РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

20.12.2018

39224 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Скільки коштує грам золота в Україні?

Найпопулярнішим дорогоцінним металом серед простих українців і ювелірів, як і багато століть назад, залишається золото. Сьогодні золото використовують не тільки для виготовлення ювелірних виробів, це ще й досить популярний вид інвестування грошових коштів. Крім того, золото і його різноманітні сплави з іншими металами широко використовуються у виробництві деталей різних приладів для медицини, в сучасних технологіях і промисловості.

Ми розповімо вам скільки стоїмо 1 грам золота в нашій країні, хто і як встановлює ціни на цей дорогоцінний метал, які види золота бувaють і розглянемо ціновий діапазон по містах України.

 

Зміст:

  1. Скільки коштує грам золота: хто і як це визначає?
  2. Скільки коштує грам золота 585 проби, які ще проби бувають і в чому відмінності?
  3. Скільки коштує грам золота в ломбарді: чи вигідно здати виріб?
  4. Скільки коштує грам золота у виробі?
  5. Купуємо в магазині
  6. Купуємо / продаємо золото в банку
  7. Скільки коштує грам золота в Києві або відрізняться чи ціни на золото в різних містах України?

 

Скільки коштує грам золота в Україні?

 

Скільки коштує грам золота: хто і як це визначає?

Золото - дорогоцінний метал, який відносять до валютних цінностей, виступає об'єктом міжбанківських операцій і входить до складу золотовалютного резерву практично всіх державних центро банків. До переліку благородних металів також входять срібло, платина і паладій. На ці метали встановлюється окремий банківський курс по відношенню до валюти країни, їм присвоєні певні буквено-цифрові коди.

Офіційний курс банківських металів в Україні встановлюється щодня Національним банком України. За основу беруть інформацію Лондонського ринку дорогоцінних металів, який проводить щодня так звані фіксинг, встановлюючи, як вважають фахівці, самі справедливі рівні цін на дорогоцінні метали.

Скільки коштує грам золота в Україні можна без зусиль дізнатися в інтернеті: на сайтах банків, профільних фінансових ресурсах і т.д. Станом на травень 2019 оптимальний курс покупки / продажу одного грама золота становив 1156, 32 грн / 1281,54 грн. Комерційний курс, який діє в банківських установах і ломбардах, звичайно ж, відрізняється.

 

Скільки коштує грам золота 585 проби, які ще проби бувають і в чому відмінності

Само по собі чисте золото виглядає не презентабельно і дуже непрактично: воно мягке, а колір тьмяний.

У такому вигляді використовувати його для виготовлення ювелірних виробів неможливо: ні довговічності у використанні, ні краси такі вироби не гарантують. Саме тому багато років тому знаючі люди стали виготовляти золото з домішками неблагородних кoльорових металів, (лигатурой), після чого золото набуло більш насичений колір, та й якість його експлуатації збільшилася в рази. Для того щоб визначити кількість дорогоцінного металу в сплаві ввели в ужиток систему проб золота. Пробій називають не тільки кількість лігатури в виробі, але і спеціальне клеймо, розміщене на самому виробі, яке гарантує вміст благородного металу у виробі.

Існують кілька систем проб, найбільш поширена в нашій країні метрична. Вона показує кількість грамів дорогоцінного металу в 1 кг сплаву, наприклад, в кілограмовому злитку золота 750 проби - вага благородного металу становить 750 грам, а лігатури - 250 грам. Розрізняють золото наступних проб: 375 (37,5% чистого золота), 500 (50%), 585 (58,5%), 750 (75%), 958 (95,8%), 999 (99,9%) .

Чистота золота 99,9% 95,8% 75% 58,5% 58,3% 50% 37,5%
У метричній системі 999 958 750 585 583 500 375
Каратна система проб 24 23 18 14 14 12 9

 

Найбільш популярним для виготовлення ювелірних виробів визнано золото 585 проби. Воно міцне, що не окислюється на повітрі, легко піддається куванні. Якщо треба дізнатися скільки коштує грам золота 585 проби, рекомендуємо дивитися таку інформацію на спеціальних фінансових сайтах, в ломбардних установах і т.д.

Золото 999 проби - практично чисте золото, його не використовують в ювелірній промисловості. З нього роблять банківські монети і злитки. Скільки коштує грам золoта 999 проби можна дізнатися на тих же фінансових сайтах і в великих банківських установах країни. Вартість такого золота, звичайно ж, найвища.

Біле золото - сплав чистого золота з паладієм і сріблом. Замість проб для білого золота використовують карати, всього їх три види: 9, 14 і 18 карат. Ціна виробу залежить від кількості карат. Скільки коштує грам білого золота також можна дізнатися на спеціалізованих інтернет-майданчиках.

 

Скільки коштує грам золота в ломбарді: чи вигідно здати виріб

Скільки коштує грам золота в ломбарді: чи вигідно здати виріб?Скільки коштує грам золота в ломбарді в Україні? Варто відзначити, що на вартість золота впливає курс долара - якщо зростає долар, то зростає і ціна золота. Сьогодні ціна на найпопулярніший золото 585 проби коливається від 500 до 700 грн. за грам. Ломбарди беруть золото у вигляді ювелірних прикрас під заставу і, звичайно ж, вартість золота в цих установах буде занижена. Кінцева оцінка такої застави залежить від багатьох факторів:

 

 

  • Ваги
  • Зовнішнього вигляду
  • Терміну кредитування
  • Наявності у фінансовій установі спеціальних пропозицій і акцій.

 

 

Тільки після проведення маніпуляцій та перевірки виробу за допомогою спеціальних розчинів, і апаратів, працівник ломбарду озвучить вартість застави.

 

Скільки коштує грам золота на брухт? Золотий лом, ще його називають вторинним золотом - це, наприклад, ювелірні вироби з зовнішніми дефектами, одна сережка (без пари), шматочок прикраси, монети або вироби, які містять в складі елементи золота, технічне золото, деталі з домішками золота і інше. Вартість також визначається експертом і залежить, як і в ситуації з якісним золотом, від тих же факторів: курс долара, вага, стан, умови кредитування і т.д. Єдине, що ціна за грам брухту буде ще нижче, ніж за незбиране виріб.

Звертаємо увагу, що у відділеннях ломбардів клієнт може не тільки здати золото в якості застави, а й купити вироби з цього дорогоцінного металу за нижчими цінами, ніж в ювелірних магазинах. Правда треба пам'ятати, що сережки або ланцюжок будуть не новими.

Ну а для того, щоб отримати швидку фінансову допомогу, не обов'язково відвідувати ломбард і закладати дорогі серцю речі. Для цього існує альтернатива - оперативний сервіс мікрокредитування від фінансової компанії «БИСТРОЗАЙМ». Всього за кілька хвилин клієнт отримує потрібну суму грошей на руки або банківську карту без застав і додаткових комісій.

 

Скільки коштує грам золота у виробі

Один з найбажаніших подарунків на будь-яке свято - ювелірну прикрасу з золота та інших благородних металів. Якщо немає ідей, що подарувати, то набір сережок або браслет із золота - безпрограшний варіант. Сьогодні ювелірний ринок пропонує різноманітні варіанти прикрас на будь-який смак і гаманець.

 

Купуємо в магазині

Скільки коштує грам золота в магазині? Зрозуміло, що вартість готових золотих прикрас в магазині буде найвища. На формування ціни впливають витрати на виготовлення, дизайн, оренда торгової площі, маркетинг, зарплата персоналу і багато іншого.

Де купити золото

Дешевше ціни на ювелірку можуть бути в інтернет-магазинах, а також під час роз продажів і акцій. Можна здорово заощадити і купити подарунок в ломбарді, якщо, звичайно, вас не турбує той факт, що до вас, можливо, це вже хтось но��ив, воно могло бути вкрадено і т.д.

 

Купуємо / продаємо золото в банку

Купуємо / продаємо золото в банкуЗа останній рік в Україні пожвавився ринок банківського золота. Іноді покупка золотих злитків або монет в банку може бути вигідніше, ніж оформлення депозиту. Але, приймаючи рішення вкласти кошти в дорогоцінний злиток, пам'ятайте, що комерційно банки при продажу / купівлі золота не дотримуються облікового курсу НБУ, вони мають право встановлювати свої розцінки, та й комісія на такі операції немаленька. Фахівці вважають, що короткочасні вкладення в золото (наприклад, кілька місяців) не вигідні, оптимальним терміном інвестування в золото є 3 роки і вище.

Графік вартості золота

Також варто звернути увагу на золоті монети, які вигідніше купувати, ніж злитки адже монети випускає, продає і купує сам НБУ, а значить, ціна їх буде трохи нижче. Та й продати їх потім буде легше, тому що багато банків продаю золото, але не завжди купують. За підрахунками фінансистів золота інвестиційна монета може принести власникові прибуток до 15% за рік.

Для того, щоб дізнатися скільки коштує грам золота в банку можна звернутися безпосередньо до відділення або на сайт конкретного банку. Щоб дізнатися інформацію, не виходячи їх вдома, як ми вже писали вище, існує маса профільних фінансових сайтів, які відображають інформацію практично в режимі реального часу.

 

Скільки коштує грам золота в Києві або відрізняться чи ціни на золото в різних містах України

Як і курс долара або євро, курс золота по всій території України регулюється НБУ. І точно також як Центробанк встановлює офіційний курс на валюту, а фінансові установи плюс / мінус підлаштовують свої розцінки на покупку і продаж виходячи зі своїх планів і можливостей, така ж ситуація з вартістю і золота. Тому побачити якісь реально великі перепади за цінами на золото ґрунтуючись на географії проживання неможливо.

Для того, щоб дізнатися більше вигідні пропозиції по певним містах країни рекомендуємо, як і раніше, скористатися спеціальним фінансовими сайтами в мережі Інтернет. Наприклад, ви хочете дізнатися, скільки коштує грам золота в Харкові, Одесі, Дніпрі та інших містах - введіть в рядку пошуку запит з потрібним назвою міста (наприклад, «скільки коштує грам золота в Дніпропетровську»), і пошукових виведе на екран сайти, які моторять вартість золота та інших дорогоцінних металів в містах нашої країни.