РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

28.12.2021

872 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Як сформувати свій бюджет на проведення новорічних свят

 

 

Проведення будь-якого свята потребує фінансових вкладень. Святковий стіл, подарунки, похід у кафе, оренда приміщення чи поїздка за кордон – для всього потрібні гроші. Як грамотно підійти до цього питання та оптимізувати всі свої витрати? Тримайте кілька порад, щоб після свят ваш гаманець залишався в тонусі.

 

Не витрачайте більше, ніж у вас є

 

Золоте фінансове правило будь-якого заходу – не залазити у борги. Тому що свята пройдуть, а боргові зобов'язання ще довго можуть нагадувати про себе. Це стосується і заощаджень. Намагайтеся уникати непотрібних витрат ваших накопичень під час свята.

 

Шведський стіл не завжди виправданий

 

Безумовно, на кожному святі мають бути смачні страви. Але хіба їх завжди з'їдають? Згадайте, скільки їжі залишається після святкування попереднього Нового Року. Людині не так багато і потрібно їжі, щоб вгамувати апетит. Не обов'язково, щоб стіл ломився від кілограмів олів'є та інших класичних страв. Скрізь необхідний захід. Це допоможе не лише вашому гаманцю, а й здоров'ю.

 

Чим раніше, тим краще

 

До свят завжди потрібно готуватися заздалегідь. Скоординувати дії з усіма учасниками, планувати бюджет, розподілити обов'язки. Врахуйте, що під Новий рік більшість товарів, як правило, дорожчає. Тому чим ближче дата святкування, тим більші витрати. Привід замислитися про це раніше – добрий спосіб заощадити.

 

Ефектно чи ефективно?

 

Багато людей витрачають великі гроші на декорації та гарне оформлення місця, де відбуватиметься свято. Але це не завжди виправдано і може спричинити зайві розтрати. Подумайте про необхідність прикрас. Якщо буде вибір між якісними декораціями та подарунками, то вибір очевидний. Краще зосередитись на тому, що залишиться після – подарунок. А декорації – це лише тимчасова прикраса.

 

Місце зустрічі можна змінити

 

Іноді для проведення свят знімають окреме приміщення, будь то кафе, квартира або щось масштабніше. Це все вартує грошей. Подумайте, а чи є у цьому потреба. Якщо, припустимо, кількість людей буде невеликою, то сенсу в окремому приміщенні немає. Можна відзначити свято та будинки, тим самим заощадивши кошти на оренду.

 

Нагадаємо, що всі ці поради мають рекомендаційний характер. Адже головне у святі – відчуття щастя та радості. Від друзів, рідних та близьких. Компанія «Бистрозайм» дбає про те, щоб після свят не залишилося гіркого фінансового післясмаку. Розпоряджуйтесь своїми грошима з розумом.