РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

27.02.2020

1988 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Втомилися від монотонної і низькооплачуваної роботи? Бажаєте трудитись менше, а отримувати більше? Тоді варто задуматися про пасивний дохід.

 

 Сьогодні кожен третій українець майже не усвідомлює, що впливає на розподіл своїх фінансів і не розуміє як ними правильно розпоряджатися.

 

Як правило, саме це незнання і призводить людину до боргів і постійної нестачі коштів. Кілька порад щодо розподілу фінансів однозначно змінять ваше розуміння про заробіток.

Що таке фінансова незалежність?

Поняття «незалежності від фінансів» кожен інтерпретує по-різному, але суть його полягає у відповідальному розпорядженні грошима. Хтось стає незалежним, коли починає заробляти самостійно, хтось уявляє собі життя, вільне від щоденної роботи.

 

На сьогоднішній день середня заробітна плата в Україні коливається в районі 6-9 тисяч гривень. Згідно з опитуваннями, сучасні українці вважають, що для комфортного життя постійний дохід повинен становити близько 17 000, а це в два рази більше.

 

Щоб отримувати таку суму щомісяця зовсім необов'язково працювати вдвічі більше. В першу чергу слід задуматися про альтернативні джерела заробітку.

 

Це може бути як підробіток, так і варіант з пасивним заробітком. Вже сьогодні 30% українців відкрили для себе цю нішу і стали фінансово незалежними від зовнішніх обставин.

 

Як би ви не сприймали поняття «свободи» в плані грошових коштів, досягти стабільного фінансового становища можна за умови дотримання певних стратегій, про які далі і поговоримо.

Необхідно підвищити доходи

Якщо ваш дохід дорівнює витратам, то слід пошукати додаткові джерела заробітку. Це дасть можливість відкладати.

 

Перегляньте свої вміння. Можливо, крім основної роботи ви зможете давати приватні уроки або шити на замовлення одяг: варіантів безліч. Головне, це пам'ятати, що дохід може приносити навіть хобі.

 

Спробуйте оптимізувати вільний час і знайти підробіток. Наприклад, влаштуйтеся таксистом або кур'єром. Крім того, позбудьтеся від речей, якими давно не користуєтеся, просто продавши їх. Це не тільки зробить вас вільними від зайвого, але і принесе певний дохід.

 

 Попросіть надбавки до заробітної плати або ж розширення бонусного пакету у начальства, звичайно за умови якщо і ви, і ваш начальник задоволений роботою. В іншому випадку можна задуматися про зміну фірми.

 

Для досягнення фінансової незалежності не завадить розширити знання про особливості вкладення коштів або способах накопичення.

 

Створення великих заощаджень вимагає наявності певного базису, яким володіють далеко не всі. Тому спробуйте організувати пасивний дохід. Потрудившись один раз, ви будете отримувати регулярні дивіденди, нічого при цьому не роблячи.

Підберіть оптимальну стратегію

Вирішивши змінити фінансове становище раз і назавжди, зверніть увагу на популярну схему, що складається всього з 5 простих кроків. Розглянемо їх докладніше:

  • Крок 1. Необхідно сформулювати мету. Чітка стратегія фінансового регулювання сприяє якнайшвидшому досягненню результату. Перш ніж зайнятися інвестиціями або просто почати відкладати кошти слід зрозуміти, для чого це потрібно. Важливо, щоб це були не абстрактні бажання, а конкретні цілі, що супроводжуються передбачуваними цифрами. Необхідно будувати як короткострокові цілі (від 3 місяців до року), так і довгострокові (період в 5-10 років). Це конкретизує завдання і полегшить їх досягнення. Наприклад, саме 4-5 місяців йде на пошук більш високооплачуваної роботи. За 2-3 роки цілком можливо освоїти нові навички або вивчити іноземну мову. І те, і інше допоможе збільшити доходи. Присвятивши п'ятирічний період розвитку бізнесу, ви назавжди забудете про фінансові проблеми.

  • Крок 2. Візьміть за звичку все планувати. Для досягнення будь-якої мети обов'язково складіть план. Це допоможе розподілити навантаження і поступово рухатися до мрії. Так само йде справа і з набуттям фінансової незалежності. Крім того, на плані дуже зручно відзначати проміжні цілі або виконання певних завдань. Пам'ятайте - регулярне планування допоможе підтримувати отриманий результат.

  • Крок 3. Почніть контролювати. Для початку зіставте суму доходів і кількість щомісячних витрат. Головне, розуміти які витрати дійсно необхідні, а від яких можна відмовитися. Варто відзначити, що просто витратити можна абсолютно будь-яку суму. Щоб отримати користь від вкладених коштів, слід робити це грамотно. Впевнено наближатися до фінансової незалежності можна лише за умови усвідомлення поточного стану справ і спланованими наперед витратами. Сьогодні є величезна кількість додатків для смартфонів, за допомогою яких можна контролювати витрати. Найбільш простими у використанні є CoinKeeper для IPhone, а MoneyLover для смартфонів на Android. Крім того, в них можна відкладати певну суму в якості регулярного платежу. Цей зручний інструмент сприяє розвитку самодисципліни і допомагає раціонально витрачати кошти.

  • Крок 4. Подумайте про резерві. Щоб стабілізувати власний фінансовий стан слід створити «подушку безпеки». Це категорія коштів, які можна витратити тільки в екстреній ситуації. Подібний резерв допоможе не влізти борги в разі надзвичайних ситуацій. Розмір даного запасу слід включити в планування щомісячних витрат. Також варто пам'ятати, що «фінансова подушка» повинна бути в шість разів більше щомісячних витрат. Це якась впевненість в найближчому майбутньому, і можливість хоча б якийсь час не переживати про кризу, відсутність виплат або банкрутство.

  • Крок 5. Створіть джерело пасивного доходу. 

Особливості отримання пасивного доходу

Пасивний дохід - представляє отримання грошових коштів в той час, коли ви не працюєте. Ми підібрали три основних способи, які можна і потрібно використовувати.

 

Важливо! Щоб отримувати пасивний дохід слід для початку докласти чимало зусиль.

Книга

Написавши захоплююче твір одного разу, отримувати роялті від нього можна досить довго. Можна писати захоплюючі дух романи, страшні і заплутані детективи. Не меншою популярністю сьогодні користуються книги навчальні книги або посібники.

 

В середньому, за хороший твір на місяць можна отримувати близько 200 доларів. Поширювати свій товар можна як електронному форматі, так і уклавши договір на видання друкованої версії.

 

Якщо сумніваєтеся в дієвості цього методу, ознайомтеся з живими прикладами: Майк Пайпер створив книгу «Інвестиції простою мовою». Після розміщення на одній з інтернет-майданчиків, вона став отримувати колосальний прибуток. Написана пізніше серія книг регулярно приносить йому досить високий пасивний дохід.

Продаж авторських фото і малюнків

За допомогою мікростоков можна продавати власні фото або зображення, створені за допомогою графічних редакторів. Найпопулярнішим на даний момент є Shutterstock.

 

Необхідно просто створити якісний товар, зареєструватися на одному з мікростоков, а після опублікувати фото. Варто відзначити, що клієнт буде платити не за авторське право на зображення, а можливість скачати його в форматі високої якості.

 

Одне фото може приносити практично постійний, а головне пасивний дохід. В основному, серед покупців такого товару присутня велика кількість блогерів, дизайнерів або ж рекламних агентств.

Створення онлайн-курсів

Ви відмінно вмієте робити те, чого не вміють інші? Тоді можна створити власний курс. Це може бути чітко структурована інформація в форматі відеороликів або аудіозаписів.

 

Найбільшою популярністю сьогодні користуються уроки гри на гітарі, матеріали з навчання малювання, вивчення іноземних мов. Ключовою вимогою є якість. Тоді ваш товар буде користуватися попитом.

 

Також можна заробляти на написанні музики, роботі в соціальних мережах. Основною вимогою є зайняти свою нішу і випустити товар.

Підводимо підсумок

Як бачите, щоб перестати жити від зарплати до зарплати зовсім не потрібно діставати зірок з неба. Досить грамотно підходити до витрати коштів. Також можна задіяти всі свої знання, щоб отримувати пасивний дохід. Це реально, потрібно тільки трохи докласти зусиль.