РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

06.01.2020

18603 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТОП найбагатших і найкращих міст України: де комфортніше жити в 2020

Хто з нас не любить пізнавати світ? Збирати яскраві враження, фотографії та магнітики на пам'ять. Планувати захоплюючі маршрути, занурюватися в світ барвистих історій нових містечок. Багато хто думає, що для таких захоплень потрібні великі гроші і вільний графік роботи. Але що ж робити, якщо немає закордонного паспорта і чи є всього лише два вільні дні в тиждень? Звичайно ж, відкривати для себе кращі міста України!

 

Содержание:

 

ТОП найкращих міст України: рейтинг

 

 

Найцікавіші міста України

Наша країна має відмінне географічне розташування, барвисті місцевості, унікальний ландшафт. Туристи з усього світу їдуть в Україну за порцією емоційного сплеску, за частинкою душевності і щирості. Де ж знаходяться ці чудові міста? Складемо рейтинг міст України за унікальною.

 

Кілія - найстаріший місто України

Кілія - найстаріший місто УкраїниДавня Кілія розташована в Одеській області, між населеними пунктами Вилкове та Ізмаїлом. Дістатися до нього не просто. Близько п'яти годин їзди по бездоріжжю очікує кожного, хто захоче відвідати цю пам'ятку. Кілія заснована ще в VII столітті до нашої ери і може скластися враження, що дорога сюди - ровесниця міста! З огляду на вік, точна дата заснування невідома. Історики досі сперечаються про назву і імені засновника цього стародавнього поселення.

За однією з версій її побудували греки з Спарти, які разом з Олександром Македонським припливли на береги Дунаю. Побачивши великий потенціал цього поселення, як входу на європейський материк, великий полководець побудував фортецю на цьому березі. Подейкували, що з Кілії можна потрапити в будь-яку точку Європи. За іншими джерелами названу місту дав князь Кий, який забезпечив фортеці не тільки промисловий, а й культурний розвиток.

За часів Київської Русі Кілія була не формальною Південною столицею. До наших днів збереглися безліч артефактів, перебування в цьому найдавнішому місці різноманітних культур. Прихильникам історичних подорожей буде цікаво побувати в храмі, який знаходиться під землею. Районний центр багатий унікальними розкопками і знахідками. Ця територія пам'ятає битви і війни багатьох століть.

 

Кривий Ріг - найдовше місто в Україні

Кривий РігВи здивуєтеся, але протяжність цього залізного серця держави - 126 км! У Європі він входить до трійки лідерів по відстані між крайніми точками. Рівень промисловості просто зашкалює. У цій техногенної місцевості також знаходиться 8 працюючих шахт, три з них входять в лідери по глибині в Європі. Кривий Ріг знаменитий по всьому світу.

Він дуже цікавий для різних видів відпочинку. Любителям екстриму місцеві екскурсоводи запропонують спуск в шахту, де добувають залізну руду. Усередині шахти є навіть своя залізниця. Романтичним натурам підійде нічна їзда по пустельних дорогах. Всі траси освітлюються ліхтарями і гірляндами.

Так само Кривий Ріг здивує наявністю величезного Ботанічного саду, де в прогулянці можна провести цілий день. Для театралів і митців він відкриється з несподіваного боку. Обов'язково сходіть в театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху». Незабутня поїздка Вам забезпечена!

 

Мукачево - найчистіше місто України

МукачевоЯкщо Кривий Ріг - промислове серце нашої держави, то Мукачево - її екологічно чистий куточок. Всім нам хочеться дихати на повні груди свіжим повітрям. Чи не забрудненим заводськими відходами, сміттям і фабричним димом. У безпосередній близькості до Карпатських лісів розташувалося це маленьке і затишне гніздечко.

Мукачево - це стар��винне поселення на Закарпатті. Кількість пам'яток, які потрібно подивитися по приїзду, просто величезна. До цього переліку можна віднести: замок Паланок, палац Шенборнів, Ратуша, Собор Святого Мартіна, Успенський собор, Реформатська церква. Просто прогулюючись по Мукачево, ви зустрінете цікаві скульптури сучасних майстрів.

З дітьми подорожувати в казкове Закарпаття ще веселіше! Покажіть своїм малюкам «Медовий дім», де Вас смачно пригостять різними видами цих ласощів. Про йдіть в міні-казковий ленд, що розташувався в парку Перемоги. Зайдіть на каву в «Шоколадний бутік» - кондитерський дім Бондаренко. Не забудьте продегустувати автентичну кухню, якої так славиться Закарпаття!

 

Рейтинг міст України 2019

Подорожувати по нашій країні цікаво і захоплююче. Досить часто гості і місцеві вибирають схожі маршрути туризму. Набережні, музеї, архітектура здивує навіть найвибагливіших оглядачів. Розповімо Вам про популярні кутоти більш докладніше.

 

Найкрасивіші міста України

Море, гори, історичні артефакти, забуті поселення, барвисті ландшафти. Це далеко не перелік пам'яток для відвідування. Є містечка які притягують абсолютно різні категорії людей: і любителів піших прогулянок, і шанувальників спокійного відпочинку. Такі куточки стають паломницькими на довгий час.

Вінниця - чарівне відкриття. Привертає своїм недавно побудованим музичним фонтаном, з підсвічуванням. Один з найбільших фонтанів в Європі зустрічає гостей лазерним шоу.

Умань - романтична історія про кохання. Софіївський дендропарк вже багато років популярний серед закоханих пар.

Запоріжжя - колиска козацтва. Не залишить байдужими нікого переплетення старовинної архітектури і сучасного дизайну, вільного духу стародавніх воїнів і безмежного Дніпра.

Івано-Франківськ - культурний центр західної України. Зустріне Вас затишною атмосферою і смачною кухнею, гарними парками і незабутніми ландшафтами.

Полтава - свідок військових дій. Знамениті полтавські галушки запам'ятаються надовго, а дендрологічний та ландшафтний парк стануть апогеєм Вашої подорожі.

Красивих, затишних місць досить багато в межах наших кордонів. Відкривати для себе заново знайомі і рідні береги завжди пізнавально!

 

Найбільші міста України

Ми розібралися з чарівними і красивими куточками. Кожна місцево сть прекрасна по-своєму. Але є мегаполіси, що підкорюють своїми масштабами.

 

Київ

КиївПочнемо наш список зі столиці. Київ - один з обласних центрів України, місто державного значення з населенням понад 3 мільйоні людей. Поділений на 10 мікрорайонів, розташованих на обох берегах Дніпра. Ще з часів Київської Русі вважався до культурним і економічним осередком. За легендою, він був заснований трьома братами і сестрою.

Історичні райони столиці - це джерело дивовижний них історій, архітектурних шедеврів, скульптур, пам'ятників. Мегаполіс рясніє яскравими новобудовами, молодими районами і ландшафтними парками. Тут можна знайти розваги на будь-який смак. Київ не спить ні вдень, ні вночі. Він постійно в русі, живе в своєму унікальному ритмі. Зустрічає гостей каштановими обіймами, манить запахом «Перепічка».

Серце нашої держави також можна віднести в найбільші міста України за площею. Кожен район обладнаний для проживання як не можна краще. Тут ти відчуваєш себе маленькою піщинкою серед високих джунглів кам'яних стін і артефактів. Цей велетень стояв століття, і ще буде стояти, зачаровуючи своїми можливостями і красою кожного гостя.

 

Харків

ХарківВідносно молодий регіон на карті. Був побудований переселенцями, що бігли від польської влади. 15 років вважався столицею України, але харків'яни пам'ятають і шанують це факт, запитаєте будь-якого місцевого жителя про «першу столицю України», і вони з посмішкою на обличчі розкажуть про улюблене місто. На сьогоднішній день проживає приблизно 1, 5 мільйонів чоловік, з котрих майже 20% це люди науки: студенти, науковці та викладачі. Не дарма його називають науково-освітні осередком країни. Велика кількість науково дослідних кафедр розташовано саме тут. А ще за опитуваннями він був зарахований в кращі міста для життя в Україні за підсумками 2019 року.

Не дивлячись, на невелику площу, всього 350 квадратних кіло метрів, Харків розділений на дев'ять мікрорайонів. У ньому є міжнародний аеропорт і важлива залізнична розв'язка Південно-Східної Європи. Це амбітний мегаполіс. Якщо головна площа, то одна з величезних в Європі. Якщо будівля, то обов'язково всесвітнього масштабу.

Подивитися і оцінити в Харкові є що. Сюди можна віднести: Будинок зі шпилем на площі Конституції, Центральний парк ім. Горького з місцевим Діснейлендом, Музей сексу з унікальним зібранням експонатів, канатна дорога. Освітній центр запам'ятається надовго своєю гостинністю.

 

Одеса

ОдесаМорська перлина вечері нашої країни. Перша назва - Хаджибей, але з 1795 роки був названий Одесою. Історія міста сягає в V століття до нашої ери, але як місто, він заснований за часів Російської імперії. Один з найбільш часто відвідуваних пляжних курортів, квадратурою 237 км. Простягається уздовж морського узбережжя. Стільки пісень і легенд було складено про цей морський порт! А скільки відомих бандитів зросло на узбережжі затоки. Одеса - найбільший кримінальний місто України, але не це його головна заслуга. У міста є душа, і вона відчувається в кожному куточку. Складно знайти місце на планеті, жителі якого так би любили, як люблять рідне місто одесити.

Завдяки морю вона славиться своїми рибними продуктами. Найоригінальніші кафе та ресторани пропонують гостям ароматні і свіжі дари моря до столу. Незабутня гастрономічна поїздка залишиться в пам'яті, і Ви не раз матимете бажання повернутися в цей край веселих легенд. Чого тільки варта прогулянка по Дерибасівській! А чи не поторгуватися на Привозі просто буде злочином з Вашого боку, жоден східний базар не дасть таких емоцій, як цей невеликий ринок.

Колорит який панує на вулицях старої Одеси, незабутній: дворики рясніють місцевим говором і жартами про хитрих євреїв. Перлина біля моря - вогнище постійного свята. Він зустрічає всіх туристів ароматним форшмаком, теплими обіймами доброї єврейської мам и і веселими розповідями бувалих.

 

Дніпро

ДніпроЧасто перейменовувався з часів заснування. Розкинувся на берегах Дніпровського водосховища, ключовими моментами ландшафту є велика кількість водойм. Щоб з'єднати всі частини мегаполісу, було побудовано багато мостів. У зв'язку з цим Дніпро ще називають «містом мостів».

Він поділений на 9 адміністративних районів. У кожному з них ви найдете багато кумедних розваг. Одне з них - це похід на Монастирський острів. Улюблений маршрут закоханих і молодят. Головною визначною пам'яткою можна назвати Катеринославський бульвар. Вечорами бульвар заворожує вогнями, привертає вивісками кафе і ароматною кавою. На жаль, Дніпро можна зарахує до категорії найбрудніші міста України в 2019 році.

Дуже розвинута машинобудівна, металургійна промисловість, але і тут є зелений острівець під назвою парк Глоби. Один з найстаріших парків в усім містечку. Так само варто побувати в Преображенському собор, унікальний пам'ятник архітектури, з котрого почалося будівництво всього. Туризм тут розвинений мало, але в цьому і вся принадність поїздки. Вулички незаповнені різномасті туристами, і можна зануритися в справжню атмосферу проживання жителів.

 

Рейтинг міст України за рівнем життя

Як і в кожній розвиненій країні, українці вибирають гідні регіони для проживання. Переїжджаючи, змінюючи місце проживання, ми прагнемо до поліпшення якості життя. У яких же областях українці хочуть жити більше спробуємо розібратися.

 

Найбагатші міста України

Щороку журналами, видавництвами і міністерствами збираються дані за рівнями життя населення всіх областей. Критерії підсумовуються і виливаються в загальну картину. Найбагатшим - став Київ. Щорічно столиця займає перше місце, і тільки один раз, в 2012 році, його випередив Донецьк.

В цьому році, втім як і в минулому в список міст для розкішного життя очолила Вінниця, після неї йдуть Харків і Львiв. Ці області цілком задовольняють потреби своїх жителів. У регіонах високий рівень патріотизму і населення не поспішає залишати рідні будинку в пошуках щастя.

 

Найбільш екологічно чисті міста України

Найчистіші міста України - це населені пункти, де немає промислових підприємств, але багаті природні еко-ресурси.

Як говорилося раніше, очолює топ - Мукачево. Барвисте містечко на Закарпатті. Поруч від Карпатських гір, блакитних озер і далеко від промислових заводів. Це не тільки екологічна місцевість, а й сама «здорова». Мешканці Мукачева хворіють менше і мають більшу тривалість життя в порівнянні з українцями з інших регіонів.

Другим в списку розмістився крихітний центр - Тернопіль. Розвинена інфраструктура, відсутність фабрик і виробництв робить область привабливою для проживання. А маленька територія не розглядається як мінус. Городяни гордяться Тернополем і околицями, які багаті замками, соборами, пам'ятками архітектури.

Третім йде Переяслав в-Хмельницький. Не великий населений пункт в Київській області, де проживають всього 30000 жителів. Промисловість представлена кількома швейними комбінатами і хлібозаводами, але останнє навряд чи зіпсує атмосферу міста, навпаки, наповнює його приголомшливими ароматами свіжої випічки. Головною визначною пам'яткою Переяслава вважається Музей під відкритим небом. А бажаючих побувати в ньому не меншає з року в рік.

Прагнення до ідеалу у всіх регіонах не може не радувати. Все більше і більше українців залишають свій вибір на затишних куточках для відпочинку в межах своєї батьківщини, діляться фотографіями відпочинку в соціальних мережах, що не ��алишається без уваги закордонними туристами. Україна розвивається, відкривається для всього світу як культурний, привітний, багатий і різноманітний край. Не відмовляйте собі в задоволенні подорожувати за рідними місцями, адже у будинку є на що подивитися.