РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

21.01.2021

6930 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Кешбек в Україні: все що потрібно знати

Поняття «кешбек» міцно увійшло в побут сучасної людини. Скористатися вигідною пропозицією українцям пропонують банки, магазини, інтернет-майданчики, що спокушають своїх клієнтів привабливими умовами повернення частини вартості, витраченої при оплаті послуги або товару. Розмір зворотного платежу може складати як всього кілька відсотків, так і дивувати справді вражаючою сумою (до 20% і вище). Для отримання максимальної вигоди покупцю важливо заздалегідь розібратися у всіх тонкощах послуги: зрозуміти, що це таке і як вона працює на практиці.

 

 

Що таке кешбек?

З тим, що таке кешбек легко розібратися. Сам термін відображає суть поняття, кешбек – це повернення коштів, витрачених на здійснення покупки. Послуга активується тільки після проходження оплати, виконаної онлайн з карти. Так, в залежності від виду кешбеку, покупець може отримати:

 

  • гроші на картковий рахунок;
  • бали на бонусний рахунок банківської карти;
  • бонуси на наступні покупки на карту магазину;
  • гроші на рахунок в аккаунті в додатку або на сайті кеш бек-сервісу;
  • товар або послугу (додаткова одиниця товару йде бонусом до основної покупки).

 

За своєю суттю кешбек можна розглядати як спосіб підвищення вигоди покупки. Послуга – різновид знижки, яка стає доступною не до, а після придбання товару/послуги.

 

Як працює кешбек?

Розбираючись в тому, як працює кешбек, необхідно враховувати, що з його допомогою вирішуються ключові завдання бізнесу: відбувається залучення покупців і збільшується прибутковість.

 

Маркетингова стратегія в цьому випадку будується наступним чином: продавець сплачує іншій площадці за розміщення інформації та залучення клієнтів. Фактично між сторонами полягають партнерську угоду, за якою магазин чи інший ресурс платить банку/кешбек-сервісу комісію, яка в підсумку ділиться з покупцем. Вигода в цьому випадку забезпечується всім учасникам процесу:

 

  • кешбек-сервіс/банк заробляє на залученні покупців;
  • клієнт економить частина власних коштів;
  • продавець скорочує витрати на рекламне просування, збільшує число продажів і нарощує прибуток.

 

Розуміння суті покупок з кешбеком переконує в тому, що послуга є лише ефективним маркетинговим рішенням. Ніяких фінансових ризиків для покупця вона не несе. Він не ризикує власними грошима ні на одному з етапів укладання угоди з продавцем.

 

Популярні кешбек-сервіси в Україні

Вітчизняні кеш бек-сервіси можна розглядати як зручний інструмент економії на покупках в вітчизняних онлайн-магазинах і на зарубіжних інтернет-майданчиках. Співпраця з ними відрізняє:

 

  • вигода: відсутні будь-які комісії і додаткові збори за послуги посередника;
  • прозорість: користувач сервісу може контролювати рух коштів в особистому кабінеті;
  • вибір зручного способу зарахування коштів;
  • відсутність фінансових обмежень: не встановлюються ліміти на доходи / витрати;
  • додаткова економія: можна підсумовувати кешбек по карті і через сервіс.

 

Серед популярних сервісів, що пропонують українським споживачам економити на покупках, можна виділити наступні відомі ресурси:

 

1. LetyShops. Великий онлайн-сервіс оформлення кешбеку. На ресурсі можна скористатися пропозиціями щодо повернення частини вартості покупки, зробленої в більш ніж в трьох тисячах вітчизняних і зарубіжних магазинах різних категорій. Сервіс регулярно оновлює пропозиції, збільшує розмір суми повернення, пропонує додаткові заохочення для новачків, а також винагороди за запрошення друзів.

 

2. Grivasi.com. Інтернет-платформа, яка пропонує користувачам вигідні умови покупок з високим відсотком повернення. Користувачі ресурсу можуть оцінити великий вибір магазинів-партнерів українського ринку, зручний інтерфейс, мультивалютну систему накопичення коштів, мінімальний ліміт виведення коштів в розмірі 5 гривень.

 

3. PayBack. Сервіс, який дозволяє економити на покупках в інтернеті за рахунок повернення до 15% витраченої суми. Відвідувачів ресурсу радує великий каталог магазинів України і світу, вигідні умови, вибір валюти кешбеку, додаткові акції і знижки від посередника

 

4. БыстроЗайм. Сервіс пропонує вигідні умови шопінгу в великих магазинах і на популярних торгових майданчиках. Розмір винагороди становить до 15% від суми покупок. Додаткові пільги і бонуси стають доступними клієнтам, які скористалися вигідними умовами кредитування (додається відсоток до ставки кешбек). Чим більше людина оформляє мікропозик, тим вигідніше для його виявляються умови повернення.

 

5. Moneta. Надійний партнер любителів онлайн-шопінгу. Він пропонує своїм відвідувачам скоротити витрати на покупки в українських і зарубіжних магазинах і сервісах. Всього на ресурсі розміщено понад двісті торгових майданчиків, готових запропонувати своїм покупцям знижки до 10-15%.

 

6. Kopikot. Ресурс орієнтований на допомогу клієнтам в економії при купівлі найрізноманітніших товарів і послуг на просторах інтернету. Зручна навігація дозволяє швидко знаходити магазини, які проводять акції, пропонують додаткові знижки і промокодом.

 

Як використовувати послуги сервісів кешбеку

 

 

Щоб скористатися поверненням коштів через сервіс кешбеку, необхідно:

 

1. Зареєструватися на сайті/в додатку.

 

2. Зайти в каталог магазинів товарів і послуг.

 

3. Вивчити пропозиції: відсоток повернення, умови нарахування, вимоги до оформлення.

 

4. Перейти на сайт продавця через активне посилання «купити з кешбеком» на сервісі. Зафіксований перехід активує доступ до кешбеку і дає право на отримання відшкодування.

 

5. Здійснити покупку і дочекатися підбадьорення повернення певного відсотка коштів.

 

Як повернути кешбек?

Нерідко новачків в справі економії цікавить питання про те, як повернути кешбек, зароблений на здійсненні покупки. Залежно від того, з ким у продавця укладено партнерську угоду, змінюється і спосіб отримання повернення.

 

Кешбек по банківській карті

Багато банків України пропонують власникам карт додаткові бонуси у вигляді повернення частини коштів за покупки. Винагорода активується за умов:

 

  • здійснення покупок у зазначених магазинах, аптеках, кафе, АЗС;
  • відвідування магазинів-партнерів або оплаті певних категорія товарів/послуг;
  • витрачення з карти певного ліміту грошових коштів.

 

Розмір винагороди встановлюється фінансовою установою. Банк самостійно вводить ліміти і умови повернення, встановлює пільгові категорії товарів/послуг. Для заохочення власників пластика деякі банки пропонують їм вибір окремих категорій з підвищеним відсотком винагороди.

 

Послуга покупки з кешбеком передбачена по картах Альфа-банку, Приват Банку, Монобанк і інших великих фінансових установ.

 

При розрахункових операціях гроші з кешбеку можуть надходити на основний рахунок або накопичуватися у вигляді бонусів. Для переведення в готівку коштів необхідно або накопичити достатню суму, або звертатися до торгівельної точки-партнери банку, що приймає до розрахунку кошти з бонусного рахунку (Приватбанк).

 

Повернення через кешбек-сервіс

Щоб отримати повернення грошей через кешбек-сервіс, необхідно:

 

1. Дочекатися зарахування коштів на рахунок в обліковому записі. У деяких магазинах (IHerb, Aliexpress, EVA та інших) підтвердження займає місяць і більше.

 

2. Накопичити суму для виводу. Мінімальний ліміт на різних ресурсах буде відрізнятися.

 

3. Замовити виведення коштів зручним способом: на карту, на баланс електронного гаманця, на рахунок мобільного телефону.

 

Кешбек від продавця

Великі мережі і магазини пропонують своїм покупцям можливість здійснення покупок з кеш беком. Повернення частини вартості покупки найчастіше ведеться у вигляді бонусів або балів, які фіксуються в особистому кабінеті на сайті або надходять на бонусну карту. Використовувати бонуси можна при здійсненні наступної покупки. Як правило, не передбачається можливість їх переведення на банківську карту або отримання готівкою.

 

Щоб здійснювати вигідні покупки і економити, важливо мати в розпорядженні доступні фінансові ресурси. МФО Бистро Займ – ресурс, який допомагає своїм клієнтам як отримувати, так і раціонально витрачати кошти. Швидкі позики можна використовувати для оплати товарів і послуг з додатковою знижкою. Більше кредитів – вище відсоток повернення. Перший кредит у МФО доступний без переплати.