РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

08.10.2021

7167 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Скільки грошей дарувати молодятам на весілля

сколько денег подарить на свадьбу

Весільна церемонія — це одна з найяскравіших подій для пари, яка вирішила йти життям разом. Коли ж про майбутнє свято чують друзі і рідні, у них неминуче виникає питання про подарунок. Сьогодні багато молодят або надають гостям списки бажаних покупок або просять дарувати гроші. Якщо з подарунками зі списку побажань все зрозуміло, то скільки грошей дарувати на весілля? Спробуємо розібратися.

Як визначитися з бюджетом

Головним індикатором, який визначає, скільки подарувати грошей на весілля, вважається вартість місця на банкеті. Спробуйте дізнатися його вартість або поцікавтеся цінами на страви і напої в закладі, куди запрошені, і візьміть за основу середню цифру.

 

Також деякі кафе і ресторани встановлюють мінімальний внесок для весільного банкету. Навіть якщо гостей мало, молодята мають його сплатити. Туди входять витрати закладу: сума, яку він зазвичай заробляє за вечір, коли немає приватних заходів.

 

Коли ж захід відбувається не у кафе або ресторані, його обслуговує кейтеринг. Це найкраще рішення в такому випадку. Розцінки кейтерингових компаній також можна побачити на сайтах.

 

Дізнавись суму за місце на весіллі, додайте до неї ще хоча б половину. Якщо ви вирішили подарувати гроші на весілля, це буде мінімальна "припустима" сума.

 

Винятки становлять вечірки або пікніки, де приготування їжі лягає на молодят. Там менше витрат і сума може бути менше. Тож тут все залежить виключно від вашої щедрості і можливостей.

 

Крім того, близькі родичі часто дарують чималі суми або цінності, батьки прагнуть подарувати молодятам щось значне (поїздка, автомобіль будинок або квартира) або повністю компенсувати витрати на ресторан.

 

Що ж до вибору валюти, для подарунку часто вибирають долари США або євро. Зазвичай це 100-200 доларів для сімейної пари. Ті, у кого можливості дозволяють, прагнуть дати більше.

 

Якщо ви не близький родич або член сім'ї і не готові до значних витрат, виберіть інший вид презенту. Тільки не даруйте домашній текстиль або побутову техніку, з ними складно вгадати.

Як дарувати гроші 

Коли ви визначилися з сумою, залишається вирішити, як подарувати гроші на весілля молодятам? За традицією це спеціальний конверт, який вручається парі.

 

Та завжди можна зробити щось цікаве, не так, як всі. Наприклад:

  • У скриньці або в фотоальбомі, а молодята потім замінять купюри спільними фото.

  • Зібрати букет з банкнот.

  • Створити картину або колаж із грошей.

  • Вручити кулі з гелієм, попередньо помістивши в них купюри.

 

Є ще безліч цікавих варіантів. Головне визначіться із сумою, а потім подумайте, як подарувати гроші на весілля молодятам.

 

Коли недоречно дарувати гроші на весілля

Іноді грошовий презент може бути недоречним. У такому випадку питання, скільки грошей дарувати на весілля, відпадає сам собою.


Відкиньте ідею подарувати гроші на весілля, якщо:
 

  • Ви прямуєте на весілля до керівника.

  • Молодята — люди заможні.

  • Ви хочете, щоб ваш подарунок запам'ятався надовго.


Хто і скільки поклав в конверт молодята забудуть дуже швидко, а ось щось, що схвилює їхні душі, запам'ятається.

 

Звісно ж, думаючи про близьких людей, ви хочете віддати якнайбільше, та пам'ятайте: як занадто дешевий, так і занадто дорогий подарунок — моветон. Тож вручайте те, що молодим буде приємно прийняти, щоб вони не вважали себе зобов'язаними вам. Якщо суми на руках недостатньо, візьміть гроші в «БыстроЗайм»: швидко, просто і без відмов!