РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

19.11.2018

2550 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Куди поїхати на Новий рік?

Новий рік - час чудес, подарунків, свята. Так хочеться в ці дні забути про суєту, домашні справи, одноманітних пейзажах за вікном і відправитися в подорож. Туристичні оператори пропонують десятки варіантів куди поїхати на Новий рік. Поговоримо про ідеальний святі і ми.

 

 

Куди поїхати на новий рік в Україні недорого

Куди поїхати на новий рік в Україні недорого?

Україна - найбільша країна Європи, багата природними, культурними і рекреаційними ресурсами. Традиційними для зимових канікул місцями вважаються Західна Україна та Київ. Відпочинок в цих місцях настільки ж різний, як і їх географічне місцезнаходження.

 

Західна Україна: Карпати, Львів

Регіон країни можна умовно поділити на три класи зимового туризму: Карпати, Львів, інші міста.

 

Карпати

Карпати на Новий рікПочинаючи з кінця жовтня в Українських Карпатах починається лижний сезон. З першим снігом, що випав вартість оренди житла тут подвоюється і зростає аж до Православного Різдва. Пік цін випадає на новорічну ніч і Святвечір. У ці дні кімната в «садібі» обійдеться до 4000 грн. на добу (без харчування) при звичайній ціні 200 грн. не в сезон і від 1000 грн. в сезон.

Висока вартість виправдана приголомшливими видами засніжених гірських вершин і ні з чим незрівнянну атмосферою. Ніде більше ви не відчуєте того настрою, який буває в затишному дерев'яному будиночку зі зрубу, коли в каміні потріскують дрова, святкове ялина мерехтить вогнями, а в руках зігріває гуртка глінтвейну.

Буде чим зайнятися в Карпатах і поза домом. Лижні курорти Буковелі не поступаються австрійським: оренда спорядження, послуги інструктора, підйомники і схили різного рівня складності доставлять задоволення кожному від новачка на лижах, до досвідченого сноубордиста.

Якщо ви не знаєте, куди поїхати на Новий рік з дітьми, Карпати - саме те місце. Тут вийде зануритися в казку, покататися на санях, побачити Діда Мороза і Святого Миколая.

 

Львів

Львів на Новий рік Галицька столиця прекрасна в будь-який час року. Як кажуть місцеві: Львів - це останній середньовічний місто, коли їдеш на схід і перший середньовічний місто, коли їдеш на захід.

Тисячі затишних атмосферних кафе запрошують на розважальну програму або просто смачну вечерю, мільйони вогнів прикрашають будинки і площі, натовпи захоплених осіб очікують свята, і Львів не розчаровує. У цьому місті живе диво.

Що стосується вартості відпочинку, в свята і без того не дешевий місто ще підвищує ціни. Вартість оренди однокімнатної квартири в центрі досягає 4000 грн. на добу. І забронювати таке житло - нетривіальне завдання.

Серед розваг Львова - тематичні екскурсії, кафе, історичні місця, костели, театри, музеї. До речі, як і в багатьох західних містах, в тут переважають католики, а значить масові урочистості починаються вже до 25 грудня, але, на відміну від європейських міст, не закінчуються 26, а тривають до Свята Водохреща 19 січня.

Західна Україна - якщо на Новий рік ви хочете бюджетний оригінальний відпочинок без суєти, придивіться до інших обласних центрах Західної України: Ужгород, Івано-Франківськ, Чернівці - подарують незабутню атмосферу. Кожне місто унікальне і неповторне. Відправившись сюди, ви немов побуваєте в іншому світі.

Несправедливо вважати, що тут нудніше, ніж у Львові, просто метушня замінена затишком.

 

Читайте також: ТОП найкращих міст України

 

Київ

Київ на Новий рік Сотні тисяч туристів з'їжджаються на свята і в столицю України. Прекрасний вечірній Київ напередодні Нового року стає ще яскравіше і урочистіше. Не тільки центр, а й околиці міста переливаються вогнями, світяться гірляндами, здригаються від залпів феєрверків.

Одна з головних площ столиці на час заходів перекривається. Тут свято не припиняється ні на хвилину - цілодобово гуляють кияни та гості міста, вуличні торговці намагаються нагодувати вас своїми смакотою, сувенірні лавки пропонують придбати пам'ять про візит в звеселяючий столицю.

Тут же встановлено головну ялинку країни, Дід Мороз і Святий Миколай обдаровують дітей гостинцями, розливаються звуки колядок від численних ансамблів та оркестрів. Таке відчуття, що на три тижні центр Києва перетворюється в казковий світ, де часу не існує.

Зустріти Новий рік в Києві буде цікаво і дорослим, і дітям. Кожен знайде розвагу до душі: ресторани з концертною програмою, нічні клуби з популярними артистами і ді-джеями, екскурсії на завод ялинкових іграшок та просто прогулянки по гучному Хрещатику.

 

Куди поїхати на новий рік за кордон?

Якщо краси батьківщини не зацікавили, у вашому розпорядженні весь світ. Традиційно новорічний відпочинок за кордоном ділиться на два типи: з холодної України в теплі краї, і в Європу на Різдвяні ярмарки.

 

Теплі краї

Популярні місця зимового пляжного відпочинку українців - Єгипет (як найбільш бюджетний варіант) і Південно-Східна Азія (Таїланд, Індія). Туреччини (іншого популярного пляжного курорту) в цьому списку немає, тому що там зима вже відчувається і насолодитися морем і пляжем не вдасться.

В Єгипті кінець грудня вважається «несезонними», і ціни мінімальні. Проте, підприємливі араби побачили любов українців до екзотики, і на новорічні канікули трохи піднімають ціни. Відпочинок обійдеться близько 500 доларів на людину.

Новий рік в теплих краях

Південно-Східна Азія радо відчиняє свої гостинні двері перед українськими туристами. Тут якраз розпал сезону і відпочинок може затьмарити лише дорогий переліт. Вартість поїздки від 1000 доларів на людину, при чому 80% від суми складають витрати на літак.

В іншому ці країни недорогі, і за ту суму, яку ви б витратили на похід в ресторан в новорічну ніч вдома, тут можна відмінно відсвяткувати цілою компанією. Вечірки і карнавали, створюється враження, що тут кожен день свято. Слідкуйте за календарем, час в такому ритмі проходить непомітно.

До речі про час, висока вартість і тривалість (до 10 годин) перельоту, різниця в кліматі і продуктах припускають тривалу відпустку в цих країнах. Щоб повноцінно насолодитися гостинністю краю і відпочити, варто приїжджати на термін від трьох тижнів.

 

Куди поїхати на новий рік в Європу?

Якщо новорічна казка для вас - це затишок снігу, зігріваючий глінтвейн, традиційні ялинка і добродушний товстун в червоному, що дарує подарунки - Європа чекає.

Куди поїхати на новий рік в ЄвропуЦентрами «Різдвяної культури» є країни Центральної і Північно-Західної Європи: Польща, Чехія, Німеччина, Австрія, Скандинавія. Практично скрізь ви побачите схожу програму і антураж: Різдвяні ярмарки з частуваннями і сувенірами, ошатна ялинка в центрі площі, концерти і народні гуляння. Вибирайте місто до душі, і подаруйте собі казку.

До речі про казки, якщо новорічні канікули ви вирішите відсвяткувати в Скандинавії, пам'ятайте, що тут знаходиться батьківщина Санта-Клауса. До того ж взимку ви зможете побачити північне сяйво і покататися на оленячої упряжці. В інших країнах такого точно не зустрінеш.

Про що потр��бно пам'ятати українським туристам в Різдвяної Європі - 26 грудня не працює нічого. Наскільки яскравий і урочистий свято було в Святвечір, настільки тихо і безлюдно буде на Різдво. Кафе, магазини та аптеки, банки і музеї будуть закриті. Якщо поїздка запланована після нового року, то і зовсім є ризик не застати краси. На відміну від слов'ян, європейці не святкують місяць, і вже 2-3 січня починають прибирати прикраси.

 

Новий рік - це пора, коли кожен з нас повертається в дитинство. Ми починаємо вірити в казку і дарувати один одному чудеса. І навіть самий похмурий скептик в душі сподівається, що після бою курантів почнеться якась інша життя. Не важливо, де ви проведете новорічні канікули, і в Україні, і за її межами знайдеться достатньо місць, щоб це свято залишилося в пам'яті назавжди.