РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

26.03.2021

33760 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Київстар, Vodafone, lifecell: порівняння кращих мобільних операторів України

 

Мобільний зв'язок для багатьох жителів є одним з головних пунктів у списку витрат. Тарифи змінюються практично щорічно, а мобільні оператори України пропонують свої унікальні спецпропозиції. Щоб вибрати максимально вигідний тариф, рекомендуємо вивчити інформацію від кожного оператора. У цій статті ми детально розповімо про головних операторів країни – Київстар, Vodafone, Lifecell. Представлена ​​інформація допоможе вибрати тариф, який в повній мірі задовольнить ваші потреби по дзвінках і доступу в інтернет.

 

Мобільні оператори України – трійка лідерів

На території України послуги мобільного зв'язку надають більше п'яти компаній, однак лідируючі позиції протягом останніх років займає одна і та ж трійка – Київстар, Vodafone (колишній МТС) і Lifecell (раніше Life).

 

Київстар почав свою діяльність ще в 1997 році. Оператор має базу більше 25 мільйонів чоловік, а зона покриття охоплює найбільші міста і понад 10 тисяч сіл по всій країні, пропонуючи зв'язок 3G, 4G і LTE.

 

Vodafone Україна раніше перебувала у володінні МТС, однак з 2019 року перейшла до управління NEQSOL Holding, після чого був виконаний ребрендинг. База клієнтів нараховує 19,8 мільйона абонентів. Оператор пропонує велике покриття мережі – 86% всіх територій для 3G, і 66% для 4G. Компанія також активно розгортає мережі для інтернету речей з використанням NB-IоT.

 

Lifecell почав працювати на території України з 2004 року. З 2016 компанія перейшла до Turkcell, що і послужило причиною ребрендингу. Цей оператор має найменшу базу користувачів серед трійки – всього 7,5 мільйона чоловік. Незважаючи на це, Lifecell часто пропонує вигідні пропозиції для залучення більшого числа людей.

 

Коди мобільних операторів України

Як швидко дізнатися, якому оператору належить номер? Всі оператори України мають свій цифровий префікс, який зазвичай йде після коду країни +380. Зверніть увагу, що за однією компанією може бути закріплено кілька префіксів – частина з них більш поширені, інші менш.

 

Для вашої зручності ми зведемо всі коди мобільних операторів України в таблицю нижче:

 

Найменування оператора Актуальні коди
Київстар -067 – базовий
-096, -097, -098 – додаткові, зустрічаються на окремих тарифах
-068 – використовувався раніше, на ньому залишилася частина абонентів
Vodafone -095, -050 – базові коди
-066, -099 – залишилися від минулих тарифів, але до сих пір використовуються
Lifecell -063, -093, -073 – базові
Тримоб -091
PepleNet -092
Інтертелеком -094

 

Зверніть увагу, що перед номерами операторів зазвичай йде код +38, наприклад, номер Vodafone буде мати формат +38099-ХХХ-ХХ-ХХ. Всі інші комбінації +380ХХ зазвичай відповідають міським телефонам. Наприклад, Київ має код -044.

 

Київстар

 

Всі тарифи Київстар можна розділити на дві основні категорії – передоплата і контракт. Перші дозволяють гнучко регулювати свої витрати, але при досягненні нульового балансу здійснювати дзвінки або користуватися іншими послугами ви не можете. Купити такий пакет можна без паспорта. Контракт вимагає оплати відразу за весь місяць і оформляється за паспортними даними. Натомість ви можете піти в невеликий мінус, але продовжувати користуватися послугами.

 

Ми розглянемо актуальні на початок 2021 Київстар тарифи. Зверніть увагу, що деякі з них можуть бути недоступні для конкретних регіонів.

 

Київстар тарифи

Лінійка Smart дозволяє в повній мірі користуватися як дзвінками, так і доступом в інтернет. В асортименті оператора є як недорогі пропозиції для звичайних користувачів, так і бізнес-рішення:

 

Найменування Smart Smart+ SmartMax SmartBusiness
Дзвінки всередині Київстар Необмежено
Інтернет-трафік, ГБ 12 ГБ Необмежено
Дзвінки поза мережею Київстар, хвилин 120 180 300 1000
Дзвінки за кордон, безкоштовних хвилин
SMS, штук 120 180 300 1000
Вартість в місяць, гривні 150 225 300 600
Бонус Пакет ТБ Легкий, додаток для смартфона Star Guard Lite, безкоштовний доступ до соцмереж і мессенджерам Пакет ТБ Легкий, додаток для смартфона Star Guard Lite, цифровий підпис, додаткова SIM для планшета з тим же номером і інші бонуси

 

Для активації тарифів вам необхідно прийти з паспортом в фірмовий магазин Київстар. Якщо ви вже контрактний користувач, то можна мігрувати за допомогою комбінації 477*1 або використовувати особистий кабінет «Мій Київстар». При цьому перший місяць буде за зниженою ціною – всього 100 гривень. Зверніть увагу, що за фактом безлімітний інтернет Київстар має обмеження в 40 ГБ.

 

Дзвінки та Інтернет для батьків

У компанії також передбачили пакети Київстар для літніх людей або для тих, кому важливі виключно дзвінки всередині мережі. У цьому блоці знаходиться найдешевший тариф Київстар для пенсіонерів. Упор можна зробити або на дзвінки, або на доступ в Інтернет.

 

Найменування Інтернет для батьків Дзвінки для батьків
Дзвінки всередині Київстар Необмежено
Інтернет-трафік, ГБ 6 0,5
Дзвінки поза мережею Київстар, хвилин 60
Дзвінки за кордон, безкоштовних хвилин
Стоимость в месяц, гривны 60 100
Бонус Пакет ТБ Легкий, Doctor Online, необмежений доступ до 20 сервісів: соціальні мережі, месенджери Пакет ТБ Легкий 100+ каналів, домашній Інтернет 100 Мбіт/с

 

Важливий нюанс – перейти на ці тарифи можуть тільки користувачі, чий вік більше 60 років. Відповідно, активувати його віддалено не вийде – приходити в офіс доведеться в будь-якому випадку. Ми представили найпопулярніші пропозиції від Київстар – діючі тарифи ви завжди можете подивитися на офіційному сайті.

 

Як дізнатися власний номер?

Багато користувачів не завжди знають свій номер напам'ять, особливо, якщо SIM-карта повністю нова. Щоб дізнатися свій номер, зовсім не обов'язково дзвонити оператору – є два основних способи це зробити:

 

  • Використовувати код *161# і натиснути виклик. Це стандартна комбінація в мережі Київстар, яка дозволить за кілька секунд визначити свій номер. Необхідно підключення до мережі.
  • Вивчити документацію. Зазвичай сім-карта поставляється разом з документацією, де вказується не тільки повний номер, а й такі важливі дані, як заводський PIN і PUK коди.

 

Якщо ви часто забуваєте власний номер, запишіть для зручності його в записну книжку телефону.

 

Як перевірити рахунок і термін дії сім-карти?

Якщо вам потрібен пакет за договором Київстар, діючі тарифи ви можете завжди дізнатися на офіційному сайті. Однак багато хто ставить питання – скільки працює кожна конкретна сім-карта. Для передоплати це 365 днів з моменту поповнення рахунку, вихідного дзвінка або отримання будь-яких СМС. Тарифи контракту мають необмежений термін дії, але оператор має право зупинити дію пакету, якщо на номері не було дій більше 60 днів.

 

Перевірити, до якого числа і року діє ваш номер, ви можете за допомогою комбінації *111#. Вона ж використовується для перевірки стану рахунку. Якщо з яких-небудь причин немає зв'язку, то при наявності доступу в інтернет ви можете використовувати додаток «Мій Київстар». На головній сторінці буде інформація про баланс, назву тарифу та інші бонуси.

 

Як перевести гроші в Київстар

Оператор пропонує послуги грошових переказів. Будь-який абонент може перерахувати з власного рахунку кошти на рахунок іншої людини в мережі Київстар. Для тарифів передоплата для цього необхідно з моменту активації сім-карти витратити хоча б 40 гривень. Для здійснення переказу потрібно всього три кроки:

 

1. Зробити запит на переклад в форматі *124*СУМА*380ХХХХХХХХХ# і зробити виклик. Запит передбачає зазначення суми аж до 999 гривень.

 

2. Підтвердити дії. Якщо переказ більше 20 гривень, на ваш номер прийде СМС з кодом. Вам необхідно зробити у відповідь одну дію – просто набрати *125# і зателефонувати.

 

3. Перевірити стан балансу і переконатися, що гроші зняті.

 

При переказі на номери Київстар береться комісія дві гривні. Якщо ви хочете відправити кошти на Лайф, Водафон або інших операторів, то стягується комісія в 3%.

 

Як скинути «бомжа» – передзвони мені?

У вас закінчилися кошти на рахунку, але потрібно терміново зв'язатися з людиною? Ви можете відправити безкоштовне текстове повідомлення з проханням передзвонити на ваш номер. Для цього скористайтеся стандартною USSD командою *130*380YYYYYYYYY#.

 

Послугою можна скористатися безкоштовно рівно 8 разів на місяць. Починаючи з дев'ятого, за кожен запит з рахунку буде зніматися 10 копійок. «Передзвони мені» підключати не потрібно – вона активна абсолютно в будь-якому тарифі базово.

 

Також ви завжди можете зв'язатися з людиною по мережі. Наприклад, оператор не пропонує тарифи Київстар без інтернету – навіть в найдешевшому пакеті для пенсіонерів є 100 МБ трафіку.

 

Vodafone

 

Як і у випадку з Київстар, компанія Vodafone пропонує клієнтам тарифи з оформленням договору і за передоплатою. Якщо ви віддаєте перевагу Vodafone, тарифи цього оператора ми розглянемо докладно в наступних підрозділах.

 

Vodafone тарифи

У Водафон тарифи об'єднуються в кілька лінійок, а назви відрізняються лише однією буквою. Наприклад, оператор пропонує Red M, Red S і інші. Кожен з них має свої переваги. Один зроблений для тих, кому важливий постійний доступ в інтернет, інший – для подорожуючих людей. Щоб вам було простіше орієнтуватися, ми зібрали всі дані в таблицю:

 

Найменування Red L Red M Red XL Red XXL
Дзвінки всередині Водафон Необмежено
Інтернет-трафік, ГБ 20 12 Необмежено
Дзвінки поза мережею Водафон, хвилин 200 150 350 500
Дзвінки за кордон, безкоштовних хвилин 50 100 150
SMS, штук 200 150 350 500
Вартість в місяць, гривні 180 130 250 350
Бонус 10 хвилин у роумінгу

 

Вся лінійка RED відноситься до тарифів за контрактом, тому для їх оформлення вам слід надати свої паспортні дані. Red M користується великою популярністю, оскільки в цій групі він найдешевший тариф Водафон.

 

Інтернет використовується від 2G до 4G в залежності від особливостей смартфона і доступності мережі. Якщо ви витратите наведені ліміти, то за доступ в Інтернет, SMS і дзвінки за кордон буде стягуватися окрема плата. Про тарифікації докладно розказано на сайті компанії.

 

Щоб перейти на один з тарифів RED, вам потрібно з'явитися в салон зв'язку з паспортом та ІПН. Користувачі, які вже на контракті, можуть скористатися комбінацією *550*100#.

 

Як дізнатися свій Водафон номер?

Оператор пропонує пару способів, за допомогою яких абоненти можуть дізнатися номер своєї сім-карти. Перший – використання програми для смартфона My Vodafone. На стартовому екрані відразу ж з'явитися інформація про баланс, хвилинах і мегабайтах, а також поле «Мій номер».

 

Абоненти можуть зробити швидкий запит по комбінації *161#. Повна інформація із зазначенням пін-коду і PUK вказана в стартовому пакеті, усередині якого була вставлена ​​SIM. Обов'язково зберігайте його.

 

До якого числа активний мій номер?

Всі оператори мобільного зв'язку дозволяють користувачам дізнатися термін дії не тільки їх тарифу, а й номери в цілому. Якщо ви абонент Vodafone, то отримати цю інформацію можна двома основними способами:

 

  • Набрати номер *101#. Після балансу система видасть, до якої конкретної дати діє ваш номер.
  • Використовувати My Vodafone. Вам необхідно перейти в розділ «Усі номери» і далі вибрати ваш номер. У блоці «Деталі» будуть вказані дати активації і закінчення дії, а також стан бонусного рахунку.

 

Активність номера продовжується на рік при поповненнях балансу від 5 гривень.

 

Функція «Передзвони мені» в Водафон

Ви можете попросити іншого абонента зробити вам дзвінок за допомогою цієї корисної функції. Щоб відправити запит, наберіть *104*номер#. Запит буде відправлений українською мовою, але ви також можете змінити це. Повідомлення буде написано російською мовою, якщо в кінці після номера додати *02#, а за допомогою коду *03# можна відправити текст англійською. В добу дається 7 спроб.

 

Будьте обережні і не дзвоніть на незнайомі номери. Шахраї можуть скористатися цим для «перехоплення» вашого номера через оператора, надавши інформацію про вихідні дзвінки.

 

Як в Водафон переслати гроші?

Абоненти Vodafone можуть пересилати один одному грошові кошти. Для цього необхідно набрати комбінацію *150*номер_одержувача*сума#. Після цього на ваш номер прийде СМС з кодом підтвердження. Його необхідно затвердити – наберіть *150*код# і зателефонуйте. Однак на переказ грошей діє кілька обмежень:

 

  • допускається разовий переказ не більше 10 гривень;
  • на добу ви можете зробити максимум 20 операцій;
  • на рахунку після переказу має залишитися більше 5 гривень;
  • вартість послуги – 3 гривні.

 

Все це зроблено для боротьби з шахраями.

 

Lifecell

Цей український оператор має найменшу базу абонентів з усієї трійки, проте компанія впевнено конкурує з Київстар та Водафон. Багато в чому не тільки завдяки великій мережі покриття, але і цілому списку цікавих тарифів по конкурентно-доступним цінам.

 

Тарифи Lifecell

В каталозі оператора є маса пропозицій, але ми почнемо з самої доступної. Цей тариф створений для користувачів, які практично не користуються інтернетом і рідко здійснюють дзвінки. Підійде пенсіонерам і школярам, які тільки почали користуватися мобільним телефоном. Пакет «Плюс» додатково розширює можливості.

 

Найменування Просто Лайф
Інтернет-трафік, ГБ 1
Дзвінки по Україні, безкоштовних хвилин 250
Необмежений доступ до соціальних мереж Facebook, Instagram, Twitter
Вартість базова 60
Вартість, якщо номер був перенесений в LifeCell 40
Як активувати *565#

 

Цей пакет надається в двох версіях – стандартної і «плюс». Тариф можна назвати золотою серединою для тих, хто багато телефонує і періодично виходить в мережу.

 

Найменування Смарт Лайф Смарт Лайф з пакетом «плюс»
Інтернет-трафік, ГБ 20 25
Дзвінки по Україні, безкоштовних хвилин 750 1250
Необмежений доступ до соціальних мереж Facebook, Instagram, Twitter
Хмара lifebox, ГБ 50
Вартість базова 120 150
Вартість, якщо номер був перенесений в LifeCell 80 110
Як активувати *575# *575# плюс *165#

 

Для Смарт Лайф також діє невеликий кешбек 5% разом з компанією Fishka. Також студенти програми Campus отримують знижку на оплату послуг тарифу в 10%.

 

Як дізнатися власний номер і тариф

Якщо ви цікавитеся, як визначити в Лайфсел тариф і номер, то досить набрати код *161#. У відповідному повідомленні буде написаний ваш номер в міжнародному форматі, а також найменування активного тарифу. Детальну інформацію про нього ви завжди можете отримати на офіційному сайті. Як і у інших великих операторів, Лайф пропонує завантажити додаток для смартфонів на Android і iOS – Mій lifecell. У ньому також відображаються дані про ваш номер, тариф і не тільки.

 

Як в Лайф перевірити рахунок і додаткові послуги

Дізнатися баланс ви можете декількома способами:

 

  • комбінація *111# – видає актуальний стан рахунку;
  • меню SIM-карти – необхідно клікнути по напису Balans;
  • запустити додаток Mій lifecell – рахунок вказується у верхній частині на стартовій сторінці.

 

Дізнатися детально про додаткові послуги ви можете в розділах програми або по USSD коду *121#. Всі запити абсолютно безкоштовні для будь-яких абонентів.

 

Як в Lifecell відправляти «бомжів»?

Лайф також пропонує абонентам можливість вислати безкоштовний запит з текстом «Передзвони мені». Для цього достатньо набрати код *123*3*380YYYYYYYYY# і зателефонувати. Як тільки запит буде доставлено, ви отримаєте у відповідь повідомлення.

 

Є й альтернативний спосіб через меню по *123#. У списку, потрібно вибрати блок «На зв'язку» і підрозділ «Передзвони мені» (слова будуть написані латиницею). Далі залишається тільки ввести номер в форматі 380. Відправляти можна нескінченне число запитів, але безкоштовними будуть тільки перші п'ять. За всі інші доведеться платити по 10 копійок.

 

Чи можна в Лайф взяти в борг?

Оператор пропонує взяти гроші в борг – від 10 до 250 гривень в залежності від того, як давно ви користуєтеся зв'язком, і яка сума поповнення була у вас за останній місяць. Зробити запит можна декількома способами:

 

  • набрати *123# і перейти в блок «Керування рахунком», далі – «Додаткові гроші»;
  • набрати комбінацію *117*1#;
  • зателефонувати оператору по 5433 і особисто зробити запит;
  • через фірмовий додаток.

 

Видані гроші будуть дійсні протягом 7 днів. Послуга буде активуватися щоразу, коли на рахунку закінчаться кошти, а плата за використання залежить від суми позики і становить 3-50 гривень.

 

Порівняння мобільних операторів України: таблиця

Давайте підіб'ємо підсумки і зробимо коротку таблицю за трьома найпопулярнішими оператороми мобільного зв'язку в Україні:

 

Найменування Київстар Vodafone Lifecell
Абонентська база, млн 25 19,8 7,5
Стандарти зв'язку, що підтримуються 2G, 3G, 4G, LTE 2G, 3G, 4G, LTE 2G, 3G, 4,5G
Найдешевший тариф з безлімітним інтернетом, грн 225 230 150
Найдешевший тариф в лінійці, грн на місяць 60 110 40
Цікаві бонуси Доступ до сервісу Doctor Online, цифровий підпис, додаток антивірус, безкоштовні SIM для планшета і розумної техніки 4 місяці безкоштовного преміум YouTube, можливість обміну хвилин Знижки для студентів, програма кешбеку, фірмове хмарне сховище

 

Київстар пропонує тарифи не тільки для молоді, але й для літніх людей за доступними цінами. Також оператор має найбільше додаткових бонусів при підключенні різних пакетів.

 

У Vodafone найбільше тарифів з широкою градацією цін. Велика частина орієнтована на активних користувачів, які регулярно сидять в мережі. Також є і премії-пакети для людей, які активно подорожують або ведуть бізнес.

 

Головна перевага Lifecell – низькі ціни. Більшість тарифів стоять набагато дешевше, ніж аналоги від двох інших операторів. Life буде ідеальним вибором для студентів, враховуючи знижку і програму кешбеку.

 

Висновок

На жаль, мобільні оператори України не дають розмовляти в борг, як же швидко поповнити рахунок? Тут допоможе сервіс "БистроЗайм", який дозволяє поповнити баланс будь-якого оператора прямо з вашої банківської карти. Навіть з урахуванням комісії виходить дешевше, ніж в звичайних терміналах. Поповнити рахунок ви можете за посиланням.