РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

10.01.2022

1406 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як зміняться тарифи на комунальні послуги в Україні у 2022 році?

 

 

 

Тарифи на комунальні послуги – це більшість витрат для населення. Не важливо, якого розміру у вас будинок чи квартира, живете ви у місті чи у сільській місцевості – це відчутно б'є по бюджету.

 

Тарифи підвищуються регулярно, це не для кого не секрет. Давайте розглянемо, як зміняться ціни на тепло, воду, газ та електроенергію у 2022 році. Бо вже у лютому ми отримаємо платіжки за комунальні послуги з вищими цінами.

 

Ціна на газ

 

З 2022 року тарифи на газ можуть збільшитися в середньому на 13%. Про це заявили у Кабміні. Пояснюють це тим, що то не українські ціни, а світова тенденція. До травня ціну на газ міняти не планують, але потім її можуть переглянути і можливе зростання на 20%.

Також нагадаємо, що з 1 січня збільшилися ціни на розподіл газу. Цей показник позначиться на нових платіжках.

 

Ціна на тепло

 

Ціна на опалення дуже пов'язана із ціною на газ. Українці платитимуть на середньому на 6% більше, ніж у 2021 році. Ціна може бути різною, залежно від регіону, в якому ви проживаєте та який постачальник постачає газ конкретно у вашому районі чи населеному пункті.

 

Ціна на електроенергію

 

У постанові Кабміну від 1 жовтня 2021 року прописані нові тарифи на електроенергію для населення, які не зміняться 1 січня 2022 року і залишаться наступними:

до 250 кВт/год на місяць – 1,44 грн. за 1 кВт/год.

понад 250 кВ/год на місяць – 1,68 грн. за 1 кВт/год.

 

Ціна на воду

 

За даними Кабміну, тариф на воду у новому році може зрости на 11%. Важливо відзначити, що постачальник води матиме право на індивідуальну зміну ціни.

Дуже важливо вміти заощаджувати на тарифах. Обладнати будинок\квартиру відповідно до стандартів енергозбереження, щоби тепло не йшло. Економити воду теж можна. Про це ми ще поговоримо трохи згодом.