РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 09.04.2024 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

21.11.2018

5704 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Що таке ануїтетний кредит? Погашення кредиту ануїтетними платежами

Кредитування в Україні сьогодні користується великим попитом. І якщо авто кредитування та іпотека не завжди доступні пересічному споживачеві, то мікро кредити до зарплати, позики на придбання товарів, організацію відпустки, навчання і т.д. є досить затребуваними і популярними вже кілька років. Споживчі кредити - займають лідируючі позиції і важко знайти українця, який би хоч раз в житті не оформляв кредит.

Що таке ануїтетний кредит? Погашення кредиту ануїтетними платежами

Для оформлення позики достатньо звернутися до банківської установи або в мікро-фінансову організацію. Кредит, найчастіше, можна оформити як в процесі особистої зустрічі в офісі установи, так і онлайн, отримавши гроші на руки або на банківську карту. Термін оформлення позики доведений практично до автоматизму і займає 10-15 хвилин. Тобто, сучасний сервіс по наданню кредитних послуг доступний кожному жителю, який запланував покупку або якщо виникла термінова потреба в грошах. Хорошим прикладом такого сервісу може стати компанія «БИСТРОЗАЙМ», яка запровадила передові технології і надає швидкий, легкий і кваліфікований сервіс кредитування онлайн та офлайн.

Оформити кредит - пів справи і не складає особливих труднощів, головна умова ефективного і якісного використання грошової позики - це своєчасне погашення щомісячних внесків в повному обсязі. Несвоєчасне внесення «світить» застосуванням штрафних санкцій і погіршенням кредитної історії.

Сьогодні фінансові організації пропонують такі види погашення кредитів:

  • диференційованим платежем;
  • ануїтетним платежем.

Останні 10 років, ануїтетні платежі користуються більшою популярністю, ніж диференційовані і кредитори пропонують своїм клієнтам саме ануїтетний кредит все частіше.

 

Розрахунок ануїтетних платежів по кредиту: як дізнатися суму погашення

Ануїтетний кредитце грошова позика, яка передбачає оплату заборгованості рівними частинами протягом зазначеного в договорі терміну кредитування.

Розрахунок ануїтетних платежів по кредиту: як дізнатися суму погашенняРозраховується ануїтетний кредит за формулою. Для доступності спробуємо пояснити словами: щоб дізнатися суму щомісячного платежу за ануїтетним кредиту потрібно поділити борг за позикою (тіло кредиту + нараховані відсотки за весь термін кредиту) на кількість місяців кредитування. Платежі перших місяців боргу будуть складатися більше з оплати відсотків, останні - з платежів по тілу позики.

У разі диференційованого кредиту (ще його називають класичним) оплата боргу проводитися різними сумами. Розмір платежів поступово зменшується, тобто на початку рядок платежі більше, в кінці менше. Тут рівними сумами оплачується тіло кредиту, а відсотки будуть нараховуватися щомісячно на залишок заборгованості.

 

 

Яка відмінність ануїтетного кредиту від диференційованого

Кожен позичальник не раз задавався питанням: який же вид повернення боргу вигідніше - ануїтетний кредит або диференційований?

Розгляне переваги і недоліки кожного далі.

Перевагою ануїтету є можливість оплати платежів рівними частинами. Така можливість зручна при плануванні бюджету і не потрібно щоразу уточнювати і запам'ятовувати суму платежу. Цікава дана схема буде і тим, хто не може на початку терміну дозволити собі погашати великі платежі. Нагадаємо, що в класичній схемі вони найбільші на початку терміну і поступово зменшуються до кінця.

Яка відмінність ануїтетного кредиту від диференційованогоГоловним недоліком ануїтету можна назвати переплату по кредиту, яка буде більше, ніж в разі диференційованої схеми оплати. Чим більше термін оформлення кредиту, тим більша сума переплати, і залежить різниця від терміну, суми кредиту, а також присутності додаткових комісій. Крім того, в ануїтеті не вигідно достроково погасити кредит після настання половини терміну позики.

Перевагами диференційованої схеми можна назвати меншу суму переплат за використання кредиту і ��ожливість вигідного дострокового погашення після оплати половини заборгованості. Про головний недолік ми вже говорили вище - це розмір початкових платежів, він буде значно вище, ніж при ануїтеті, і може спричинити велику фінансове навантаження на клієнта. Другим недоліком є ​​максимально можлива сума кредитування, яка завжди буде менше при класичній схемі.

Отже, диференційований і ануїтетний кредит мають ряд своїх плюсів і мінусів. Але, як показує практика, сьогодні все частіше кредитні організації пропонують ануїтет. І якщо навіть ви знайдете кредитора, який запропонує вам право вибору, не поспішайте економити, а зважте всі «за» і «проти» і вибирайте схему виходячи з ваших можливостей на даний момент.

 

 

Як вигідно погасити ануїтетний кредит

В даному розділі ми підкажемо, як краще погасити ануїтетний кредит.

Одним з головних умов ануїтетного кредиту можна назвати його дострокове погашення. Коштує це враховувати при оформленні та розпитати все докладно у менеджера кредитної організації.

Як вигідно погасити ануїтетний кредитМожливість дострокового погашення ануїтету проводитися тільки після сплати позичальником три чверті тіла кредиту. Ще не так давно існувала пеня, яка з'явилася вже при достроковому погашенні, але зараз умови змінені, і позичальник може сміливо користуватися погашенням раніше обумовленого терміну.

Крім того, однією з рекомендацій, як достроково погасити ануїтетний кредит можна назвати внесення платежів великими сумами, ніж вони вказані в графіку погашень. Слід врахувати деякі нюанси, які залежать від умов кредитування. Наприклад, зустрічаються фінансові компанії, що надають так звані кредитні «канікули», які наступають в тих випадках, коли клієнт вносить дострокові платежі в рахунок погашення наступних за графіком платежів. Але перш, ніж розраховувати на дану опцію, рекомендуємо дізнатися про її можливості, щоб в результаті не потрапити на штрафні санкції.

Як би там не було, але дострокове погашення кредиту це завжди добре, як для фінансового, так і для психічного стану клієнта, адже набагато приємніше не відчувати на собі грошових зобов'язань. Але якщо життя вносить свої корективи і ви змушені знову звернутися за фінансовою допомогою до кредитної установи, то вибирайте перевіреного і надійного партнера. Ми рекомендуємо компанію «БИСТРОЗАЙМ» - кредит під 0% усіх нових позичальників, легкий і зрозумілий сервіс онлайн оформлення позики, можливість миттєвого замовлення грошей на карту через мобільний додаток і отримання грошових коштів на руки в касі одного з 70-ти відділень, які працюють у всіх регіонах України.