РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

26.01.2021

5013 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як гарантовано отримати кредит на авто в 2021

 

Пересісти з громадського транспорту на власний автомобіль – мрія багатьох людей. Накопичити повну суму на машину мрії проблематично, тому все більше людей вдаються до кредиту на авто. Чи схвалить кредит банк – це залежить від безлічі факторів. Ми розповімо про корисні і важливі аспекти, як купити авто в 2021 році в кредит.

 

Оцінка доступних коштів

Підготовка починається з аналізу наявних коштів. Необхідно з'ясувати, чи зможе ваша сім'я фізично «потягнути» кредит або буде набагато простіше і дешевше купити б/y авто. Першочергове завдання - виконати розрахунок всіх доходів. У цю групу можуть входити:

 

  • зарплати всіх членів сім'ї;
  • соціальні виплати при їх наявності;
  • доходи від підприємницької діяльності;
  • доходи від здачі нерухомості;
  • інші заробітки.

 

Оцінивши кожен з цих пунктів, ви зможете отримати орієнтовну суму доходу за місяць.

 

Другий крок – визначити щомісячні витрати. До обов'язкових витрат відноситься покупка харчування, одягу, оплата громадського транспорту, а також витрати на дітей (дитячий садок, школа, університет). Їх виключити неможливо. До другорядних розтрат зазвичай відносяться розваги і все, що пов'язано з дозвіллям. Їх ви можете скоротити або повністю відмовитися, якщо того зажадає ситуація.

 

Віднявши від своїх доходів число витрат, ви отримаєте суму, яку можна заощаджувати щомісяця. Знати її дуже важливо, оскільки фактично саме ця сума піде на оплату кредиту. Чим вона вища, тим більше шанс схвалення з боку банку.

 

Ще одна причина знати свій чистий дохід – можливість оцінити, наскільки дорогий автомобіль вам буде по кишені. Більшість банків видають автокредити на обмежений термін, тому сума щомісячних платежів безпосередньо залежить від ціни транспортного засобу.

 

Оцінка початкових розтрат

Багато хто впевнений, що купити машину в кредит можна абсолютно з порожнім гаманцем. Однак навіть якщо банк не вимагатиме початкових внесків, необхідно врахувати цілий список супутніх з автомобілем розтрат.

 

Найменування Витрати
Відрахування до Пенсійного фонду 3% – при вартості авто до 374 550 гривень
4% – до 658 300 гривень
5% – якщо машина коштує дорожче 658 300 гривень
Страхування КАСКО Залежно від моделі авто – 4,5-10%
Нотаріальне оформлення застави 0,1-0,2% від вартості
Послуги банку за оформлення кредиту 1-2% від вартості
Витрати на реєстрацію (нові номерні знаки, оплата бланків і так далі) орієнтовно від 500 до 1000 гривень

 

Таким чином, навіть при отриманні схвалення на кредит, вам доведеться підготувати початкову суму, щоб поставити нову машину на облік і оплатити всі супутні пункти, а це в деяких випадках аж до 10% від загальної вартості машини.

 

Вивчіть всі пропозиції банків

Чим вигідніше будуть для вас умови кредитування, тим менше виявиться підсумкова сума для погашення. Банки з більшою ймовірністю нададуть кредит на меншу суму, тому це ще один привід шукати авто в кредит з найкращими умовами.

 

Автомобільні кредити видають більше 10 банків. Незмінні умови – кредит видають не більше ніж на 7 років, при цьому банк може оплатити до 90% від вартості всього авто. Умови постійно змінюються, але ми наведемо кілька прикладів, актуальних на початок 2021 року:

 

Найменування банку Відсоткова ставка Комісія банку при оформленні кредиту
ПриватБанк до 12,80% відсутній
ОщадБанк до 19% 0-3140 гривень
УкрГазБанк до 7,98% в залежності від програми
УкрСіббанк до 15,25% 3140 гривень
Банк Південний 18,90 – 21,90% 525 гривень

 

На різних сайтах агрегаторах ви зможете знайти всі пропозиції банків, а також оцінити щомісячні виплати. Початковий внесок зазвичай становить 10-20%. При цьому сума кредиту не перевищує 5 мільйонів гривень.

 

Щоб домогтися мінімального відсотка, а також підвищити шанс на схвалення, слід внести якомога більшу суму в якості початкового внеску. Завдяки цьому, ви зможете не тільки отримати більш вигідні умови, а й знизити суму, що залишилася до виплати. Відповідно, з розумом необхідно вибирати і автомобіль, щоб його вартість була в межах суми кредитування, а ви могли покрити початковий внесок.

 

Наприклад, при покупці Kia Sorento за 1 067 264 гривні ви можете розраховувати практично на повну вартість кредитування, але мінімальна виплата в 10% складе близько 106 тисяч. Якщо у вас немає грошей на перший внесок, то варто шукати більш доступну модель.

 

Взяти новий або б/у авто в кредит без першого внеску реально, але таких пропозицій дуже мало. Як правило, це спеціальні партнерські програми, які поширюються тільки на певні машини в конкретних автосалонах. Без партнерства процентна ставка може досягати 36%, тому набагато вигідніше вибрати програму з мінімальним першим внеском.

 

Як банки вважають вашу благонадійність

При подачі заявки банківські установи оцінюють три основні категорії, по кожній з яких виставляється певна оцінка.

 

Перша категорія – соціальний стан клієнта. Оптимальним вважається вік від 30 до 45 років, час проживання на одному місці – від 10 років. Також банк оцінює місце вашої роботи. Наприклад, високу довіру мають фінансові установи і великі промислові підприємства. Трохи менше викликають довіри приватні компанії, але тут все індивідуально. Залежно від вашого становища співробітники банку виставляють оцінку від 0 до 25.

 

Друга категорія – фінансові показники. Сюди входить сума доходів, наявність депозитів або рахунків в банках, кредитна історія і інші факти, які можуть підтвердити вашу порядність і відповідальність. Ключовим є саме сальдо платіжного балансу – та сама різниця між доходом і витратами клієнта. Тут співробітники банку виставляють оцінку від 0 до 40 балів.

 

І остання категорія – умови кредитування. Терміни, сума, розмір першого внеску, наявність або відсутність партнерської програми, збираєтеся ви купити авто в кредит б/у або повністю новий. У цій категорії можна отримати максимум 35 балів.

 

На підставі зібраної інформації за сумою балів видаються наступні рекомендації:

 

  • 0-30 – в видачі кредиту буде відмовлено;
  • 31-45 – клієнт потребує додаткового фінансового забезпечення;
  • 46-55 – видача кредиту можлива, але тільки після додаткових перевірок;
  • 56-75 – висока ймовірність видачі автокредиту;
  • 76 і більше – в благонадійності клієнта немає сумнівів.

 

На кожну з категорій ви можете частково вплинути.

 

Як підвищити шанс отримання кредиту на авто

Щоб отримати бажаний кредит, постарайтеся вибрати таку щомісячну суму оплати, яка не перевищує сальдо платіжного балансу, інакше практично в 100% випадків банк вам відмовить. Наприклад, якщо сальдо для вашої родини становить 4 000 гривень, то можна вибрати кредити з щомісячною оплатою 2500-3000 гривень.

 

 

Покажите банку свою благонадежность, регулярно пользуясь банковской картой. Это могут быть покупки в магазине или Интернет. Можно даже взять небольшие беспроцентные кредиты и вернуть их. Все это будет учитываться сотрудниками. Естественно, у вас должны отсутствовать скрытые кредиты, аресты движимого и недвижимого имущества.

 

Більшість банків вимагає мінімальний набір документів, в число яких входить паспорт і ІПН. Однак ви маєте право надати додаткову інформацію, яка зіграє вам на руку. У цей список входить:

 

  • документи, що підтверджують, що ви здаєте або орендуєте нерухомість;
  • виписки з рахунків;
  • угоди про надання послуг або закупівлю продукції;
  • акти виконаних робіт;
  • документи, що підтверджують отримання фінансової допомоги від родичів з-за кордону.

 

Додатковим плюсом будуть будь-які документи, які підтверджують володіння рухомим і нерухомим майном. Наприклад, у вас є промислове обладнання, кілька квартир, дача, заміський будинок з ділянкою, частка в бізнесі.

 

Також не слід подавати одночасно декілька заявок в усі банки. Це відображається у історії, тому про вас може скластися несприятливе враження, що ви намагаєтеся отримати позику за всяку ціну.

 

Потрібна машина в кредит, але на перший внесок і реєстрацію не вистачає – скористайтеся послугами компанії «БистроЗайм». Ми пропонуємо комфортну процентну ставку, швидке підтвердження і гроші прямо на карту протягом 10-20 хвилин.