РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

13.01.2022

1019 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

 

Де, скільки і як зберігають свої заощадження українці

Одна з важливих умов досягнення фінансової свободи – створювати заощадження. Не важливо, який рівень доходу чи становище у суспільстві. Важливо – регулярно та методично збирати кошти. Але де їх зберігати та як довго відкладати?

Згідно з опитуванням Research & Branding Group, яке проводили в жовтні 2021 року, у кожного третього українця немає заощаджень. Більше того, близько 10% опитаних не знають, на скільки їм вистачило б тієї суми, яку вони відклали. І лише 4% людей, які брали участь в опитуванні, сказали, що їм заощаджень вистачить на рік і більше. Також опитування показало, що серед громадян віком 60+ відсоток людей, у яких зовсім немає заощаджень вище.

Гривні, долари, євро

Поговоримо про валюту, де зберігають гроші українці. Найбільшою довірою серед наших громадян користується долар – 40% людей зберігають заощадження в американській валюті. До євро ставлення трохи гірше – 20%. До вітчизняної гривні з повагою ставиться кожен 10-й українець. Інші опитані люди не довіряють валюті, як способу зберігання грошей або ж затрудняються з відповіддю.

"Зберігайте гроші в ощадній касі, якщо вони, звичайно, у вас є"

Отже, де зберігають свої заощадження більшість українців. На першому місці, звичайно, банки. Більшість наших громадян мають один, або навіть кілька вкладів у різних банківських структурах. На другому, як би це дивно не звучало, – будинок. Так, частина українців просто зберігає свої заощадження вдома. І лише кожен 10-й мешканець зберігає заощадження в активах. Це може бути будь-що: земля, автомобіль, нерухомість тощо.Де, скільки і як зберігають свої заощадження українці

 

Навіщо взагалі потрібні заощадження? У разі сучасного світу це стає потребою. Нестабільна епідеміологічна обстановка, ризик виникнення криз та багато інших факторів можуть дуже вплинути на наші фінанси. І якщо заздалегідь про них не подбати, можна потрапити до неприємної ситуації. Компанія «Бистрозайм» дбає про те, щоб українці в такі неприємні ситуації не потрапляли. Тому ми пропонуємо гідні умови кредитування на всі випадки життя.