РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

19.08.2021

1777 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як вивчити англійську

как выучить английский быстро

Якщо з тієї чи іншої причини ви задумалися, як вивчити англійську, у вас, безсумнівно, виникло безліч запитань. Як взагалі це зробити? Піти на курси, позайматися з викладачем або, може бути, подумати про те, як вивчити англійську самостійно і безкоштовно?

Як швидко вивчити англійську

Дорослі забули, як вчитися. Починати завжди непросто. Потрібно заново відчути себе студентом, який не знає елементарних речей. Вчити доведеться базові слова і найпростіші правила і, тільки освоївши їх, рухатися далі.

 

Замислюючись про те, як швидко вивчити розмовну англійську мову, не потрібно цього соромитися. Такий намір має викликати гордість. Нині люди приходять до вивчення мов або оволодіння іншими навичками в різному віці: у 20, 40 і навіть 80 років. Багато з них досягають успіху незважаючи на вік.

 

Вивчити англійську самостійно реально, якщо сильно захотіти і є самодисципліна. Якщо ви будете хоча б трішки цього хотіти, продумайте, як швидко вивчити англійську і починайте.

 

Заняття мають були регулярними. Аналізуйте, наскільки успішно ви рухаєтеся. Не закиньте навчання вже за пару тижнів!

 

Звичайно, у всіх бувають невдачі, і основні причини можна розділити на три види:

  • Відсутність мотивації або її низький рівень. Саме ця причина найчастіше зупиниться на шляху тих, хто починає вивчати англійську.

  • Мало якісної інформації. Наявність інтернету і безліч безкоштовних джерел і ресурсів дозволяють вибрати ті з них, які найбільш сподобались, і ефективно вивчати мову.

  • Погано складена програма. Не потрібно вчити все відразу, навчатися на кількох ресурсах і намагатися просунутися максимально швидко.

 

Як вивчити англійську вдома? Важливо:

  • скласти програму;

  • вибрати ресурс, який вам здається оптимальним;

  • знайти допоміжні матеріали.

Як вивчити англійську за 1 годину на день

Плануючи, як швидко вивчити англійську мову в домашніх умовах:

  • Зрозумійте, для чого вам потрібна англійська.

  • Виділіть час і продумайте, скільки і коли ви можете займатися.

 

Для чого може стати в нагоді мова? Наприклад, ви хочете:

  • багато подорожувати і вільно розмовляти;

  • самостійно забронювати авіаквитки;

  • знайти друзів за кордоном;

  • отримати гідну роботу, де потрібне знання англійської мови.

как выучить английский за 1 час

Позначте мету конкретними часовими проміжками. Цілі можуть бути різними, як і час їх досягнення. Від цього залежатимуть способи і методи, які ви оберете.

 

Продумайте і запишіть це, склавши план навчання. Визначте тривалість занять, їх кількість. Оптимальною вважається 1 година при періодичності три рази на тиждень. Та це індивідуально: якщо у вас є тільки 15 хвилин, присвятіть його навчанню.

 

Обирайте те, що комфортно саме для вас!

Як швидко вивчити англійську вдома

В реальності підійдуть будь-які ресурси. Вони мають відповідати вашій меті. Наприклад, якщо ваша мета аудіювання, вибирати ресурси, які вчать читати текст, не дуже правильно. Вони допоможуть вам просунутися. Та не настільки швидко, як хотілося б. Обирайте ті, які допоможуть досягти мети — слухати англійську, переводити і розмовляти.

Як вивчити англійську швидко? Не забувайте про вправи. Знайдіть ресурс звідки будете брати інформацію, і переходите до різних видів вправ.

  • Доведеться вчити слова. Це особливо важливо, якщо ви вчите англійську з нуля. Запам'ятовувати фрази і вчити пропозиції, і розуміти, що мова потрібна, перш за все, для того, щоб спілкуватися.

  • Відпрацьовуючи лексику, вибирайте слова, які будете використовувати в реальному житті. Вивчаючи їх, придумайте приклади. Це допоможе вам запам'ятати їх.

  • Слова можуть мати безліч значень, та не намагайтеся запам'ятати їх відразу. Вивчіть одне або два, котрі найбільш запам'ятовуються.

  • Побільше практики. Вивчити слова, побудувати діалоги і використовувати їх в розмові з тими, хто так само, як і ви, почав вивчати англійську.

Ці правила працюють для людей з різним рівнем знань.

Далі переходьте до граматики. Вона не настільки велика складна, як здається спочатку. Важливо зрозуміти структуру побудови речень, а далі просто міняти слова, фрази і ідіоми.

 

Далі більш повно вивчати граматику в залежності від рівня, на якій плануєте вийти.

 

Побачивши список граматичних правил, не лякайтесь! Вам не потрібно вчити все відразу. Крок за кроком ви поступово запам'ятайте все і досягнете бажаного результату.

 

Як швидко вивчити англійську мову і як закріпити граматику?

  • Оберіть тему.
  • Прочитайте правило і зрозумійте, як воно застосовується на практиці.
  • Складіть щонайменше десяток прикладів за цим правилом.

 

Найважливіший і ефективний метод закріплення граматики — спілкування. Нехай це буде хтось, хто вже знає мову і зможе вам допомогти: хтось із близьких, друзів по соцмережах тощо.

Як вивчити англійську самостійно

выучить английский самостоятельно

Щоб вивчати мову самостійно, потрібно спілкуватися. Практика, багато практики! Це особливо важливо для тих, хто задумався про те, як швидко вивчити розмовну англійську мову з початкового рівня. 

 

Ви можете знати хоч все правила, але, якщо їх не застосовувати на практиці, то й заговорити ви не зможете. Тож важливо мати, з ким практикувати.

 

Це не обов'язково має бути нейтів-спікер. Це може бути й звичайна людина, яка досить добре знає англійську. 

Додатки для пошуку компаньйона для англомовної практики

  • Hello talk. Додаток для спілкування з носіями англійської. Якщо ви захочете вивчати французьку, тут теж зможете знайти співрозмовників. Коли захочете спілкуватися з кимось ще, можна пройти пост і поділитися своїми результатами. Його будуть бачити всі носії мови.

  • Hi native. Якщо ви не знаєте, як англійською звучать прості слова, або вам цікаво правильно їх вимовляти, це додаток для вас. Тут люди допомагають один одному розвиватися, вивчати англійську і просуватися далі.

  • Cambly. Ще один додаток, який пропонує вивчати англійську з іноземними викладачами. Це онлайн-платформа, на якій можна вивчати англійську, не виходячи з дому.

 

В інтернеті існує ще не один додаток або сайт, де збираються носії мови і ті, хто бажає вивчати розмовну або іншу англійську. Ви можете приєднатися до будь-якого, запитавши у друзів знайомих про ці ресурси.

 

Можливо те, що ви знайдете самі, буде для вас найбільш ефективно. Так у вас з'являться не тільки нові друзі за кордоном, але ви також добре просунетеся у вивченні англійської мови.

 

Ось ви вже розібралися, як вивчити англійську за 1 годину на день, або ж приділяєте цьому заняттю набагато більше часу.

 

Та як зрозуміти, чи дійсно ефективна ваша робота? Для цього необхідно перевірити знання. Це має бути людина зі сторони, яка володіє англійською.

 

На курсах таку функцію виконує викладач. При самостійному вивченні доведеться знайти того, чиїх знань досить для оцінки ваших знань. Не шукайте серед знайомих або друзів. Нехай це буде людина зі сторони, адже близькі можуть бути не об'єктивними. Навіть розуміючи, що ви просунулися мало, вони можуть не сказати вам правду, щоб не відбити охоту до навчання.

 

Ви можете перевірити рівень знань і самостійно, проходячи всілякі тести або записуючи питання і відповіді на відео. А після аналізуйте відео.

 

Дотримуйтеся правил і дисципліни. Тільки так зможете вивчити англійську легко. 

 

У вас є мета, і ви до неї прямуєте!