РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

24.12.2021

994 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як отримати 1000 гривень за вакцинацію та куди витратити ці гроші?

 

Українці, які пройшли повний курс вакцинації, матимуть змогу отримати 1000 гривень від держави. Про це вже багато говорять, але все ж таки не до кінця зрозуміло, як отримати гроші, як їх витратити і що робити пенсіонерам, які не мають доступу до смартфону?

 

На дану програму держава виділила 8 мільярдів гривень із бюджету. Гроші може отримати кожен вакцинований мешканець України. Але як отримати гроші, розповідаємо поетапно.

 

Для того, щоб виплати надходили, необхідно подати заявку у додатку “Дія”, у розділі “Послуги” з'явиться розділ “еПідтримка”. В одному з банків-партнерів потрібно оформити віртуальну картку, на яку прийде 1000 гривень і якою можна буде користуватися, купуючи товари чи послуги. На даний момент виплати можна оформити через 6 найпопулярніших банків-партнерів. Також картку можна отримати у відділенні банків, а не тільки онлайн. Гроші не можна буде зняти з банкомату або надіслати на іншу картку.

 

На що можна витратити 1000 гривень?

 

Витратити гроші можна буде у книгарнях, кінотеатрах, спортзалах, за ці гроші можна буде купувати квитки на концерт. І на цьому перелік закінчується. 16 грудня розпочалися перші виплати вакцинованим. Офіційно програма працює з 19 грудня.

 

Але що робити вакцинованим пенсіонерам, які проживають у сільській місцевості, наприклад, чи не мають доступу до смартфону?

 

Пізніше в уряді оголосили, що вакциновані громадяни віком 60+ матимуть змогу витратити свої гроші в аптеках на ліки. Як це зробити?

 

Зараз розробляється спеціальна програма, щоб вакциновані українці віком 60+ змогли б купувати в аптеках ліки, навіть не маючи смартфона чи банківської картки. Але ця програма поки що розробляється і буде готова до другого півріччя 2022 року. Також ліки можна буде купити, замовивши їх онлайн. Над цим теж поки що працюють. Нагадаємо, що в Україні вже вакциновано понад 12 мільйонів людей.