РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

20.02.2018

1519 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Здобути вищу освіту на роботі: заплановані нововведення 2019 року

Здобути вищу освіту на роботі: заплановані нововведення 2018 рокуМинулий 2017 рік уніс масу позитивних змін у життя пересічних громадян. Ми вчимося нести відповідальність за тварин, уважно в��вчаємо нововведення, що стосуються шкільної та дошкільної освіти. Також, безсумнівно, раді повільному, але істотному зниженню тарифів на найвитратніші комунальні послуги. У цій статті ми хочемо відзначити зміни, які стосуватимуться порядку здобуття вищої освіти деяких категорій громадян. Як повідомляють останні новини і офіційні джерела Верховної Ради України (сайт Міністерства освіти і науки), ті, хто перебуває у трудовій зайнятості, може отримати можливість офіційно вчитися в одному з ВНЗ країни.

Детальніше

У нинішньому році Мін. освіти і науки нашої держави хоче почати роботу над унікальною законодавчою платформою для отримання освіти вищого рівня дуально. Принцип такого навчання полягає в наступному: громадянин, який зумів вступити до ВНЗ, якусь частину пізнавального процесу проводить на своєму робочому місці. Причому це буде не практика, що зустрічається досить часто, а саме отримання професійних знань. Передбачається, що відповідно до закону, людина може отримувати заробітну плату, справно виконуючи свої обов'язки, і паралельно вивчаючи потрібні для нього науки.

Введення такого законопроекту стане справжнім порятунком для тих, хто не може одночасно вчитися і працювати. Дійсно, адже однією із злободенних проблем стежки професійної освіти є саме відірваність від трудового ринку.

Про що говорять представники Міністерства Освіти

Одним із завдань глобального законопроекту стане підвищення якості викладання і підготовки у ВНЗ. Наприклад, в даний час дуже багато інженерів з дипломом магістра можуть приступити до роботи на великих підприємствах, але керівники просто не можуть взяти на роботу не повноцінно підготовленого фахівця, який не зможе адекватно виконувати поставлені перед ним завдання. Тому подібні проблеми потрібно вирішувати, і прийдешні зміни є ефективним виходом з даної ситуації.

Зрозуміло, процес створення законопроекту кропіткий, він має враховувати масу нюансів так, щоб двоїсте навчання було повністю правомірним. Тому на даний момент представники Мін. освіти і науки тільки напрацьовують плани, основна робота стосовно законодавства буде проведена тільки до осені 2018 року.

Цілі впроваджуваних змін і очікування

Сім країн Європи успішно впровадили двоїсте навчання, першою стала Німеччина. Тому це введення стане ще одним поштовхом до розвитку держави і прирівнювання його законів до європейського рівня.

Разом з тим, слід враховувати, що двоїста освіта потребує виконання великого обсягу роботи для працівників ВНЗ, а значить заробітні плати фахівців у сфері освіти потрібно переглядати в більшу сторону. Тобто реально прийняти закон можна тільки тоді, коли буде достатньо вкладено в перспективне майбутнє викладачів.

В принципі в даному напрямку вже відзначаються позитивні тенденції. Наприклад, по недавно прийнятого закону про освіту мінімальна заробітна плата у вчителя повинна становити не менше 4 прожиткових мінімумів. І якщо в 2017 році середня зп викладача становила 6 800 грн (мінімальний показник), то сьогодні офіційно ця цифра збільшилася на 25%.

Час змін

У сфері освіти нас очікують цілком оптимістичні зміни. Якщо громадянин України зможе одночасно отримувати і дохід, і вищу освіту, це дозволить йому не сумніватися в майбутньому, розраховуючи на перспективи в підкоренні кар'єрних сходів. У свою чергу, якщо ви ще вчитеся або працюєте, але оплачуєте навчання або перебуваєте в іншій ситуації, коли необхідні фінансові кошти, Бистрозайм готовий допомогти вам за лічені хвилини.