РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

29.10.2021

3906 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Найкращі фільми про Хелловін

что стоит посмотреть на Хэллоуин

Роздумуєте, що подивитися на Хелловін? Ми підготували список із найкращих хеллоуїнських фільмів. Запасайтеся смаколиками, вкладайтесь зручніше і вибирайте, що з кінематографічного розмаїття заслуговує на вашу уваги цими днями. Адже фільми про Хелловін — це один з найкращих способів перейнятися атмосферою свята... Готові? Поїхали!

Бітлджус (1988)

День усіх святих — свята водночас і страшне, і смішне, і сентиментальне. Легендарний фільм Тіма Бертона — чудовий спосіб поринути у відповідну атмосферу. Вдале поєднання містики, гумору, абсурду, оригінальних образів та якісного гриму знайти складно.

 

До речі, «Бітлджус» отримав «Оскар» за найкращий грим.

Не будемо розкивати сюжет, та це насправді чудовий фільм на Хелловін.

Фокус-покус (1993)

Комедійний фильм жахів, що передає дух свята. За легендою, якщо незаймана дівчина запалить свічку в проклятому будинку, вона відкриє двері у нашу реальність трьом сестрам відьмам, які влаштують у місті справжній кошмар. Здійснилося. Ось тільки відьмам потрібно встигнути все до ранку, та як це зробити, якщо сучасні звичаї та й самі предмети для них у новинку, а магія не дуже працює?

Кошмар перед Різдвом (1993)

І знову Тім Бертон. Тут як автор ідеї та продюсер.

 

Головний герой Джек — житель містечка з назвою «Хелловін», який вперше стикається зі святом Різдва. Це неймовірне поєднання двох протилежних за духом свят й утримує увагу глядача.

 

Добре відпрацьований сюжет, відмінні саундтреки та красива постановка. Заслужені 2 номінації на «Оскар» та 11-те місце серед лялькових мультфільмів з касових зборів.

 

Однозначно рекомендуємо до перегляду. 

Хеллоуінтайн (1998)

Кінострічка для сімейного перегляду. Сюжет розгортається навколо дівчинки Марні, яка потрапляє в таємниче місто Хеллоуінтаун, щоб отримати від своєї бабусі-відьми магічні сили. Та не все так просто: у місті великі проблеми, вирішувати які доведеться саме Марні.

 

Красиві декорації та костюми, пронизані духом свята, приємна музика, добрий сюжет. Словом, все те, чим має відрізнятися хороший фільм про Хелловін.

Коларіна у Країні Кошмарів (2009)

Сюжет цієї історії взято з повісті Ніла Геймана, майстра постмодернізму та захоплюючих історій. На перший погляд, усе просто. Дівчинка Кораліна, яка страждає на брак уваги з боку родичів, навчилася втікати в потойбічний світ, де все навпаки. Та за фасадом із турботи та участі ховаються зловісні таємниці.

 

Жанр — лялькова анімація. Настільки опрацьована, що деяким глядачам може видатись дещо моторошною. Тож однозначно варто подивитися на Хелловін.

Каспер (1995)

Більшість кінострічок про привидів — це або хорори, або містика. Але не "Каспер". Це прекрасне сімейне кіно про дружбу і про те, наскільки це важливо — залишатися собою і поводитися порядно, що б там не було. Усе це в атмосфері класичного «будинку з привидами». Тож цей хелловін-фільм водночас і добрий, і досить похмурий — саме у традиціях свята.

Хелловін (1978)

Кіно для тих, хто хоче злякатися. Трилер, що став класикою, від режисера Джона Карпентера. Перший у своїй франшизі.

 

Жахлива історія про майже невбиваного маніяка Майкла Майєрса, який орудує різноманітною холодною зброєю. Стрічка з золотої колекції фільмів жахів.

Вони (2019)

Зав'язка проста — напередодні Дня Усіх святих кілька підлітків відвідють атракціон у стилі «Будинок із привидами» і опиняються у пастці, створеній кривавим культом, який практикує вбивства.

 

Сюжет досить кривавий, тримає у напрузі до останнього. Фільм більш сучасний, ніж інші стрічки з нашого списку. Тож якщо ви шукаєте, що подивитися на Хелловін, щоб реально злякатися — це саме те, що вам потрібно.

Воно (2017)

Прекрасний фільм на Хеллоуїн. Заснований на повісті легендарного майстра жахів Стівена Кінга. Моторошний демонічний клоун Пеннівайз у виконанні Білла Скарсгарда — це окрема тема.

 

Незважаючи на те, що закінчується все начебто хепі-ендом, глядачам зрозуміло, що насправді нічого не закінчено. Відтак згодом з'явиться «Воно 2», де зло буде переможено остаточно.

Брама темряви (2015)

Головний герой, якого грає Ніколас Кейдж, під час параду на честь Дня святих губить сина. Через рік за допомогою дивних знаків та знамень дізнається, що шукати його потрібно у потойбічному світі. З'ясовується, що виною тому стара кельтська відьма, яка поклялася мстити і щороку напередодні свята забирати з собою три дитячі душі. 

 

Чим історія закінчиться — розповідати не будемо, дивіться самі.


 

Хелловін — дуже багатогранне свято. Водночас і про язичницькі, і про християнські традиції, про життя і про смерть, про страх і радість. Тож і фільми на Хелловін дуже різноманітні за своєю стилістикою. Тільки так можна по-справжньому перейнятися атмосферою цього свята.

 

Приємного перегляду!