РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

29.11.2019

2965 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як недорого одягатися та виглядати шикарно

 

 

 

Хто б що не казав, але гарний зовнішній вигляд в першу чергу впливає на сприйняття людини іншими. Коли виглядаєш привабливо, люди ставляться доброзичливо, сприймають шанобливо і серйозніше.

 

Якісний одяг — не розкіш, а вимога часу. Щоб класно виглядати не обов'язково витрачати всі гроші на дорогі фірми. Недорогі футболки зі звичайних магазинів можуть виглядати як найстильніше вбрання у брендів. Головне знати правила вибору якісних речей.

 

 

На відміну від одягу, аксесуари мають іншу роль.

 

Сумка, годинник, ремені, взуття, шарфи, прикраси — першими привертають увагу і повинні бути від відомих брендів.

 

Їх завдання підкреслити статус та ціну зовнішнього вигляду. Тому не рекомендуємо на них економити, так як дешевий годинник або потьмянілий ланцюжок відразу видають свою справжню вартість.

 

Одяг

 

Бренд зовсім не гарантія якості, адже його головне завдання заробити, а завдяки популярності у нього немає необхідності випускати неодмінно якісні речі за доступні гроші.

 

Для того щоб заощадити, бренд переміщує частину виробництва в інші країни, наприклад, В'єтнам. І футболка випущена там, нижче за якістю ніж аналогічний товару з Європи.

 

Тканина

 

 

Тканина — перше на що потрібно звертати увагу при покупці. Якщо тканина низькоякісна, то дешевизну буде видно відразу після прання.

 

Кожний вид тканини має власні ознаки:

 

Бавовна.Якісна хлопчата тканина виткана з довгих ниток, які роблять її міцніше та м'якше. Такий матеріал буде гладким на дотик.

 

Але річ з 100% бавовни може сісти після прання, тому найкращим вибором буде суміш бавовни з іншою тканиною.

 

Вовна. Визначити якісну вовняну тканину легко:

 

  • Тримає форму після зминання

  • Плетіння на просвіт однорідне

  • Комфортно відчувається при одяганні

 

Льон. Як і бавовна, повинен складатися з довгих ниток, які роблять матеріал м'яким, еластичним і комфортним. В іншому випадку така тканина буде неприємною для шкіри і неакуратно виглядати.

 

Якщо річ зроблена не з чистого льону, а з суміші з вовною, бавовною або шовком — це не страшно. Вони добре поєднуються і менше мнуться.

 

Синтетика. Думка що синтетика гірше натуральних тканин вже втратила актуальність. Сучасні синтетичні тканини багато в чому не поступаються звичним матеріалам, а в разі спортивного одягу — навіть перевершують.

 

Тому не варто турбуватися, якщо виріб містить в складі домішки синтетики, бажано лише, щоб її було не більше 30%.

 

Але все таки варто уникати поліестеру для повсякденного носіння — він погано пропускає повітря, жорсткий та електризується.

 

Шви

 

 

Якість шва впливає на термін служби виробу в первісній формі. Неякісна прострочка призводить до того, що одяг втрачає форму і розповзається.

 

Для міцності шви повинні бути:

 

  • Рівними і щільними

  • Не мати пропущених петель

  • Без отворів від голки

 

Крій

 

Крій визначає як сидить одяг. Оскільки наше тіло має складну форму, то неможливо зробити піджак з одного шматка тканини. Чим більше деталей в одязі, тим більше особливостей тіла враховується. Наприклад, на спині якісного піджака повинен бути шов.

 

Коли купуєте піджак або пальто, то зверніть увагу на підкладки - без них вони не буде довго тримати форму.

 

Покупки в інтернеті

 

Економте купуючи в інтернеті. Продавець може зробити ціну дешевше, тому що йому не потрібно оплачувати оренду та платити зарплату великому штату співробітників.

 

Щоб не купит одяг іншого розміру, краще спершу приміряти виріб в магазині. Вибравши відповідний розмір і модель, знайдіть її в мережі. У деяких випадках можна заощадити в два рази і навіть більше!

 

Ще один спосіб економити — купувати спільно.

 

Як це відбувається? Кілька людей, зазвичай 5-10, роблять спільну покупку однієї речі за оптовою вартістю, а потім розбирають отриманий товар.

 

Великі інтернет-майданчики для таких покупок:

 

fashion-girl.ua - магазин і виробник жіночого одягу, який пропонує сотні позицій. За рахунок моделі оптових продажів, ціни на сайті дуже демократичні

 

kidstaff.com.ua - батьківська дошка оголошень, на якій можна разом купити не тільки іграшки або дитячий одяг, а й речі для дорослих, а також косметику та аксесуари.

 

spclub.com.ua - клуб спільних покупок, який є відмінним майданчиком для придбання речей за доступними цінами.

 

 

Чому варто купувати речі тільки високої якості

 

Крім кращого зовнішнього вигляду, якісний костюм або футболка довше зберігають привабливість і їх не потрібно міняти кожен сезон.

 

Ми звикли оцінювати вартість одягу по його ціні — це неправильно.

 

У світі моди існує такий параметр Cost per Wear, що перекладається як “Вартість вдягання”. Згідно з цим, вартість речі пов'язана з кількістю використань.

 

CPW = вартість речі ÷ кількість надягання.

 

Як це працює. Якщо здається, що взуття за 400 грн в три рази дешевше ніж за 1200 грн, то це зовсім не факт. Дешеве взуття може не витримати і одного сезону, в результаті чого вам доведеться докуповувати ще одну пару. У той час як брендове прослужить кілька років. Чим довше можна носити річ — тим вона дешевше.

 

Плануючи напередодні зими наступну покупку - звертайте увагу на те, щоб вона відповідала описаним вище критеріям. Якщо такий одяг трохи дорожче звичної ціни, то краще взяти безкоштовний кредит в БыстроЗайм, але носити довше і виглядати краще.