РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

03.12.2021

1744 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Правильні фінансові звички

 

Наші звички – це дії, які ми робимо щодня. Це можуть бути ранкова зарядка, прийом їжі в один і той же час або вечірня прогулянка. При поводженні з грошима ми маємо свої звички. Сьогодні ми поговоримо про те, як виробити щоденні правила, які допоможуть покращити фінансове становище. Правильні фінансові звички – це запорука стабільності у вашому гаманці.

 

Досить витрачати гроші на непотрібні речі

 

Ми часто потрапляємо в ситуації, коли приходимо в магазин за одним товаром, а йдемо з купою інших. Це можуть бути раптові акції або хитрі маркетингові прийоми. Щоб цього уникати завжди пам'ятайте чіткий список того, що хочете придбати. Наприклад, якщо захочете купити черговий батончик десь на касі в супермаркеті, подумайте над тим, а чи справді ви його хочете. Навіть якщо вартість такої насолоди не перевищує 10 грн, то за місяць це може вийти у сотні гривень. А на рік уже тисячі. Ні, відмовляти собі, звичайно, не варто, але й зайву тисячу гривень витрачати на легкі перекушування – дороге задоволення.

 

Ведіть облік доходів та витрат

 

Гроші люблять рахунок. Заведіть фінансовий блокнот або завантажте зручну програму для телефону, щоб вести облік коштів. Це допоможе сформулювати бюджет на певний термін, скажімо, на місяць. І можна буде моніторити всі фінанси, якими ви розпоряджаєтеся зараз. Також це допомагає поглянути на ситуацію з боку. Можливо, витрати перевищуватимуть доходи і тоді такий ось облік допоможе визначити чому так відбувається.

 

Сформуйте фінансову «подушку безпеки»

 

Ні, це не та подушка, на якій можна буде спати. Це накопичена сума грошей, яка зберігатиметься у вас у недоторканному вигляді. Це необхідно на непередбачені випадки у житті. Наприклад, час, коли ви залишаєтеся без доходу і знаходитеся в пошуку нової роботи. Щоб м'якше пережити такий період, коли доходів немає і знадобиться «фінансова подушка». Як її сформувати? Спробуйте відкладати частину зароблених грошей щомісяця. І за певний час у вас накопичиться сума грошей.

 

Уникайте шахраїв

 

В наш час практично кожен житель хоч раз, але стикався з так званими «розводила». Це можуть бути люди, які по телефону надаються працівниками банків і просять дати їм інформацію про вашу банківську картку. Для того, щоб уникати таких ситуацій, необхідно вчитися фінансової грамотності і бути дуже уважним, коли справа стосується грошей. Пам'ятайте, давати свої дані нікому не можна навіть співробітникам банку.

 

Шукайте додатковий дохід

 

Основний прибуток багатьох українців – це робота. Але ми живемо в такий час, коли кожен має можливість мати додатковий дохід. Тут все залежить від ваших навичок та кмітливості. Наприклад, можна займатися фрілансом. Або ж організувати пасивний дохід. Будь-яка навичка, яку у вас є можна монетизувати. Пробуйте у житті щось нове: захоплення, хобі, інтереси. Можливо завтра це приноситиме дохід вже більше, ніж ви сьогодні отримуєте на роботі.

 

Пам'ятайте, що правильні фінансові звички – це ваш внесок у майбутнє стабільного життя. Компанія «Быстрозайм» дбає, щоб кожен українець мав можливість жити тим життям, якого ми всі прагнемо – щасливим, стабільним і фінансово незалежним. Тому ми рекомендуємо замислитись про формування звичок фінансового життя вже сьогодні. Тому що майбутнє настане дуже швидко і яким воно буде залежати тільки від вас.