особистий облік фінансів приватним.

 

Програма також має синхронізацію з рахунками в 2500+ банків, категорії, теги, докладні звіти, заплановані платежі, мультивалютність, прогнозування балансу і автозаповнення платежів.

Дребеденьгі: облік витрат

Дребеденьгі - облік фінансів з багатим функціоналом. Розпізнає банківські СМС, вводить витрати в домашню бухгалтерію, сканує чеки, має багатокористувальницький режим, враховує Ваші борги і зобов'язання Ваших боржників, синхронізується з іншими пристроями та має веб-версію.

 

В додаток навіть можна ввести список покупок, щоб точно не витратити зайвого. Отже Дребеденьгі можна назвати і програмою для економії коштів. Щоправда, повноцінний функціонал доступний тільки за плату. Але новим користувачам надається 10 днів на те, щоб оцінити синхронізацію та інші опції.

Як правильно вести домашню бухгалтерію

сколько стоит микрокредит

1. Знайдіть зручний графік обліку витрат і доходів

Золотого стандарту не існує. Комусь незручно вносити дані кожен день. А хтось терпіти не може в кінці тижня сидіти над стопкою чеків, намагаючись пригадати, що і де було витрачено (чеки за послуги не завжди відрізняються ідеальною деталізацією).

Головне, щоб графік в принципі був, і Ви його дотримувалися.

 

2. Пропускаючи, продовжуйте

Пропустили день, два, тиждень? Неважливо. Продовжуйте з того моменту, на якому зупинилися. Краще врахувати 20 днів з 30, ніж не врахувати жодного.

 

3. Не втрачайте «дрібниці»

Це дуже схоже на дієту. «Жалюгідна» жменя горішків, але кожен день, стає причиною +10 кілограм. Аналогічно дрібні витрати можуть за підсумками місяця «з’їдати» з бюджету серйозну суму.

 

4. Вносіть максимально точні суми

Облік витрат і доходів «на око» призведе до того, що 1 - 2 тисячі (а то й більше) регулярно будуть «губитися».

 

5. Обов'язково заведіть категорію для «подушки безпеки» або інвестицій

Золоте правило «відкладати хоча б 5% - 10% доходів» дозволить більш спокійно зустрічати будь-яку кризу.