РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

11.06.2020

3501 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Паспорт з 14 років: Як отримати паспорт і номер платника податків одночасно?

 

28 травня запрацювала система для підлітків, яка передбачає отримання паспорта і номера платника податків одночасно, процес оформлення якого займає всього 15 хвилин.

 

Більше 400 000 неповнолітніх громадян України вперше отримають свій паспорт в цьому році. У цій статті описано все, що потрібно для отримання першого паспорта неповнолітніми, його терміни оформлення та які загрожують штрафи за несвоєчасне отримання.

 

Як відбувається процес отримання паспорта в 14 років?

Перелік необхідних документів для процедури отримання паспорта для 14-річних українців:

 

  • довідка про реєстрацію місця проживання;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • документ, що засвідчує особу заявника (власний паспорт батьків або опікунів дитини);

 

Батькові й матері не обов'язково бути присутнім з дитиною при отриманні паспорта. Якщо ж батьки розлучені, то необхідно додатково надати свідоцтво про розірвання шлюбу. У цьому випадку потрібно паспорт одного з батьків.

 

Після збору всіх необхідних документів, громадянину України потрібно буде звернутися в ЦНАП (Центр Надання адміністративних послуг) або до територіального підрозділу ДМС (Державна міграційна служба) виключно за місцем вашого проживання. Далі відбувається процес заповнення його анкети-заяви співробітником в підрозділі, які приймає документи, так як це входить в його обов'язки. І в завершенні процедури потрібно передати всі необхідні документи, які згадувалися вище.

 

Термін видачі ID-карти становить 20 робочих днів з моменту подачі заяви, а термін дії даного документа — 4 роки. Після закінчення терміну дії необхідно буде замінити паспорт в 18 років, який буде дійсний протягом наступних десяти років.

Яка інформація розміщена на ID-карткою?

Паспорт з тильного боку містить назву самого документа, фотографію, ПІБ українською мовою і латинську транслітерацію, стать, громадянство, дату народження, дійсний до (+ 10Y від дати видачі), запис № (Унікальний номер запису в реєстрі, УНЗР), документ № (номер паспорта, 9 цифр), підпис. Серії в ID-картки немає.

 

Зворотня сторона містить дату видачі, орган що видав, ідентифікаційний номер (10 цифр), місце народження, лазерну копію фотографії з роком народження.

Терміни отримання ID-карти і штрафи за їх порушення

Коли підлітку виповнилося 14 років, згідно із законодавством України, йому потрібно отримати свій перший паспорт протягом 1 місяця. Покарання за перше порушення приходить тільки в формі попередження.

 

При повторному такому порушенні будь-якому віці (відсутність паспорта) протягом 12 місяців розмір штрафу становить від 17 до 51 грн.

 

Також без ID-карти школярі не можуть зареєструватися на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), і в результаті їх не зможуть допустити до тестів.

Яка вартість ID-карти?

Видача першого паспорта в 14 є безкоштовною процедурою. Якщо ж вам потрібно замінити старий, то доведеться заплатити суму в розмірі 279 гривень. Існує прискорена процедура оформлення біометричного паспорта, яка становить 10 календарних днів, замість 20. Також підставою для отримання нової ID-карти може стати заміна прізвища, втрата або крадіжка вашого старого документа./p>

 

кщо ж вам терміново потрібно отримати новий зразок паспорта, а коштів для цього недостатньо, ми можемо запропонувати вам оформити позику під 0% від наших партнерів. Просто переходьте по посиланню і подавайте заявку відразу в кілька організацій для збільшення шансів отримати кредит в короткі терміни.