РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

16.12.2021

1121 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Чи варто задуматись про заощадження на пенсію вже зараз?

У Західних країнах люди намагаються відкладати собі на пенсію майже з першої зарплати. В Україні немає такої звички і мало хто про це замислюється. Але чому так стається?

 

У нас  це відбувається дещо складніше. По-перше, це глобальна проблема із довгостроковим плануванням. Нас цьому не вчать і лише деякі громадяни здатні планувати своє фінансове життя на десятки років уперед. По-друге, ми звикли до того, що про все, зокрема і про наше фінансове становище, має дбати держава.

 

Але зараз ситуація змінюється кардинально. Ми починаємо розуміти, що довгострокове планування – це не мрії та фантазії, а цілком реальна навичка, яку потрібно розвивати. Також не всі з нас вірять у диво державної пенсії. Дедалі більше людей зараз розуміють, що державна пенсія не зможе забезпечити нам гідну старість. Мінімальний розмір пенсії на сьогоднішній день - лише 60$. А якою вона буде за 20-30 років? Швидше за все, ще менше. Що ж робити?


 

Відповідь тут одна - треба самостійно дбати про свою старість. І чим раніше ми почнемо це робити – тим краще. Самостійне забезпечення пенсії стає все більш актуальним питанням. Наразі ми з вами поділимося деякими способами, які допоможуть вам відкладати гроші на пенсію.

 

Відкладати під матрац

 

Непоганий спосіб. І чим більше вам років – тим більше потрібно відкладати гроші вже зараз. Також зважайте на зростання інфляції, ваші гроші подешевшають з часом. Також уважно поставтеся до вибору валюти накопичень. Вона має бути такою, яку вам складніше буде “потягти” з резервного фонду.

 

Банківські депозити

 

Непоганий спосіб відкладати гроші. За ідеєю, ваші гроші будуть захищені від інфляції за рахунок процентної ставки. З іншого боку – потрібно вибрати надійний банк для збереження своїх грошей. А це завдання не із простих.

 

Існує ще безліч способів відкладати гроші: інвестиції, накопичувальне страхування життя, купівля акцій та облігацій. Але зараз ми не будемо говорити про це і радити вам якийсь із способів. Це особиста справа кожного. Але ми точно знаємо одне – відкладати гроші на забезпечену старість, чи хоча б почати замислюватися над цим, варто вже зараз.

 

А також, не забувайте, що "Быстрозайм" завжди допоможе вам у важку хвилину, якщо у вас не вистачатимуть грошей на будь-які ваші потреби.