РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

05.10.2021

1075 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Куди поїхати в жовтні в Україні та за її межамикуда поехать в октябре в украине на выходные

Шукаєте, куди поїхати в жовтні в Україні? Восени наша країна набуває особливого шарму та краси. Природа забарвлюється в теплі і яскраві кольори, а архітектура на тлі похмурого неба з настанням холодів виглядає ще більш велично і живописно. Якщо ви поділяєте нашу думку, ділимося добіркою найбільш популярних місць, куди поїхати відпочивати у жовтні.

Софіївський парк

софиевка в октябре

Дендрологічний парк «Софіївка», розташований в Умані Черкаської області — одне з видатніших садово-паркових творінь України. Саме в жовтні Софіївка перетворюється у картину, що вражає відвідувачів буйством кольорів і відтінків. 

 

Щорічно дендропарк відвідують понад півмільйона людей, щоб насолодитися красою понад двох тисяч рослин і більш ніж сотнею архітектурних споруд, а також прогулятися вздовж мальовничих озер і хоча б на час відволіктися від повсякденної суєти.

 

Особливо рекомендуємо покататися підземною річкою Ахеронт, відвідати грот сумнівів і страху, влаштувати невеликий пікнік з друзями або другою половинкою на газоні у північній частині парку.

Актовський каньйон

куда поехать на выходные в октябре

Одне з найбільш незвичайних і мальовничих місць, куди можна податися у вихідні в жовтні Україна. Актовський каньйон називають «Долиною Диявола» або «Малим Кримом», оскільки його гранітно-базальтові 50-метрові скелі дуже схожі на кримські. 

 

У підніжжя скель тече річка Мертвовод. За легендою стародавні скіфи відправляли нею в останню путь своїх царів. Геродот називав річку Ексампей, що дослівно можна перекласти як «мертва вода».

 

Каньйон — один з найдавніших ділянок суші на території Євразії, що утворився з вулканічних порід. Місце вразить не тільки поціновувачів природи, а й любителів екстремального відпочинку, оскільки тут можна займатися скелелазінням.

 

Розкинувся Актовський каньйон в Миколаївській області, неподалік від села Актово. Дорогою до нього можна побачити мальовничий Трикратський ліс, куди варто заскочити помилуватися сірими чаплями і 200-літніми дубами.

Шато Трубецького

шато трубецкого куда поехать в сентябре

Виноробне господарство князя Трубецького - єдине зі збережених виноробних маєтків на території України. Знаходиться «шато» в селищі Веселе Херсонської області.

 

Перші виноградники висадили у 1896 році. Вже за 4 роки вироблене тут вино завоювало «Гран-прі» на всесвітній Паризькій виставці. Сьогодні ж тут виробляється понад 26 сортів вин, а в підвалах зберігається понад 10 тисяч пляшок напою. 

 

Це місце, куди поїхати відпочити в жовтні зобов'язаний кожен поціновувач винного мистецтва, який бажає поглибити знання про процес збору винограду і виробництва вина. Тут же можна провести дегустацію і придбати кращі винні напої сучасних херсонських виноробів.

Термальні води Косино

куда поехать в октябре в украине

Якщо ви хочете тепла, обов'язково зазирніть до термального курорту Косино, розташованого серед 200-річного дубового гаю. Завдяки термальним джерелам тут можна купатися під відкритим небом будь-якої пори року.

 

Щорічно сюди з'їжджаються тисячі туристів, щоб відпочити і покращити здоров'я термальними водами. На території курорту облаштовано 7 термальних басейнів, серед яких найбільш популярні «басейни-близнюки» на найбільший в світі «Золотий кран здоров'я». У цьому басейні облаштовано невеликі джакузі з фонтанами, зроблені у вигляді закарпатських напоїв. Також до послуг відвідувачів 7 різновидів саун.

Дендропарк «Тростянець»

куда поехать на выходные в октябре

Лише за 194 км від столиці у селищі Тростянець Чернігівської області розкинувся один з видатних дендрологічних парків України. Своєю красою і флорою він не поступається парку «Софіївка». 

 

Тростянець у 1834 році заклав Іван Михайлович Скоропадський, спадкоємець знаменитого гетьмана Скоропадського. Він мріяв створити ландшафтний парк, де кожен би зміг відпочити душею. Іван Михайлович часто бував за кордоном і черпав там нові ідеї. Особливе враження на нього справив парк родини Ротшильдів у Франції, тож він вирішив відтворити щось подібне в Тростянці. 

 

Зрештою у дендропарку насипали високі кургани, створили гірський рельєф з загостреними вершинами і прориті ущелини. На території висадили понад 623 видів рослин і дерев, деякі з яких привезли кораблями прямо з Південної Америки. 

 

Загалом парк облаштували більше 30 років. Це місце, куди поїхати восени в Україні можна не тільки щоб погуляти, але й насолодитися тишею і усамітненням.

Куди полетіти з України в жовтні

Якщо влітку вам не вдалося побувати за кордоном, спеціально для вас ми підготували кілька місць, куди полетіти в жовтні буде навіть кращою ідеєю, ніж у період літніх відпусток. 

Єгипет

куда полететь из украины в октябре

У жовтні тут приємна температура. Виснажлива спека вже скінчилася. Крім пляжного відпочинку туристи можуть відправитися в національні парки, серед яких особливо популярні заповідник Гебель Ельба або Біла пустеля (Схід Сахари).

 

Для відпочинку на морському узбережжі найбільш оптимальними вважаються Хургада, Ель-Гуна і Шарм-Ель-Шейх. Любителям тихого відпочинку ідеально підійде Ель-Гуна, а сімейним парам з дітьми - Хургада, тому що це найбільш жваве туристичне місто Єгипту.

Іспанія

Якщо ви не переносите сильну спеку, надаєте перевагу спокійному відпочинку і не знаєте, куди поїхати в жовтні, рекомендуємо Іспанію! Аж до початку листопада у більшій частині країни зберігається комфортна температура в межах + 25 °C, що сприяє відпочинку на пляжі. Ближче до листопада температура починає знижуватися, з'являються шквальні вітри, що піднімають високі хвилі.

 

Найбільшим попитом у туристів восени користуються Канарські острови, де можна не тільки відпочити біля моря, але й відвідати екскурсії до визначних пам'яток.

Кіпр

Вважається одним з найбільш сонячних: у середньому на рік припадає не менше 300 сонячних днів. На початку жовтня тут приємна погода з температурою до + 24-27 °C. Водночас з приходом жовтня нічне життя на острові сходить нанівець, закриваються багатолюдні дискотеки, тож цей час чудово підходить для сімей з дітьми. Також в цей період на острові проходять фестивалі і фестивалі, присвячені збору врожаю, тож відпочиваючі точно знайдуть чим зайнятися поза пляжем.

Висновок

Україна сповнена сотнями прекрасних і захоплюючих місць, всю красу яких повною мірою можна відчути тільки з настанням першої осінньої прохолоди і пожовклим листям. Головне — не сидіть вдома!