РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

08.12.2021

1407 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як правильно ставити цілі та досягати їх?

З безлічі книг з біографіями успішних людей, ми знаємо, що одне з головних умінь та запорука успіху - правильно ставити цілі. За бажанням це може зробити кожен. По суті, ми це і робимо день за днем, але тут виникає питання. Чи правильно ми ставимо цілі? Тут ми зібрали для вас головні відповіді, які допоможуть правильно поставити ціль для покращення фінансового стану.

Вивчивши питання, ми дізналися, як правильно поставити собі мету, щоб у майбутньому прийти до фінансової стабільності, незалежності, успіху.

Скоротити кількість цілей

Для початку потрібно скласти 5-6 найважливіших для вас цілей, яких ви хочете досягти. Впевнені, у вас їх набагато більше, але цифру потрібно скоротити. Чому? Тому що нашому мозку складно одночасно утримувати багато інформації та тримати фокус на всіх завданнях та цілях одночасно. Тому, якщо зможете, скоротіть кількість цілей до 1-2. Коли вони будуть досягнуті – переходьте до наступних. Великий пиріг можна з'їсти лише частинами. А оскільки ми з вами хочемо отримати справді “великий пиріг”, тобто дійти до реального фінансового успіху, тоді необхідно йти до нього невеликими кроками.

Визначаємо ключову мету

Як і було сказано вище – краще вибрати одну мету на певний період часу. Але як це правильно зробити? Насамперед запитати у себе, що для вас найважливіше на даному відрізку часу? Після цього вам потрібно уявити – куди це вас приведе у результаті. Тому що сама по собі мета не має жодного значення, якщо вона не досягається заради чогось більшого, заради великої мети. Запитайте у себе, чи є моя мета частиною великої мети, чи зможе вона допомогти мені потрапити в те місце, в те життя, яким я хочу жити через рік-два-десять? Якщо відповідь “так”, тоді добре, одночасно приступайте до планування досягнення мети.

Усуваємо перешкоди

Є ще один важливий фактор – усунення негативних перешкод. Наприклад, у вас є кредит, ви постійно думаєте про нього, він нависає над вами вантажем і ви не можете ні про що інше думати. Про які цілі може йтися в такому разі? Ви повинні усунути цей фактор. Закрийте кредит, щойно зможете. Розділіть суму на частини, створіть свій план виплат. Це може стосуватися проблем зі здоров'ям. Наприклад, вас постійно непокоїть хворий зуб. У такому стані ви не зможете ефективно досягати цілей. Вам необхідно усунути всі проблеми, що заважають рухатися вперед.

Правильні питання

Уміння ставити собі правильні питання – одне з найкорисніших. Ми зібрали для вас кілька питань, які допоможуть вам зрозуміти, чи правильно ви сформували собі за мету.

— Чому я хочу цього досягти?

— Що дасть мені досягнення цієї мети?

— Що я відчую, втіливши цю мету у життя? Радість, спокій, успіх?

— Як досягнення цієї мети допоможе мені стати кращим чи сильнішим?

— Що я ще зможу зробити, отримавши цей результат?

Тут також важливо розуміти, що правильних відповідей на ці запитання немає. Є лише ваші відповіді. І для вас вони будуть правильними.