РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

15.05.2020

12611 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як перевести гроші без комісій з картки ПриватБанку на карту Ощадбанку та інших?

Кожен день мільйони українців роблять покупки і продають товари через ресурси типу OLX або auto.ria. Ще більше оплачують послуги, пересилають гроші близьким, здійснюють передоплату тощо. Можливо в Україні і не самий розвинутий сервіс електронних платежів (поки доступний не весь функціонал PayPal і Webmoney), але зручний прямий переказ грошей з картки на картку вирішує всі побутові потреби.

Як швидко перевести гроші з картки на картку

Грошовий переказ між фізичними особами всередині країни Україна спростила і прискорила. Щоб відправити фізичній особі суму, вам знадобиться:

  • Платіжнакарта з позитивним балансом;
  • Стільниковийтелефон, прив'язаний до даного рахунку (вказаний в анкеті власника рахунку, як «фінансовий номер»);
  • Доступ до інтернету або платіжного терміналу;
  • Номер і повне ім'ятранслітом одержувача.

Розглянемо транзакцію на прикладі платіжного терміналу (IBox, Приватбанк і т.д.).

У терміналах самообслуговування Ibox кошти можна відправити готівкою. Просто вкажіть номер карти і ім'я, внесіть суму для поповнення, і гроші тут же будуть зараховані на рахунок.

У терміналах Приватбанку можна зробити поповнення готівкою (правда за це візьметься комісія) або через переказ з карти на карту приват. Вставте свою кредитку в картоприймач і введіть пін-код, так активується і увійде в режим роботи з вашим аккаунтом.

На екрані апарату в меню буде функція «Поповнити» - «Поповнити по номеру». Введіть номер рахунку у відповідному полі, і, якщо отримувач клієнт Приватбанку, його ім'я і прізвище відобразяться у вікні праворуч. Для клієнтів інших банків дані про отримувача потрібно буде ввести вручну, і зробити це доведеться транслітом.

Коли ви переконалися в правильності заповнення полів і необхідній суммі, виберіть «Поповнити картою» або готівкою. Внутрішньобанкові транзакції проходять без комісії (стягується плата тільки за надходження / використання грошей). Приємний бонус, ви можете перевести навіть кредитні кошти, але тоді потрібно буде заплатити 4% від суми.

У Києві та інших містах України набирають популярність переказ з карти на карту Приватбанку через мобільний додаток. Встановлювати повноцінний платіжний термінал для дрібного бізнесу затратно, тому підприємці пропонують своїм клієнтам, що бажають розплатитися кредиткою, а не готівкою, зробити приват переказ з карти на карту.

Для цього відправнику потрібно зайти в додаток Приватбанку на своєму смартфоні, вибрати меню «Перекази», внести дані реципієнта, суму і відправити. Додаток дозволяє здійснювати як пересилання коштів за лічені хвилини.

Аналогічні мобільні додатки є і у інших банків України:

  • Ощадбанк;
  • Аваль;
  • ПУМБ;
  • Сбербанк.

Переказ грошей без комісій через сайт банку

Інший популярний і зручний сервіс - інтернет-банкінг вашого банку. Тут є велика кількість інших фінансових інструментів від обміну валют і оплати комуналки до управління кредитами і депозитами. Зайдіть на сторінку емітента вашого рахунку і там буде доступна послуга.Зверніть увагу, деякі ресурси вимагають активації облікового запису, а значить вам доведеться пройти авторизацію. Зате так ви отримуєте доступ до всієї та нформації про свій рахунок і більш детально організуєте оплату.

Функціонал інтернет-банкінгу ширший, ніж в мобільних додатках. Крім базових популярних послуг, в інтернеті ви зможете відправити і отримати SWIFT - міжнародний переказ грошей з картки на картку, контролювати і управляти депозитами, кредитами, купувати квитки і оплачувати комунальні послуги. По суті інтернет-банкінг - це повноцінне банківське відділення в вашому комп'ютері.

Перерахування грошей на карту через онлайн сервіси

Нарівні з сайтами банків, можливість грошових переказів надають сторонні сервіси. Більш того, вони вільні від деяких юридичних обмежень. Ресурс portmone переказ з карти на карту також дозволяє відправляти кошти на телефон і, що важливо, виводити кошти з рахунку мобільного телефону на банківський. Такими сервісами користуються продавці платних телефонних послуг з посекундної тарифікацією.

Ви запитаєте, навіщо потрібні сайти-посередники, якщо є інтернет-банкінг? Онлайн сервіси краще, коли потрібно зробити переказ грошей з картки на картку різних банків. Сервіс є партнером українських фінансових установ, в той час як безпосередньо банки - конкуренти між собою. Як результат, комісія при роботі з Портмоне буде нижчою.

Як перевести гроші з Приват24 на іншу карту

На сьогоднішній день інтернет-банкінг Приват24 є одним з передових у світі і самим інноваційним в Україні. Сотні функцій для повсякденного життя, бізнесу та роботи об'єдналися в одному сервісі. Щоб увійти в програму, вистачить браузера з інтернетом, фінансового номера телефону і пароля.

Важливо, щоб телефон з номером був при вас. Операції в інтернет е виконуються з двоетапної верифікацією, а значить на телефон будуть приходити смс з перевірочним кодом для підтвердження дій.

Щоб відправити гроші фізичній особі через Приват24, виберіть меню «Всі послуги» та підрозділ «Переказ з карти на карту Приватбанка» або «По Україні», якщо одержувач не клієнт Привату.

Тут же можна переслати кошти за реквізитами або сплатити послуги.

Як переказати гроші на карту іншого банку

Немає нічого простішого. Зберіть про одержувача дані з першого розділу цієї статті: номер рахунку і ім'я / прізвище на трансліті.

З цими даними скористайтеся будь-яким інструментом для фінансових операцій:

  • Платіжний термінал самообслуговування;
  • Інтернет банкінг;
  • Мобільний додаток;
  • Сторонні сервіси.

Вкажіть у відповідних полях номер картки одержувача та його ім'я. Коли переказ з карти на карту онлайн здійснюється в рамках однієї установи, програма автоматично підтягує ім'я власника, тим самим ви переконуєтеся в правильності введених реквізитів. Але якщо реципієнт обслуговується в іншому закладі, потрібно бути трохи більш уважним. В інтернеті ходять міфи про те, що можна помилитися на одну цифру, і гроші підуть іншій людині. Це не так. Шістнадцятизнайчний номер карти - це зашифрований код, що містить персональну інформацію і сформований таким чином, щоб виключити помилкові транзакції. До того ж, саме для безпеки транзакції ви уточнювали ім'я і прізвище одержувача. Якщо вони не будуть збігатися з даними про власника карти, операція або не відбудеться, або анулюється автоматично.

Після перевірки реквізитів, потрібно підтвердження. Сьогодні використовують верифікацію через смс. На телефон прийде одноразовий код з підтвердженням. Як тільки він введений, сума піде на рахунок, переказ з карти на карту здійснений.