РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

29.01.2019

81268 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Правила вступу в шлюб в 2020 році

Рано чи пізно чоловік і жінка приймають важливе рішення бути разом, жити разом, вести загальний побут і полегшити життя один одному. Це переростає в намір солдати сім ю і є серйозним етапом на шляху кожного.

 

 

Правила вступу в шлюб в 2019 році

 

Виникає маса питань, з чого почати, куди піти, скільки це коштує, зі скількох років можна одружуватися в Україні взагалі, де, і, головне, як це оформити? Постараємося допомогти Вам розібратися в хитросплетіннях організації такої знаменної події. У мріях все бездоганно - тому, щоб уникнути неприємних сюрпризів, бажано знати нюанси і обійти підводні каменів на шляху до довгоочікуваного щастя - подружжю.

 

Який порядок вступу в шлюб в Україні?

За останні роки уряд значно спростило процедуру, яка передує такого заходу, як реєстрація шлюбу, з'явилася можливість подачі заяви онлайн і одруження за од н ю добу. Все це стосується частина необхідних формальностей, з якими ми Вас ознайомимо нижче.

Реєстрація шлюбу в Україні відбувається в офіційному державному органі реєстрації актів цивільного стану на підставі норм сімейного ого Кодекс а України. Порядок оформлення актів цивільного стану регламентується відповідною інструкцією, затвердженою Міністерством юстиції.

Поняття шлюб, визначається, як союз між жінкою і чоловіком, яким виповнилося 18 років (Шлюбний першого року по закону) і зареєстрували його на добровільних засадах за обопільною згодою і в установленому порядку.

Отже, умовно можна визначити три підготовчі етапи до шлюбу:

1. Знайти ЗАГС. На сьогоднішній день немає прив'язки до місця реєстрації молодят, тому вибір не обмежується стандартними критеріями. Це може бути будь-який РАГС на території країни: просто в красивому місті, або обумовлений місцезнаходженням молодят в даний період, або власно з будь-якими іншими перевагами.

2. Ознайомча бесіда пари, з співробітниками органів РАЦСу роз'яснення обов'язків і прав майбутньої сім'ї, відповідно норм СКУ, а також інформування про відповідальність за приховування фактів, що перешкоджають реєстрації союзу (це можуть бути відомості про стан здоров'я, які можуть стати причиною визнання недійсності шлюбу).

3. Подача заяви в ЗАГС. Ця процедура здійснюється персонально, або за певних умов через представника. Довіреність і повноваження представника слід завірити нотаріально.

Який порядок вступу в шлюб в Україні?Не менш важливе питання за скільки подають заяву в загс. Необхідно встигнути спланувати величезна кількість справ, починаючи від обручка, весільного торта і закінчуючи феєрверком. Найчастіше час очікування від заповнення заяви до призначеної дати церемонії календарний місяць. У певних ситуаціях цей проміжок часу можна скоротить, сюди входять: проблеми зі здоров'ям або можлива загроза життям осіб, які планують з'єднатися узами, вагітність, народження малюка або інші форс-мажори. Такі питання узгоджуються безпосередньо в установі, будь то центральний ЗАГС Київ, ЗАГС Харків, ЗАГС Одеса, РАГС Дніпропетровськ (зараз ЗАГС Дніпро).

Тепер детально розглянемо умови укладення шлюбу відповідно до законодавчої бази:

  • Молодята повинні досягти шлюбного віку, відповідно до ст.22 це вісімнадцять років на дату вступу в союз. Або з шістнадцятирічного віку при наявності рішення суду.
  • Дієздатність осіб, що вступають в союз. Шлюбна церемонія з особою, яка на момент заходи не в повній мірі усвідомлює значення своїх дій, може бути анульований про або визнаний про незаконним.
  • Принцип одношлюбності - можливість подальшого шлюбу з'являється виключно після офіційно підтвердженого розриву попереднього.
  • Неможливість одруження на родича х різного ступеня споріднення, крім союзу усиновителів я і усиновлення ого після ануляції факту усиновлення, і між власною дитиною та усиновленою по судновому рішенню.

Якщо всі умови дотримані, ласкаво просимо в дорослий світ сім'ї, роботи і в майбутньому дітей.

 

Що потрібно для подачі заяви в ЗАГС?

Подача заяви в ЗАГС - це перший крок на шляху оформлення Ваших відносин офіційно, на, так званому, державному рівні. Не обійтися і без повного пакету необхідних «папірців», і знання розпорядку роботи та адресу цікавить вас установи.

А тепер докладніше опишемо які документи потрібні для подачі заяви в ЗАГС:

  • Посвідчення особи, в нашій країні це паспорт;
  • Підтвердження про плати держмита та обраних послуг (вид церемонії);
  • ІІН - індивідуальний ідентифікаційний номер;

Що потрібно для подачі заяви в ЗАГС?Якщо в шлюб вступає неповнолітній, то до зазначених документів потрібно додати свідоцтво про народження (через відсутність паспорта) і дозвіл на вступ до шлюб з судових органів.

Якщо шлюб не перший, то необхідно документальне підтвердження розірвання попереднього, це може бути свідоцтво про розлучення, про загибель одного з подружжя (якщо особа є вдівцем або вдовою), судове рішення про розірвання або визнання шлюбу недійсним.

Якщо реєстрація шлюбу з іноземцем в Україні, то при собі посвідчення особи громадянина іншої країни, довідка, що підтверджує законність перебування на території країни, а також переклад на державну мову, документів, які є підставою для здійснення шлюбу (їх достовірність повинна підтверджуватися нотаріально або дипломатичним представництвом чи консульством країни, звідки родом чоло��ік).

Документи зібрані, що потрібно для подачі заяви в загс так, це особиста присутність обидві їх сторін, обов'язково з паспортами. Остаточно визначитися з видом процедури, можливо замовити як урочисту, так і звичайну це виключно ваші пріоритети і цінова політика. Поряд з можливістю проведення одруження в будівлі органу РАЦС, є альтернатива виїзних ой церемонії, хоч вам все одно доведеться заздалегідь пройти всі формальності.

 

Як подати заяву в ЗАГС без черг, в затишній і комфортній обстановці, сидячи в зручному кріслі?

Століття технічного прогресу та інформаційних технологій істотно скорочує наші моральні і енерговитрати. Ми можемо отримати консультацію, і що дуже зручно - подати цікавлять нас документи онлайн, не переступаючи поріг власного будинку.

Наша покрокова інструкція допоможе Вам подати заяви в ЗАГС онлайн, за рекомендаціями якої, ви повинні:

1. Бути зареєстрованим на сайті Мінюст а (онлайн портал для звернень громадян за консультаціями і оформленням різних актів цивільного стану).

2. Визначити відповідні час, дату і відділення де планується проведення церемонії.

3. Оплатити держмито і вартість самих послуг (додатково стягується комісія при розрахунку карткою).

4. Слід вписати необхідні дані про майбутніх подружжя в бланк.

Важливо! У Вас є можливість скористатися інтернет-сервіси тільки при наявності електронного підпису, в іншому випадку все-таки доведеться пройти в вибране відділення і розписатися особисто протягом трьох робочих днів з моменту прийняття заявки.

Як подати заяву в ЗАГС без черг, в затишній і комфортній обстановці, сидячи в зручному кріслі?Весілля і такого роду урочистості істотно спустошують бюджет не тільки майбутньої сім'ї, а й все х найближчих і небайдужих родичів. Тут виникає і додаткова стаття витрат, пов'язана з офіційними церемоніями, скільки коштує подати заяву в ЗАГС, яка ціна безпосередньо у слуг?

Держмито затягне всього-на-всього 0,85 грн., Оформлення близько 40 грн., а ось вартість церемонії від 156 грн. за скорочену і від 305 грн. за урочисту. Ціни варіюються в залежності регіону, дня тижня і часу самої церемонії.

 

Як оформити шлюб за один день?

Буває так, що людям несила терпіти. І почуття перевірили, і готові, і дорослі вже - для шлюбу у нас з недавніх пір є свій «Лас-Вегас» - моментальний шлюб. А якщо без жартів, то вже кілька років в Україні успішно працює проект «Шлюб за добу» або розпис за один день. Сплативши певну суму, ви можете зменшити термін очікування на місяць, і одружитися на протязі доби. Або в день подачі заявки, або на наступний. Документи для реєстрації шлюбу такі ж, як і при звичайній процедурі.

Вартість такої послуги залежить від дня тижня, виду дійства, часу і місця проведення, приблизна цінова сітка виглядає так:

Базова розпис при подачі форми не менше ніж за 24 години до самого обряду проводиться по буднях о ранковий її і денні е час - від 1200 гривень;

  • Вечірній та нічний час, вихідні або святкові дні від 1800 гривень;
  • Експрес реєстрація протягом години - від 2200 гривень;
  • Виїзна церемонія - від 2700 гривень.

Вказана нижня цінова межа усереднено по країні.

Провести прискорену версію заміжжя можна в багатьох великих містах нашої країни. Так що на противагу держустановам ставляться більш цікаві і гарні будинки України.

 

ЗАГС Чернігів

Міський палац культури (вул. І. Мазепи, 23);

ЗАГС Київ

НСК «Олімпійський», Документ-сервіс «Готово»;

ЗАГС Запоріжжя

Запорізька обласна філармонія (пр. Соборний, 183), Палац культури «Хортицький» (пр. Преображенського, 15);

ЗАГС Черкаси

КП «Центральний стадіон» (вул. Смілянська, 78);

ЗАГС Вінниця

Подільський туристично-інформаційний центр (вул. М. Оводюка, 20);

РАГСи Харків

КП «Щасливе місто» (вул. Сумська, 61), тут два в одному прямо в будівлі Палацу одруження

 

Чого тільки варті музеї в Хмельницькому, Ужгороді, Миколаєві та Львові (в цьому місті реєстрація шлюбу можлива навіть в міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького). Шлюб за добу Одеса побив усі рекорди за кількістю місць проведення такої експрес процедури - дев'ять.

Як оформити шлюб за один день?Багатий вибір на будь-який смак, старовинні вулички або шум прибою, музей або філармонія, театр або стадіон. Дорогі закохані, банальна розпис в РАЦСі або нестандартне місце в будь-якому куточку нашої країни - варіантів маса. Реєстрація шлюбу в Україні - це свого роду подорож, яке подарує тільки приємні спогади.

Повний список установ і міст, де можна одружитися за добу можна побачити на сайті Мін'юсту.

Підсумуємо, не так все страшно і складно, як могло здатися на перший погляд. Цивільний шлюб Україна - це модно і легко, але давайте задумаємося, чого варто сім'я? Це не просто «штамп» (який за останніми даними скасували) - це затишок, тепло, взаємодопомога і підтримка, відповідальність ь один за одного, він а з'єднує і скріплює вже сформований тандем двох закоханих.

Вищеописані рекомендації допоможуть пройти шлях від просто пари до сімейної, легко, швидко і максимально комфортно. Злагода та любов.

 

Якщо для одруження вам не вистачає коштів на поточні витрати, ви можете отримати онлайн кредит на карту.

 

Читайте також:

Дарча на квартиру

Допомога при народженні дитини

Як відкрити свій бізнес