РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

23.01.2022

1378 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Як знайти роботу мрії у віці?

В Україні пенсійний вік починається з 60 років. Але що робити, якщо вам за 50, до пенсії ще 10 років, а з роботою туго. Тому що всім потрібні молоді спеціалісти. Не біда, у кожного віку є свої принади навіть у роботі. Про це й поговоримо.

Досвід важливіший за навички

Якщо вам вже за 50 років, напевно у вас накопичився досвід у певній трудовій діяльності. У багатьох спеціальностях досвід цінується набагато вище, ніж навички та молодість. Звісно, ​​все залежить від сфери діяльності. Наприклад, досвідченого лікаря чи педагога із задоволенням візьмуть до більшості закладів. Те саме відноситься і до багатьох інших спеціальностей. Ваш досвід – цінність, за яку багато роботодавців готові платити добрі гроші.

Вчитися, вчитися та ще раз вчитися

Так, з віком вчитися чогось нового стає складніше. Це – науковий факт. Але це не означає, що потрібно сісти на диван та скласти руки, ні. Сьогодні існує безліч курсів, шкіл і навіть університетів для здобуття нової освіти в будь-якому віці. Головне – бажання отримати те, що вже є. Нові технології, інтернет – навколо дуже багато інформації. Є чимало прикладів, коли люди ставали навіть успішними мільйонерами у зрілому віці.

Що можна зробити?

Є таке чудове слово – підприємець. У нас його трохи неправильно сприймають, плутають із бізнесменом. Стати підприємцем, отже, щось зробити у певній ситуації. Спробуйте щось нове. Сьогодні по країні йде так звана діджиталізація. Спробуйте спробувати не просто розібратися, а брати участь у тому, що допоможе суспільству. Дуже важливо зрозуміти свою значущість та користь. А повірте, для нашої країни всі громадяни дуже важливі. Стати підприємцем і щось робити ніколи не пізно.

З чого почати та де шукати інформацію?

Відповідь проста – інтернет. Наразі практично вся інформація є в інтернеті. Будь-які знання, навички, ідеї, спілкування. Усі там. Навіть цю статтю читаєте в інтернеті. Отже, потрібно просто освоїти для початку те, як отримувати інформацію. Далі необхідно навчитися шукати джерела. Наприклад, якщо ви хочете знайти роботу, вам допоможе соціальний проект «Бистронайм», створений спеціально для того, щоб допомогти українцям працевлаштуватися.

 

Пам'ятайте, що у будь-якому віці є свої плюси та мінуси. І для всіх категорій громадян завжди знайдеться робота. Все, що потрібно, – це діяти. І вірити у те, що все буде добре. Бажаємо вам фінансового благополуччя та здоров'я.