РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

13.11.2020

1946 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Топ-10 нових професій, які будуть затребувані в майбутньому

 

Роботи і віртуальна реальність нам уже давно не здаються чимось незвичайним. У той час поки ми сидимо в офісах або в університетах на черговій лекції, Ілон Маск споруджує кораблі для польотів в космос, а 3D-принтери створюють людські органи. Які професії будуть затребувані і яку роботу зможуть виконувати роботи в майбутньому? Відповіді на ці питання ви знайдете в цій статті від БистроЗайм.

 

Але не варто переживати, ось професії, які ще будуть затребувані багато років:

 

  • лікарі;
  • адвокати;
  • викладачі;
  • IT-фахівці;
  • юристи;
  • фахівці в сфері краси;
  • працівники культури і мистецтва.

Найбільш затребувані професії майбутнього

1. Дизайнер віртуальної реальності

 

 

Мільйони людей в майбутньому будуть проводити більшу частину часу в віртуальній реальності, які і будуть створювати дані дизайнери. Вони будуть створювати нові світи, де можна буде отримувати знання і розважатися. VR-технології дозволять людям повністю зануритися у віртуальну реальність і відчути весь спектр емоцій.

 

2. Спеціаліст по відновленню екосистем

 

Десь до 2030 року в зв'язку з ростом населення ресурси планети почнуть виснажуватися. І мова йде не тільки про непоправні ресурси нафти, але і про зникаючі види тварин і рослин. Саме фахівці з відновлення екосистем вирішуватимуть цю проблему. В їх роботу буде входити "відродження" раніше існуючих видів тварин і рослин, використовуючи зібраний генетичний матеріал.

 

3. Боді-дизайнер

 

 

В недалекому майбутньому черзі на пересадку органів зникнуть. Органи можна буде виростити і надрукувати на 3D-принтері, використовуючи свої власні клітини. До теперішнього часу вчені вже досягли успіхів в створенні нирок, серця і печінки в лабораторних умовах. Навіть вийшло виростити шкіру, вуха і інші зовнішні частини тіла. Тому боді-дизайнер зможуть втілювати бажання замовника в макети органів, а хірурги будуть ними керуватися в ході роботи зі створення нової зовнішності.

 

4. Лікар телемедицини

 

 

В даний час консультації лікарів онлайн стали для нас вже не в новинку. Через кілька років такий вид консультування лікарів зможе замінити класичний очний прийом пацієнтів. Лікар телемедицини — це по суті лікар, який буде проводити діагностику, надавати медичну допомогу і консультувати по відеозв'язку. Спеціальні датчики дадуть можливість проводити дистанційно моніторинг стану органів і різних систем людини.

 

5. Проектувальник 3D-друку

 

Технічні фахівці з 3D-друку в майбутньому будуть користуватися великим попитом. Незабаром за допомогою 3D-принтерів можна буде виробляти не тільки органи для пересадки, але і продукти харчування, одягу, побутові предмети таі багато іншого. Не дивно, якщо такі машини стануть звичайним предметом будинку, як, наприклад, холодильники та мікрохвильові печі.

 

6. Кібер-агент

 

Військова служба і армія теж будуть змінюватися, і незабаром зовсім перейде у віртуальний простір. Саме кібер-агенти будуть не тільки захищати області від зовнішніх атак, а й планувати свої наступи в просторах мережі.

 

7. Космічний гід

 

 

Передбачається, що ближче до 2030 року космічний туризм і зовсім перестане бути рідкістю і його зможуть дозволити собі забезпечені верстви населення. Тому стануть затребувані космічні гіди, які будуть супроводжувати бажаючих полетіти в космос.

 

8. Куратор персональних даних

 

C таким стрімким розвитком технологій в майбутньому буде складніше зберігати свою конфіденційність. Може дійти навіть до того, що буде неможливо вийти в суспільство без того, щоб люди не дізналися ваше ім'я, прізвище, місце роботи і наявність судимостей. Саме такі фахівці допомагають захистити персональні дані, але при цьому і зберегти всі переваги сучасних технологій.

 

9. Розробники робоетики

 

Або ще їх можна назвати адвокатами роботів. Такі фахівці будуть виступати посередниками між живою людиною і штучним інтелектом. Розробники будуть регулювати норми, відповідно до яких роботи зможуть нормально існувати серед живого населення. Таким чином можна буде уникнути "повстання роботів", яке може навмисно завдати шкоди людям.

 

10. Віртуальні екскурсоводи

 

В недалекому майбутньому віртуальні екскурсії витіснять 70-80% реальних культурних приміщень. Саме тому будуть так затребувані віртуальні екскурсоводи та digital-коментатори, які володіють VR-технологіями.

 

Нагадуємо, що потрібну вам суму до 15 000 гривень ви завжди можете отримати на карту за лічені хвилини. Ніяких поручителів, довідок про доходи, тільки паспорт та ІПН. Просто переходьте за посиланням та залишайте заявку на займ.