РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

03.01.2022

1353 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Найпопулярніші професії майбутнього

 

 

Сьогодні ринок праці змінюється із дуже великою швидкістю. Щомісяця, якщо не тиждень з'являються нові професії, нові спеціальності. Ми підготували для вас список найпопулярніших професій на найближчі 5-10 років.

Сфера IT-технологій

Сьогодні в Україні створено дуже сприятливий клімат для розвитку цієї галузі. Як результат – сотні нових компаній та стартапів, десятки тисяч нових робочих місць. За статистикою у 2021-му році у цій сфері зареєстровано понад 200 тисяч ФОПів. Найпопулярнішим кодом КВЕД серед IT-ФОП залишається «Комп'ютерне програмування». Тому професія програміста вже сьогодні затребувана на ринку праці. У найближчому майбутньому попит на it-фахівців тільки зростатиме. До цієї спеціальності варто придивитися вже сьогодні.

Фріланс

Останнім часом через епідеміологічну ситуацію у світі більшість кампаній почали перекладати своїх співробітників на віддалений спосіб роботи. У народі це прозвали «віддалено». Технології дозволяють проводити будь-які процеси онлайн: спілкування, спільна робота, листування. Дуже популярною стала професія «фрілансер» – фахівець, який працює віддалено за наймом. У фрілансерів немає певного місця роботи. Ці люди продають свої вміння та навички на вільному ринку, одержуючи гроші за конкретну роботу. Ідеально підходить для тих, хто хоче працювати під керівництвом начальника.

Що там у молоді?

Соціальні мережі, блоги, лайки, контент, передплатники. Так, сьогодні всі ці слова твердо увійшли в ужиток сучасної молоді. І найцікавіше, що це приносить прибуток завдяки рекламі. З'являються цілі напрямки – SMM-фахівець, контент-менеджер тощо. Популярні блогери, лідери думок наймають до себе в команду фахівців, щоб аналізувати ринок, стежити за трендами, просувати рекламу тощо. Сьогодні це вже ціла індустрія зі своїм ринком, яка ще розвиватиметься.

 

Крім цього, всі вже існуючі сфери життєдіяльності розвиватимуться. Завдяки новим технологіям у найближчому майбутньому очікуються грандіозні зміни. Розробка штучного інтелекту, роботів, нанотехнологій – все це чекає на нас вже дуже скоро. І для цього потрібні будуть фахівці. Будьте відкриті для нових знань та отримання нових навичок. І тоді вам не важко перебудуватися і знайти своє місце на ринку праці.

 

Міркувати про майбутнє, звичайно, добре, але що робити, якщо потрібна хороша робота сьогодні? Для цього створено унікальний проект Бистронайм. Що вже допомагає знайти сотням українців гідну роботу. Не відкладай на потім те, що допоможе тобі знайти фінансову свободу сьогодні.