РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

19.05.2020

1130 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

В Україні постійно зростає кількість хворих на COVID-19, на момент збору інформації лабораторно підтверджених випадків налічувалося понад 18000 чоловік. Прогнози про те, коли вірус перестане поширюватися такими темпами у експертів не збігаються, хтось оптимістично говорить про декілька місяців, а хтось і зовсім про роки. Виходячи з такої ситуації, в Україні стало набирати популярність медичне страхування. Ми розібралися чи є страхування від коронавірусу, і чи допоможе звичайне медичне страхування..

Чи допоможе звичайне медичне страхування?

Насправді страхування на COVID-19 - вважається звичайним страхуванням, і багато на цьому роблять акцент, беручи на себе відповідальність тільки якщо було захворювання і / або смерть. Важливо враховувати, що виплачених грошей можливо і не вистачити зовсім. На сьогодні остаточно невідомо вартість лікування, і взагалі, чи може держава дати все необхідне вже зараженим. До того ж виплачена сума може не вчасно прийти. Та й чи можливо це тільки при підтвердженні захворювання, а оскільки швидке тестування не показник, а ПЛР-тести роблять вибірково і отримання результату можливо тільки через 3-5 днів, то і виплати за страхуванням виглядають туманно. Проте попит на них є, і про це заявили як маловідомі так і популярні страхові компанії.

 

Сума виплат як і умови страхування у всіх різні, і в основному вони залежать від ступеня тяжкості інфекції. Стандартне медичне страхування у випадку з короновірусом не спрацює. Справа в тому, що медицинське страхування не поширюється на хвороби зараховані до пандемії, вони вважаються форс-мажорними обставинами, і просто не внесені в список страхових випадків. А ми нагадаємо, що ВООЗ ще 11 березня визнала коронавірус COVID-19 пандемією.

 

Виходячи з цього, одна з українських страхових компаній - VUSO розробила спеціальний поліс, який покликаний фінансово полегшити лікування інфекції.

Як застрахувати себе від коронавірусу?

Поліс пропонує страхування для всіх у віці до 59 років, розмір виплат залежить від стадії захворювання і складності протікання. наприклад:

 

  • 2000 грн Ви гарантовано отримаєте при лабораторному підтвердженні захворювання;

  • 9000 грн буде виплачено в разі пневмонії з ускладненнями;

  • до 39000 грн зможете отримати в разі тривалого лікування в реанімації;

  • в разі летального результату, родичі зможуть отримати всю суму, що залишилася в межах 70000 грн. 

 

Вартість поліса оцінюється в 936 грн на людину, а термін дії - 6 місяців з моменту укладення поліса. Оформити його можна дистанційно на сайті VUSO, заповнивши заявку і зробивши оплату ви витратите всього 5 хвилин. Потім поштою Ви отримаєте сам поліс.

 

Звичайно ж страхування від захворювання не може Вам допомогти полегшити захворювання, проте фінансова допомога допоможе лікуватиися в хорошій клініці, або ж підтримати при гіршому розкладі подій.