РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

08.07.2021

1057 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Туреччина: як не втратити гроші у відпустці

как не попасть на штраф в турции

Хочете поїхати на відпочинок у Туреччину і опинитися без грошей? Навряд чи! Саме тому ми підготували для вас перелік, який допоможе вам уникнути шахраїв, штрафів та інших способів втрати фінансів. Читайте, пильнуйте себе і свої кошті і відпочивайте з комфортом та спокоєм! 

Кишенькові злодії

У Туреччині розрахунок готівкою більш популярний, ніж пластиковими картками. Через це кишенькові крадії почувають себе у цій країні дуже впевнено. Тому ми рекомендуємо особливо ретельно стежити за своїм гаманцем у місцях великого скупчення людей, подорожуючи у транспорті та оглядаючи популярні пам'ятки.

 

Втім, є й гарні новини: на курортах велике скупчення людей – рідкість, тому крадіжки трапляються там нечасто.

 

Як уберегти себе?

  • Зберігайте гроші в сумочці під одягом або внутрішніх кишенях.

  • Не носіть речі в рюкзаку за спиною, адже це найбільш привабливе для злодіїв місце.

  • Поменше «світіть» великими купюрами.

 

І ще: кишенькові злодії крадуть не тільки гроші, але і жіночі сумочки та крос-боді, проїжджаючи повз на мотоциклах. Тож тримайте їх при собі.

 

У разі, якщо неприємність все одно трапиться, пам'ятайте: БистроЗайм завжди готовий прийти на допомогу! У нас ви можете не тільки взяти кредит на відпустку і звернутися в разі гострої необхідності, але й отримати онлайн займ на картку. Постійним клієнтам – автоматичне схвалення майже миттєво!

Шопінг

что привезти из турцииКожен прагне привезти на згадку про подорож сувеніри собі та подарунки близьким. Щоб не купити їх занадто дорого, відкладіть шопінг до середини або кінця поїздки. За цей час ви зможете знайти їх за приємною ціною.

 

У кіосках біля готелів і в самих готелях ціни на таку продукцію досить високі. А ось прогулянки по місту або екскурсії можуть привести вас до віддалених крамничок, де ті самі сувеніри коштують в рази дешевше.

Зв'язок

Ще поїздки подумайте про зв'язок.

  • Якщо в готелі є Wi-Fi, проблем з інтернетом у вас не буде.

  • Якщо ж його немає, або звук не дуже, вам допоможе роумінг або місцева SIM-карта.

 

Місцеву карту краще купувати в аеропорту. Можливо, на курорті або в місті карти не продають.

 

Вибираючи роумінг, уважно вивчіть всі опції, щоб заплатили тільки за необхідні. Інакше це влетить вам у копієчку. Може трапитись так, що інший оператор запропонує нову сімку з більш вигідними тарифами.

 

Це ті опції, які допомагають заощадити в процесі підготовки до поїздки, і не залишитися без грошей на самому її початку. Але і під час самого перебування в Туреччині треба дещо знати, щоб відпочинок ваш не був зіпсований, і ви не витратили гроші на штрафи.

Документи

Їх краще не забувати в готелі. Проблема нелегальних мігрантів, профілактика тероризму – причини, за якими поліцейський може вимагати у вас надати ваші документи. Перевірки відбуваються в містах, особливо часто – у метро.

 

За відсутності паспорта вас можуть відправити в поліцейську дільницю для з'ясування особистості.

 

Штрафувати вас не будуть, але настрій можуть зіпсувати. Замінити паспорт вам може туристичний ваучер.

Алкоголь

А ось за що вас можуть оштрафувати - це порушення громадського порядку і перебування в нетверезому стані. Вживання спиртних напоїв дозволено, проте пияцтво карається штрафом в 100 лір (понад 300 грн).

 

Ставлення до пияцтва в Турції особливе. Якщо в тверезому вигляді ваші гучні висловлювання про ціну або товар – не порушення, то ті ж дії під дією алкоголю легко можуть обернутися штрафом. Вас може затримати охоронець або поліцейський, і ніч в камері попереднього ув'язнення забезпечена.

 

Випустять вас тільки вранці, і вручать квитанцію про штраф в 100 лір, яку ви повинні обов'язково сплатити.

 

Тож пам'ятайте: порушення правопорядку в нетверезому стані можуть обернутися штрафами.

Шахрайство

У кожного шахрая в Туреччині є твій метод заробітку. Втім, продаж антикваріату або давніх речей, мабуть, є одним з найбільш розповсюджених.

 

До вас може підійти хтось із місцевого населення і запропонувати недорого чудову покупку. Як тільки ви візьмете в руки її, як з-під землі з'явиться поліцейський або охоронець, і звинуватить вас у крадіжці національного надбання.

 

Часто люди воліють відкупитися від проблеми, на чому і втрачають гроші.

 

Знайомство з місцевими і пропозиція випити сусідньому барі або кафешці може закінчитися тим, що вам пред'являть величезний рахунок, а ваш новий знайомий за якимось дивом розчиниться в повітрі.

 

Зазвичай такі шахраї перебувають у змові з власниками кав'ярень. Якщо не хочете втратити гроші, уникайте випадкових знайомств і посиденьок.

Проблема з водою

Ще один варіант втратити гроші – потрапити в лікарню і оплатити лікування. Щоб цього не сталося, не пийте водопровідну воду. Незважаючин а те, що якість води у Туреччині хороша, система водопроводу потребує ремонту. У воду потрапляє іржа, що робить її непридатною для пиття.

Паління

штрафы за курение в турцииУ Туреччині борються з цією проблемою, там видано безліч законів для боротьби з палінням. Але саме їх кількість не дає можливості поліцейським реагувати на всі порушення. І хоча турки палять і в приміщеннях, і на вулицях, штраф можна заробити тільки в разі, якщо випадково поруч з'явиться правоохоронець.

 

Та пам'ятайте: випадковості трапляються, а штраф за куріння в непризначеному для цього місці становить 205 лір (приблизно 650 грн). Не ризикуйте, а краще витратьте гроші на розваги.

Оренда авто

Збираєтеся брати в оренду авто? Будьте обачні і не порушуйте правила: штрафи в цій сфері досить високі:

  • якщо перевищити швидкість до 30%, заплатите 314 лір (майже 1000 грн);

  • перевищивши швидкість на 30 або 50%, заплатите 652 ліри (понад 2000 грн);

  • коли ж швидкість більше на 50% і більше відсотків, штраф 1340 лір (понад 4200 грн), як і при проїзді на червоне світло.

 

Також є штрафи за відсутність водійського посвідчення, за те, що водій не пристебнутий в процесі руху, і за те, що викинув сміття з вікна. І так далі.

 

Якщо збираєтеся орендувати авто, уважно вивчіть штрафні санкції.

 

І пам'ятайте: ваші неприємності можуть початися ще до того, як виступили на турецьку землю, тому не перевозьте нічого забороненого. Інакше ваша подорож не відбудеться зовсім.

 

Сподіваємось, ви врахуєте все ці зауваження і ваш відпочинок буде сповнений лише приємними подіями і радісними враженнями!