РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

14.05.2020

1570 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

У наш час на фінансовому ринку України можна зустріти величезну кількість Мікрофінансових організацій, вони допомагають покращити фінансове становище наших громадян за допомогою мікропозик. Мікрофінансові організації користуються великим попитом, оскільки рівень доходу громадян нашої країни досить низький, а оформити кредит в банку дуже складно, оскільки вимоги до позичальника дуже високі.

 

Оформлення мікропозик у МФО це нескладна процедура, але до заборгованості в такій організації потрібно ставитися так само серйозно, як і до заборгованості в банку, оскільки вони несуть однакову юридичну силу. Якщо борг не буде виплачений в термін, позичальника можуть очікувати штрафи і навіть судовий розгляд.

 

Дуже часто позичальник не може виплатити в термін свою позичку через непередбачені обставини. У даній статті ми розповімо як позбавиться від заборгованості у МФО, що робити якщо Вас внесли до реєстру боржників випадково і як поліпшити свою кредитну історію.

 

 

Причини невиконання кредитних зобов'язань:

 

Під час оформлення мікропозик завжди вказується термін сплати. Якщо ж позичальник не сплатив позику згідно з терміном, сума заборгованості значно збільшується, також несвоєчасна сплата боргу може призвести до судового розгляду, якщо тільки у позичальника немає поважних причин через які він має право затримати виплати за боргом, ось кілька з них:

 

  • хвороба позичальника або одного з членів сім'ї, відповідно гроші які були призначені для погашення заборгованості, були витрачені на лікування;
  • позичальник втратив роботу і його дохід значно зменшився;
  • гроші що призначалися для погашення мікропозик були загублені або ж вкрадені;
  • втрата працездатності позичальника у зв'язку з нещасним випадком.

 

Потрібно обов'язково надати кредитній організації довідку яка підтверджує одну з перерахованих вище причин по якій клієнт не зміг повернути позику, в результаті чого він буде продовжений або ж заморожений. Якщо ж справа була передана до суду така довідка допоможе довести, що заборгованості не була виплачена вчасно з поважної на те причини.

 

Наслідки несплати боргу у МФО?

 

Якщо позика не буде виплачено вчасно її сума може збільшитись в кілька і раз, до того ж кредитна історія позичальника буде зіпсована, що в майбутньому не дозволяє брати позики і кредити.

 

Якщо виплата по позиці була прострочена, події можуть розвиватися по різному, все залежить від політики МФО, в основному це кілька етапів описаних нижче:

 

  • З першого дня несплати позики починають нараховуватися додаткові відсотки;
  • Від 30 до 60 днів з клієнтом зв'язується співробітник компанії, щоб проконсультувати по даній ситуації і знайти шляхи вирішення;
  • Якщо попередній пункт ні до чого не призвів кредитна організація передає справу до колекторської компанії, які славляться своїми нестандартними заходами;
  • На наступному етапі кредитор передає справу боржника до суду.

 

Як позбутися від боргів у МФО?

 

Питання не погашених боргів стоїть дуже гостро, оскільки МФО і колекторські компанії можуть набридати своїми дзвінками, також вони можуть зателефонувати на роботу чи рідним позичальника, або ж звернутись до суду, існує кілька варіантів вирішення цієї проблеми:

 

  1. Звернутись в перевірену організацію

 

Щоб назавжди забути про борги, покращити свій кредитний рейтинг і підвищити шанси на отримання кредитів в майбутньому, рекомендуємо звернутися в організацію яка займається реструктуризацією і погашенням боргів. Компанія Bezdolgoff є однією з кращих у своїй галузі, вона повністю бере на себе роботу яка стосується переговорів з кредитними організаціями та погашення боргів.

 

  2. Звернутися у МФО за рефінансуванням

 

Такий метод користується популярністю, щоб погасити старий кредит, клієнту видають новий, також кредитна організація може запропонувати скористатися послугами їхнього партнера.

 

  3. Реструктуризація боргу.

 

Часто мікрофінансові організації надають можливість реструктуризувати борги, позичальник може продовжити термін виплати кредиту або розбити суму боргу на кілька платежів. На жаль платити доведеться більше, але на це дається набагато більше часу.

 

  4. Скористатися послугою пролонгації

 

Однією з додаткових функцій МФО є можливість продовження позики якщо позичальник розуміє, що у нього немає можливості повернути позику вчасно. Якщо функція пролонгації включена, спочатку потрібно виплатити відсотки, а тіло кредиту виплачується по закінченню встановленого терміну

 

Підсумовуючи можна сказати, що до мікропозик потрібно ставитися дуже серйозно, оскільки у своїй юридичній силі вони нічим не поступаються банківським кредитам. Також потрібно тверезо оцінювати свої фінансові можливості та повертати позики вчасно щоб не зіпсувати свою кредитну історію і репутацію.