РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

26.08.2017

2371 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Які кредити видають позичальникам з поганою репутацією

Які кредити видають позичальникам з поганою репутацією

Якщо ваша кредитна історія зіпсована, отримати нову позику буде дуже і дуже складно. Як показує практика, більшість боржників - це не дисципліновані платники. Прострочивши раз, вони ведуть себе ��ак само і в майбутніх фінансових відносинах з банком.

Згідно зі статистикою, загальний обсяг проблемних споживчих кредитів в Україні, виданих банками, на серпень 2017 року становить 159 млрд. грн. Це майже 5 частина річного бюджету країни. Не дивно, що позичальникам із зіпсованою репутацією вкрай неохоче оформляють нові позики. Крім того, НБУ змінив систему оцінки ризиків. З цієї причини виникла ситуація, коли практично не залишилося клієнтів, які б відповідали вимогам нової системи. Іншими словами, сьогодні навіть ті банки, які хочуть кредитувати, зробити цього не можуть.

Погана кредитна історія? Оцініть свої шанси на наступну позику:

  • Є незакритий кредит? Імовірність отримання нової позики - 50 на 50.

  • Всі заборгованості закриті? Ваші шанси зростають. Але не радійте заздалегідь! За статистикою, банки видають таким позичальникам лише 10% кредитів.

В середньому, погану кредитну історію - записи про прострочення від 30 до 90 днів - має кожен 10-тий платник.

Як банк оцінює шанси клієнта?

Використовуючи систему аналізу платоспроможні та кредитоспроможності людини, в тому числі і скорингові моделі.

Що аналізує система?

  • Середню з/п по галузям;

  • Стаж;

  • Освіту;

  • Історичні прострочення.

Кредитна історія - ваш фінансовий паспорт. Цим документом ви демонструєте своє ставлення до взятих на себе зобов'язань.

Статистика: затримували в минулому - затримайте і зараз

За словами експертів, більшість сильно ризикових проблемних позичальників не змінюють свою тактику поведінки: допустивши тривалу заборгованість в минулому, вони продовжують вести себе так само не дисципліновано, взявши вже нові позики.

Давайте порівняємо, як поводяться клієнти з позитивною і поганою кредитною історією після оформлення нової позики:

  • Клієнти з доброю репутацією - 4% прострочень терміном більше 30 днів.

  • Позичальники з проблемами в минулому - 22% прострочень терміном більше 30 днів.

Найгірший клієнт для банку - позичальник з історичним простроченням понад 90 днів. Згідно з дослідженнями, кожен третій з таких клієнтів допускає нові прострочення, а 16% йдуть в дефолт протягом першого року.

Якщо у вашому "послужному списку" є історичні прострочення, будьте готові до оформлення позики на найбільш невигідних для вас умовах.

Просрочка більше 90 днів? Тільки позику під заставу майна!

Чесно кажучи - ваші шанси на новий кредит впевнено наближаються до нуля. Одного разу допустивши дефолт (прострочення понад 90 днів), ви ризикуєте повторити фінансове падіння і за новими зобов'язаннями. Ну, навіщо банкам такий клієнт?!

Єдиний варіант - позика із забезпеченням. Іншими словами, надайте банку заставу або надійного поручителя, і, можливо, вам підуть назустріч. Найчастіше позичальники з зіпсованою кредитною історією отримують кредитні карти. Набагато рідше - іпотеку.

Не дають в банку? Дадуть в МФО!

Погодьтеся, застава або надійний поручитель є далеко не у кожного. Та й час, необхідний на пошук потрібної людини і оформлення всіх паперів, не завжди знайдеться. Часто гроші необхідні терміново - протягом дня, а то й кількох годин. Тому багато українців із зіпсованою кредитною історією звертаються в мікрофінансові організації, а ті - охоче видають їм позики.

За статистикою, 30% клієнтів МФО - це позичальники з історичною просрочкою понад 1 місяць. З них кожен четвертий має непогашений борг з простроченням від 90 днів.

У компанії "Бистрозайм" нормально ставляться до потенційних клієнтів. А тому, навіть при наявності негативної кредитної історії або непогашених позик, у вас є шанс оформити позику протягом 20 хвилин після подачі заявки.

Скористуйтеся швидкою фінансовою допомогою та почніть формувати нову позитивну кредитну історію!

Title: Які кредити видають позичальникам з поганою репутацією? - Бистрозайм!

Description: Які кредити видають позичальникам з поганою репутацією? Цікава пропозиція для клієнтів Бистрозайм! Більше корисної інформації на сторінці!