РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

23.02.2022

7557 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як втілити у реальність свої фінансові бажання

Ми вже багато разів писали про те, як планувати витрати, як складати плани та багато іншого. Настав час втілити свої фінансові бажання у реальність. Ми поділимося своїми порадами, які допоможуть вам це зробити.

 

Мріяти не шкідливо. Ми багато разів чули цю приказку і нічого не маємо проти польоту фантазії. Це властиво людині. Але зараз ми поговоримо саме про те, як скласти реальний план реалізації ваших фінансових бажань.

 

Правильна постановка цілей – це запорука успіху. І чим раціональнішими будуть ваші цілі, тим краще для її реалізації. Тому для початку нам треба перетворити наші мрії на цілі, а потім і на реальність. Для цього ми поділимося з вами покроковим планом.

 

Спустіться з неба

 

Для початку потрібно зрозуміти, наскільки реальною є ваша мета саме для вас. Чи маєте ви такі можливості, здібності і потенціал, щоб реалізувати вашу мрію? Ми часто ставимо дуже завищені цілі, виходячи зі своїх мрій, але це ніяк не допоможе нам наблизитися до них. Якщо ви щодня бажаєте заробити за рік нереальну вам суму, то у нас вам погані новини - швидше за все у вас не вдасться це зробити, якщо ви не володієте потрібними для цього можливостями і здібностями. Наприклад, ви хочете заробити мільйон на рік, але ваша робота дозволяє вам заробити лише 10% від цієї суми. То тут лише два варіанти: змінити своє становище, тобто роботу чи поміняти свою мету. Адже цілком зрозуміло, що ви не зможете заробити таку суму, нічого не змінюючи. Змінити роботу не завжди так просто, як про це говорять. А ось поставити собі цілком реальну мету - це завдання нам під силу.

 

Час гроші

 

Ваша мета має обов'язково мати свої тимчасові рамки. Не можна прагнути певної суми грошей без постановки терміну. Тобто ця частина плану повинна відповідати на запитання: до якого часу (через скільки) я матиму таку суму грошей? Коли ви вже прийняли свою фінансову реальність і абсолютно повністю усвідомлюєте свої фінансові можливості - настав час поставити конкретну дату. Мета без часу не має жодного сенсу.

 

Конкретизуйте

 

Мета без конкретики – не має жодного сенсу. Якщо ви хочете купити будинок, то уявіть та заплануйте собі всі характеристики будинку. Скільки поверхів, кімнат, з якого матеріалу буде зроблена підлога, стіни. Чим детальніше ви опишете свою мету, тим легше вам досягатиме її.

 

Ваші цілі

 

Також важливо відокремити ваші реальні цілі, які відповідають вашим життєвим пріоритетам та цілі, які могли бути нав'язані. Наприклад, ваша мета подорожувати світом, але суспільство вам нав'язало, що ви повинні сидіти на одному місці, мати будинок, квартиру, машину. А можливо, вам це не сильно і треба. Прагнути потрібно тільки до своїх цілей і слухати себе. Це ж ваше життя.

 

Тепер ваше завдання визначити вашу особисту мету і пройтись по пунктах, щоб відповісти на всі ключові питання, які ми описали вище. Оформіть це у вигляді списку та вперед до досягнення вашої мети.

 

У свою чергу ми можемо побажати вам удачі і в черговий раз нагадати, що "Быстрозайм" готовий завжди протягнути свою руку допомоги.