РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

01.07.2021

1313 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Куди поїхати відпочивати в Україні в липні

море в июле куда поехать

Щороку сотні тисяч українців ставлять собі питання куди поїхати у липні в Україні. І в цьому немає нічого дивного, адже червень — один із найбільш теплих і сонячних місяців у році. Окрім цього, саме на цей місяць припадає основний об'єм щорічних відпусток.

 

В 2021 році (проте, як і у минулому) через пандемію коронавірусу кордони багатьох країн залишатимуться закритими для відвідування туристів, а це означає, що саме час дослідити простори рідної вітчизни, з її великою кількістю захоплюючих і гарних місць як для сімейного та індивідуального, так и для відпочинку з друзями та другими половинками. Саме тому ми підготували невелику подбірку місць, де можна недорого відпочити в Україні.

Куди поїхати на море

Якщо вам до вподоби відпочинок на пляжі, ознайомтеся з нашим списком найкращого відпочинку на морському узбережжі в Україні. 

Коблево

коблево в июле

Це невелике містечко розташоване між Миколаєвом та Одесою — чудове місце для відпочинку всією сім'єю. Тут переважно піщані пляжі з пологим та безпечним спуском до Черного моря, що найбільше до душі дітям.

 

Для активного відпочинку можна відвідати один із двох аквапарків або місцевий луна-парк, де знаходиться безліч дитячих атракціонів, панорамне колесо огляду та американські горки, яким під силу неабияк полоскотати ваші нерви.

 

Більш того, в Коблево знаходиться дельфінарій та знаменитий на всю країну винний завод, де можна особисто побачити процес виготовлення вина, а також його продегустувати.

Кирилівка

куда поехать отдыхать в июле недорого

Тим, хто бажає відпочити на березі Азовського моря, ми рекомендуємо відправитися в селище Кирилівка, яке знаходиться у Запорізькій області. Цей курорт славиться цілющим повітрям, яке насичене йодом та бромом, і невеличкими затишними пляжами.

 

Окрім пасивного пляжного відпочинку, у селищі знаходиться аквапарк з більш ніж 30 атракціонами, сафарі-парк та «Кирилівська січ»‎ — унікальний театр, який демонструє побут українських козаків, де можна покататися на конях та постріляти з лука. 

Одеса

куда поехать в медовый месяц в июле

Це місто говорить саме за себе, а відому Дерибасівську вулицю та Потьомкінські сходи знають далеко за  межами України. Одеса пропонує туристам великий вибір розваг на будь-який смак та кишеню.

 

Любителі пасивного відпочинку біля моря можуть вдосталь насолодитися пляжами Аркадії та Ібіци, або відвідати місцевий дельфінарій.

 

Поціновувачам культурного відпочинку стануть до душі численні музеї, художні галереї і театри, а особливої уваги заслуговує Одеський академічний театр опери і балету, театр Тео і театр на Чайній.

 

У місті величезна кількість барів, пабів та ресторанів, де можна скуштувати страви як української кухні, так і страви інших народів світу.
 

Затока

що таке затока

Цей курорт знаходиться лише у часі їзди від Одеси, славиться гарними піщаними пляжами, аквапарками та достатньо великим парком атракціонів, куди їхати відпочивати їдуть навіть одесити. Тут же можна покататися на банані або яхті, спробувати парасейлінг та багато іншого.

 

Любителям екскурсій рекомендуємо відвідати Белгород-Дністровську фортецю, яка розташована в околицях курорта і яка є найбільшою фортецею в Україні, яка збудована ще в XIII столітті.

Цікаві місця для відпочинку в Україні у липні

Окрім відпочинку біля моря, Україна може похвалитися кількома сотнями захоплюючих місць, куди можна недорого відправитися влітку. Ось лише деякі з них. 

Озеро Синевір

синевир що подивитись

Синевір — одне з найбільш красивих місць, які розташовані в українських Карпатах.

 

За легендою, озеро утворилося від сліз дівчини Синь після того, як вона дізналася, що її коханого за наказом батька було вбито великим каменем, який скинули зі скелі.

 

Відзначимо, що це справжнє горне озеро, температура води в якому не піднімається вище +11 °C. 

Чернівецький університет

черновицкий университет в июле

Це справжній архітектурний шедевр епохи Габсбургів, подивитися на який приїжджають туристи з різних куточків світу.

 

Споруда більше схожа на палац, ніж на університет: величезна центральна площа, викладений глазурованої черепицею дах трьох будівель з вежами, невеличка церква і капличка. Для будівництва университета у місті спеціально побудували завод із виготовлення черепиці та цегли.

 

Величний зовнішній вигляд доповнюється не менш величним внутрішнім оздобленням, якому можуть позаздрити більшість розкручених західноєвропейських архітектурних об'єктів.

Заповідник Асканія-Нова

аскания нова что посмотреть

Цей біосферний заповідник розташований у Херсонській області і є одним із найбільших у Європі заповідних степів, де збереглися умови дикої природи.

Тут мешкають найрідкісніші тварини з усього світу: антилопи, зебри, фламінго, буйволи, павичі, грифи тощо.

 

Для відвідувачів заповідника проводять екскурсії, де туристів знайомлять з насиченою флорою та фауною, що мешкає на його території. Також тут розташовані готель та ресторан, де можна відпочити та підкріпитися після екскурсії. Дістатися сюди можна з Херсона, Нової Каховки або Генічеська на спеціальних екскурсійних автобусах. 

 

Замість підсумку

Сподіваємося, що наша підбірка надихне вас на подорож Україною, яка здатна запропонувати захоплюючий, пізнавальний відпочинок за доступними цінами, який не можна навіть порівняти з відпочинком не тільки в країнах ближнього, але й далекого зарубіжжя.