РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

21.02.2022

8300 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТОП-5 книг з фінансової грамотності від “БыстроЗайм”

 

Фінансова грамотність – основа сучасного комфортного життя. Ми живемо у світі, де від фінансів, їх кількості та грамотного розпорядження ними залежить дуже багато. То де ж навчитися навичкам поводження з грошима? Відповідь проста - у літературі. Пропонуємо до вашої уваги добірку з ТОП-5 книг, які допоможуть стати грамотнішими у фінансових питаннях.

 

Наполеон Хілл “Думай та багатій”

 

Книга «Думай та багатій» написана американським письменником під час Великої Депресії (30-ті роки). Хілл описує принципи професійного розвитку особистості та досягнення успіху. Освіта та отримання спеціалізованих знань, побудова правильного кола спілкування тощо – невід'ємна частина усвідомленості. Книга дає непогане розуміння психології успіху та поведінки людей у ​​стресових ситуаціях. Одна з головних думок книги – стати успішним інвестором відразу не можна, необхідні роки на вдумливий аналіз, розвиток навичок та практику. Рекомендуємо цей твір до прочитання.

 

Роберт Кійосакі "Багатий Папа, бідний Папа"

 

Підприємець та інвестор Роберта Кійосакі показує різницю у підходах представників бідних верств населення, середнього класу та багатих членів суспільства. Основна ідея в тому, що в той час як представники перших двох груп працюють для отримання грошей, останні витрачають сили на отримання потрібних знань. Роберт Кійосакі вказує на важливість фінансової грамотності, яка допомагає досягти незалежності та вирватися із замкнутого кола навколишнього корпоративного світу. Важливо розуміти, що насправді є, а що не є активом. Наприклад, багато хто вважає нерухомість активом, але вона може сковувати вільні кошти і вимагати витрат, у той час як реальні активи приносять прибуток. Книга дуже підійде тим людям, хто хоче почати займатися інвестиціями.

 

Річард Бренсон "До біса все! Берись і роби!"

 

Книга талановитого підприємця, який створив унікальний бренд Virgin, що об'єднує кілька десятків абсолютно різних бізнесів: магазини з продажу музичних дисків, авіа- та залізничні компанії, радіостанцію та видавництво. Це маніфест життя, дій, ризиків. Брати від життя все – основне кредо автора. Не боятись робити те, що хочеш. Абсолютно неважливо, чи достатньо в тебе знань, досвіду чи освіти. Життя коротке, щоб витрачати його на речі, які не приносять задоволення. Якщо є голова на плечах і досить завзяття в серці, будь-яка мета буде під силу. Подобається – роби. Не подобається - кидай не роздумуючи. Відмінна книга, що мотивує та спонукає до дій.

 

Бодо Шефер "Мані або абетка грошей"

 

Ця книга призначена насамперед для дітей. У країнах Заходу прийнято виховувати у людях фінансову грамотність змалку. Ця робота допоможе заповнити прогалини у фінансовому вихованні вже у зрілому віці. Немає нічого поганого в тому, щоб провести кілька годин з дитячою книгою. Вона дасть вам основи, які дозволять і зараз отримувати задоволення від життя та відкладати на майбутнє.

 

Джордж Клейсон "Найбагатша людина у Вавилоні"

 

У книзі розкрито основні принципи накопичення та збереження капіталу. Як поводитися, щоб жити гідно, відкладаючи при цьому певну кількість грошей? Як змусити капітал приносити прибуток? Якщо ви шукаєте відповіді на ці два питання, тоді рекомендуємо дане видання. Ця книга - справжні ліки від злиднів. Якщо ви всерйоз вирішили стати багатим, вона допоможе вам зазирнути в суть фінансових проблем і досягти реального успіху. Обговорювані автором принципи універсальні та незмінні. Вони доведуть вам свою дієвість так само, як довели її багатьом іншим людям, ставши ключем до стабільного фінансового прогресу та процвітання.