РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

13.12.2021

1488 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Цифрова грамотність. Які мобільні додатки використовувати для управління фінансами

Управляти фінансами не так просто, як здається на перший погляд. У школі нас не вчать правильно розпоряджатися грошима чи вести їх облік. У сім'ї теж не завжди цьому приділяється належну увагу. Доводиться вчитися самим.

 

Благо, у нас є Інтернет і ми, за бажання, можемо самостійно вивчити питання. Як правильно вести облік особистих фінансів, записувати це на папірець, спеціальний блокнот чи є інший спосіб?

 

Які функції у мобільних додатків?

 

Насправді способів може бути дуже багато. Залежно від того, який вам більше подобається та підходить. Але зараз ми поговоримо про мобільні програми. Як за їх допомогою можна вести облік особистих фінансів?

 

На сьогоднішній день існує безліч мобільних програм, які допоможуть вам планувати бюджет, стежити за витратами та доходами. Є навіть такі програми, які можуть відсканувати ваш чек і записати всі його дані у ваш обліковий запис. Так ви бачитимете, скільки витрачаєте і не потрібно нічого переписувати в зошит. Звітність ви можете вивести у вигляді діаграми, щоб інформація була подана наочно та зрозуміло, скільки ви витратили або заробили порівняно з попереднім місяцем. Існують програми, які ведуть облік ваших боргів, пов'язуючи усі ваші банківські картки. Також за допомогою додатків ви можете вести облік не лише особистого, а й сімейного бюджету.

 

Як правильно, базові версії таких програм безкоштовні. Там ви отримуєте набір стандартних функцій для обліку фінансів. Для обліку особистих фінансів таких функцій буде достатньо. Якщо ви захочете отримати розширений пакет функцій, це вже буде платна послуга.

 

В цілому, мобільні програми мають дуже багато переваг. Це зручність і доступність, ціна (найчастіше, програми безкоштовні). Швидкість роботи. Зазвичай програми заточені під ряд певних функцій, тому вони швидше працюють.

 

Наприклад, мобільний додаток від "Быстрозайм" не допоможе вести вам облік коштів, але допоможе ці кошти отримати. Крім того, для позик через програму діє регулярна знижка - 10%.