РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

30.07.2021

1586 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Куди поїхати відпочивати в серпні в Україні

где можно недорого отдохнуть в Украине

Куди поїхати в серпні в Україні, щоб насолодитися довгоочікуваною відпусткою? Вважається, що саме серпень — найбільш підходящий місяць для сімейного літнього відпочинку. Це обумовлено тим, що основна маса людей вже встигла сходити у відпустку в червні і липні, а значить, потік туристів стає менше, що надає більше свободи для пересування, спрощує відвідування культурних об'єктів і пам'яток, яких в нашій країні предостатньо.

У нашій сьогоднішній добірці ми підготували список місць, де можна недорого відпочити в Україні в 2021 році.

Куди поїхати в серпні на море

Любителям пляжного відпочинку варто звернути увагу на наступні морські напрямки:

Залізний порт

куда поехать в августе с детьми

Це один з найпопулярніших курортів, розташованих на узбережжі Чорного моря. Залізний порт знаходиться в Херсонській області, на відстані 644 км від міста Києва. Сюди можна дістатися залізничним сполученням, на автобусі, приватних маршрутках або власному автомобілі.


Українці вподобали цей курорт за рахунок гарної природи, широких піщаних пляжів і добре розвиненої інфраструктури. Тут в достатній кількості представлені ресторани, кафешки, клуби та водні розваги. Крім того, тут часто можна зустріти дельфінів, які не бояться людей і підпливають близько до берега, правда, щоб їх побачити на пляж необхідно вирушати рано вранці.

 

Якщо порівнювати з Одесою і Затокою, то відпочивати тут значно дешевше, до того ж туристи можуть зупинитися як в готелях і пансіонатах, так і невеликих приватних котеджах.

Скадовськ

куда поехать на море в августе

Скадовськ — ще один популярний курорт, куди відправляються відпочивати навіть жителі Одеси і Затоки. Це ідеальне місце для відпочинку з маленькими дітьми, так як море тут, як і багато пляжів Азовського моря, неглибоке. Також до плюсів Скадовська можна віднести комфортну температуру води в серпні, чисте повітря, доглянуті пляжі і невелика кількість медуз.

 

Тут відмінна інфраструктура, тож дітям та батькам не доведеться нудьгувати. До того ж цей курорт часто вибирають туристи, які планують відвідати острів Джарилгач, що заслужено вважається "українськими Мальдівами".

 

Зупинитися у Скадовську можна як в комфортабельних готелях з басейнами, так і невеликих котеджах економ-класу.

Генгорка

Генгорка

Арабатська стрілка давно знайшла славу одного з найбільш привабливих місць для пляжного відпочинку в Україні. Це без перебільшення — перлина Херсонської області, яка славиться не тільки своїми пляжами, а й оздоровчими курортами. Сюди їдуть з дітьми для лікування цілющими грязями і релаксу у відмінно оснащених водолікарнях. Глибина води протягом 30-45 метрів від берега не перевищує одного метра, що ідеально підходить для дітей і підлітків.

 

Солоне озеро, що знаходиться в Генгорці, є ідеальною альтернативою мертвому морю. Вода тут має рожевий відтінок, грязі та глина мають лікувальні властивості, а повітря в буквальному сенсі насичений солями і корисними мінералами. Все це робить Генгорку одним з пріоритетних місць для відпочинку в Україні в серпні для людей, які бажають не тільки відпочити, а й оздоровитися.


Туристи можуть зупинитися в комфортабельних номерах готелів або приватних будиночках, а любителі відпочинку "дикунами" без проблем знайдуть місце для кемпінгу і розкладання наметів.

 

Якщо сталось так, що ви не розрахувати бюджет і витратили більше, ніж планували, в нагоді стане онлайн кредит до зарплати. Отримати гроші на картку можна в "БыстроЗайм".

Бердянськ

отдохнуть с детьми в августе

Як і інші учасники нашої добірки, Бердянськ відмінно підходить для відпочинку з дітьми. Тут багато доглянутих пляжів, добре продумана інфраструктура, тепла і чиста вода, де може пощастити побачити дельфінів.

 

До послуг туристів облагороджені, а також дикі пляжі, що привертають увагу туристів малою людністю і захоплюючими природними пейзажами. Але тут слід обмовитися, що дикі пляжі не підходять для відпочинку з маленькими дітьми, так як вони характеризуються різкими і глибокими входами у море.

 

У Бердянську працює аквапарк, дельфінарій, невеликий зоопарк і безліч гірок й атракціонів для самих маленьких — буде чим зайнятися як дорослим, так і дітям. Також курорт офіційно вважається одним з найбільш відвідуваних в Україні, тому якщо ви вирішили відпочити в Бердянську, варто задуматися про житло завчасно.

 

Також нещодавно ми писали про те, скільки коштує зняти житло в Кирилівці.

Цікаві місця для відпочинку в Україні в серпні

Відпочинок в серпні: куди поїхати крім моря? На щастя, Україна різноманітна і багатогранна, і готова запропонувати українцям велику кількість місць для відпочинку на будь-який смак і розмір гаманця.

Замок Паланок

замок в Мукачево

Замок Паланок, розташований в Мукачеві, — один з найпривабливіших і потужних замків України, що займають площу в 14000 м².

 

Якщо вірити легенді, він і вулканічна гора, на якій він розташований, були створені містичними силами. Всередині замку знаходиться глибокий 75-метровий колодязь, старовинна каплиця, бронзові скульптури, приховані підземні ходи, "коридор смерті", кімната тортур і багато іншого. Всі пам'ятки розташовуються каскадом на трьох терасах, на самій верхній з яких стоїть найстаріший Верхній замок.


Дістатися сюди можна своїм ходом, або придбати Екскурсійний тур, в рамках якого гіди розкажуть цікаві факти та захоплюючі історії з життя Мукачівського замку.

Почаївська лавра

Почаевская лавра

Свято-Успенська Почаївська Лавра вважається другою за величиною святинею після Києво-Печерської Лаври, а також одним з улюблених місць для паломників. Споруда буквально дихає багатовіковою історією і пропонує цілий розсип архітектурних будівель: Успенський собор, будинок архієрея, Троїцький собор, дзвіниці і декілька церков. У монастирі знаходиться і функціонує 13 дзвонів, два з яких — годинникові, дзвін яких чути за кілька десятків кілометрів від Почаєва.
 

У 30 км їзди від Почаївської лаври знаходиться озеро Святої Анни — одне з найбільш популярних місць для паломництва жінок, які втратили віру завагітніти. Паломники вірять, що для того щоб завагітніти, жінці потрібно три рази зануритися в цілющі води озера.

Острів Хортиця

что интересного на Хортице

Цей острів є найбільшим островом на Дніпрі і відомий кожному українцю як пам'ятка козацької України. Саме тут у XVI столітті знаходилася Запорозька Січ — укріплений козацький табір, який вважається столицею українського козацтва. Дивно, але частина Козацький укріплень збереглися до сьогоднішнього дня, що дозволяє з головою зануритися в атмосферу козацьких часів.

 

Крім захоплюючої історії, острів вражає своєю природою. Тут є свої луки, степи, а також дубові і хвойні гаї. Завдяки унікальному мікроклімату, флора острова сильно відрізняється від материкової України.
 

Для зручності туристів на острові розташовано два готелі, а також ресторани, які пропонують виключно традиційну українську кухню.

Підсумок

Дуже сподіваємося, що вам припаде до душі наша добірка місць, де можна відпочити в Україні в серпні, і ви зможете гідно оцінити колорит, доступність і багатогранність нашої батьківщини.