РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

26.01.2022

964 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як розпочати інвестувати новачкам?

 

 

Інвестиції – це не просто і не завжди безпечно. Але якщо ви вже вирішили цим зайнятися, необхідно знати кілька основних принципів, про які ми зараз поговоримо.

 

Досвідченому інвестору давно зрозуміло, куди інвестувати, на що звернути увагу, як читати тренди та інше. Але що робити, якщо ви новачок і хочете дати раду темі? І тому існують базові принципи інвестування, про які потрібно знати обов'язково. І якщо ви їх дотримуватиметеся, висока ймовірність того, що ви збережете свої заощадження і зможете заробити.

 

Один із основних принципів інвестування - "не класти яйця в один кошик". Напевно, ви вже чули про це і розумієте, що концентрація на одному активі або одному методі інвестування - сильно підвищує ризик. Якщо у вас є, наприклад, 10 000 гривень, їх не потрібно інвестувати в одну акцію. Оскільки акції чи криптовалюти – це дуже волатильні активи. Їхня ціна може змінюватися і не завжди в той бік, який вам потрібний.

 

Інвестуйте малі суми. Вкладайте тільки ті суми, які у вас, як то кажуть, зайві. Зайвих грошей не буває, звісно. Але бувають гроші вільні, які вам не потрібні зараз.

 

Ніколи не слідуйте за натовпом. Якщо всі кажуть, що один актив потрібно терміново купувати, бо за півроку він коштуватиме на 10 разів дорожче – швидше за все це не так. Не женіться за суперприбутком. Якщо вам удалося заробити 2-3% від початкового депозиту – це вже добре. І не забуваєте, що чим вищий прибуток - тим вищий ризик.

 

І найголовніше – визначте цілі інвестування. Без цього краще не починати. Цілі можуть бути дуже різні. Як збільшити гроші, так і зберегти їх чи уберегти від інфляції. Також завжди шукайте нові інструменти для інвестування. Це можуть бути акції, криптовалюти, нерухомість.

 

В цілому, якщо ви не гнатиметеся за миттєвою вигодою і надприбутки, плюс чітко розуміти для себе, навіщо ви це робите - вам нічого бояться і можна сміливо починати. Не забувайте, що починати потрібно інвестувати з маленьких сум.