РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

27.08.2021

1199 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Фільми про гроші: фінанси і бізнес

Фильмы про финансы

Якщо вам цікаво, як насправді працюють біржі, чим саме займаються фінансисти і з якими проблемами доводиться стикатися тим, через кого проходять великі гроші, до перегляду рекомендуємо наступні фільми про гроші.

 

«Гра на пониження» (The Big Short, 2015)

Крім зіркового складу (Бред Пітт, Райан Гослінг, Крістіан Бейл), кінокартина може похвалитися актуальною тематикою — у ній описується фінансова криза 2008 року. Простою і зрозумілою мовою пояснюються її причини і варіанти того, як можна було уникнути негативних наслідків. Оскільки загроза чергового ринкового колапсу все ще нікуди не поділася, до неї варто підготуватися хоча б теоретично.

 

«Межа ризику» (Margin Call, 2011)

Якщо в минулому пункті нашого списку йшлося про підготовку до кризи 2008 року, то в цьому — про одну добу в самому його початку. Прекрасна можливість поглянути на біржову кухню зсередини, ще й досить достовірна, оскільки батько режисера (Джей Сі Сандор) — інвестиційний банкір, який неодноразово розповідав сину подробиці про те, як насправді працюють біржі. Ну і хороший акторський склад — Кевін Спейсі, Джеремі Айронс й інші, теж сприяють достовірній передачі емоційної напруги, з якою часто стикаються біржові працівники.

Мотивуючі фільми про гроші

А ці картини варто подивитися тим, кому вже вистачає теоретичних знань, а впевненості в тому, що навіть одна людина може змінити світ — ще ні.

 

«Пірати Кремнієвої долини» (Pirates of Silicon Valley, 1999)

Кіно про ранні роки діяльності мастодонтів IT-індустрії — Білла Гейтса і Стіва Джобса. Ну і про початок протистояння між Apple і Microsoft. Плюс вкрай вдало передана атмосфера США сімдесятих років — часу, коли персональні комп'ютери активно почали входити в людське життя.

 

«Людина, яка змінила все» (Moneyball, 2011)

Історія про те, як багато може змінити знання математики і статистики. Наприклад, долю бейсбольної команди, що ось-ось розвалиться. Головний герой зумів скласти алгоритм, який на базі особистої статистики гравця вираховував його можливу ефективність в майбутньому. Саме з таких «статистично-перспективних» і був набраний новий склад. А до чого це призвело — радимо дивитися.

 

«У гонитві за щастям» (Pursuit of Happyness, 2006)

Кіно засноване на мемуарах реального брокера Кріса Гарднера, який хоч і зміг стати мільйонером, та перед цим ризикував опинитися без даху над головою. Однак завдяки праці і мотивації зміг піднятися до вершин фінансового Олімпу. 

Найцікавіше — в головних ролях тут Вілл Смітт і його рідний син, так що емоційний зв'язок між ними — точно справжній.

 

Так, фільми про фінанси розповідають історії тих одиниць з десятків тисяч, у яких вдалося досягти успіху, незважаючи на жорсткий опір і несприятливі обставини. Якщо досвід цих людей надихне вас на те, щоб спробувати змінити своє життя, ми будемо тільки раді! Тільки пам'ятайте: однієї мотивації для успіху може не вистачити — потрібні досвід, знання і багато праці.