РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

25.01.2021

2090 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Відпочинок в Україні: куди поїхати взимку в 2021

Взимку хочеться відпочити не менш, ніж влітку. Красуня зима вкриває землю білою ковдрою та вабить нас покататися на лижах, санчатах, погуляти у зимовому лісі. Для гарного відпочинку не обов’язково їхати за кордон, в України багато міст, де природа розкішна, а умови відпочинку комфортні.

Куди поїхати в Україні взимку

Карпати – одне з найкращих місць

 

Це гарна альтернатива відпочинку за кордоном – не треба витрачати часу та грошей на авіапереліт, і ціни на наших курортах більш доступні. А про гостинність мешканців Карпат чули мабуть усі.

Буковель

Звичайно, головний український гірськолижний курорт – це Буковель. Він нічим не поступається закордонним курортам рівнем сервісу, якісні траси тут є для всіх – новаків, професіоналів, любителів. Буковель полюбляють не тільки українці, гостей з-за кордону тут також багато.

Драгобрат

Буковель – найвідоміший з українських зимових курортів, але це не єдине місце для гарного відпочинку. Розгляньте такий варіант, як Драгобрат. Це самий високогірний український гірськолижний курорт, розташований на висоті 1400 м над рівнем моря, вже тільки цей факт робить його унікальним.

 

Інфраструктура досить розвинена і після катання на лижах є де відпочити. Трас на Драгобраті немає, і їхати з гори можна у любому напрямку. Сезон катання на цьому курорті дуже довгий, іноді кататися можна з листопада до травня.

 

Якщо їхати зі Львова, можна потрапити ще до одного курорту – у селі Славське.

Пилипець

 

Є у Межигір’ї село Пилипець. Саме тут, на горі Гимба, знаходиться ще один популярний український гірськолижний курорт. Краєвиди с гори відкриваються дуже гарні, навіть, якщо ви не хочете кататися на лижах чи сноуборді, варто піднятися на вершину на підйомнику, щоб подивитися на красу навколишньої природи.

 

Львів'яни люблять проводити тут вікенди, так що людей тут завжди багато.

Красія

Щоб огляд був повним, треба сказати про закарпатський курорт Красія, розташований у селі Вишка. Це гарне місто для тих, кому подобається спокійне катання. У Красії найдовша в Україні траса – її довжина більш ніж 3 км. Цей курорт був заснований ще у часи СРСР і саме тут з’явилися перші крісельні підйомники.

Яремче

Яремче – теж гарне місце для зимового відпочинку. Тут не буває великих морозів , сніг лежить довго та випадає рано. На сноубордах та лижах люди катаються в урочищі Багровець, де розташовані дві траси. Траси підійдуть для новаків, а професіонали можуть кататися у Буковелі та на Яблунецькому перевалі, які розташовані неподалік.

 

У Яремче катаються не лише на лижах, а й на санчатах, чи у санях з кінною упряжкою. Якщо хочете побачити околиці, є тури на квадроциклах та снігоходах. Ну, і звичайно цікаві екскурсії.

Відпочинок взимку в Україні – місто Львів

 

Любителів кататися на лижах багато, але комусь хочеться просто погуляти гарним містом взимку, милуючись його красою. Одне з найкращих міст для таких погулянок – Львів. Цей маленький Париж взимку виглядає просто розкішно. Вузькі засніжені вулички, аромат кави та шоколаду з кафе, старовинна архітектура зачаровують и занурюють в казкову атмосферу зимового міста.

 

Львів – чудове місце для зимових фотосесій, снігу тут завжди багато. Якщо вам подобається кататися на ковзанах, сходіть на каток на площі Ринок. Діти, дорослі, романтичні парочки – усі полюбляють це місце взимку.

 

Львівські кав’ярні – це не просто кафе, це справжня візитна картка міста. Можна сказати, що кожне кафе має свою історію. Вам запропонують унікальні страви, приготовлені за особливими рецептами, а можливо й цікаву розважальну програму. У місті є кафе-музеї, арт-кафе. Найкращими львівськими кафе вважаються «Керосинова лампа», «Львівська майстерня шоколаду», «Під золотою трояндою», «Львівська шахта кави», «Будинок легенд».

 

Щоб подивитися на зимове місто з висоти, варто сходити на оглядовий майданчик на ратуші. Тут можна зробити гарні фото. Гарний краєвид на місто відкривається також з Замкової гори. Ну, а якщо ви бажаєте ближче познайомитися зі Львовом, відправляйтеся на оглядову екскурсію.

 

Де відпочити взимку в Україні ще? Таких міст багато.

Зимовий відпочинок у Трускавці

 

Карпати взимку чарівні і у Трускавці. Чисте повітря, краса природи та мінеральні води будь кого зроблять міцніше й здоровіше. Трускавець – одне з найкращих малих міст України за якістю життя. Це бальнеологічний курорт з досить м’яким кліматом.

 

Що робити тут взимку?

 

1. Можна кататися на лижах, конях, санчатах, пити прямо з бювету мінеральну воду.

 

2. Якщо вам подобається гуляти пішки, сходіть у поход та помилуйтеся красою зимових Карпат.

 

3. З дітьми можна сходити у дельфінарій.

 

4. У місті багато кафе, які пропонують блюда української кухні, є музеї, цікаво буде побачити старовинні дерев’яні вілли, найгарнішою з котрих вважається Гопляна.

 

5. А якщо бажається чогось більшого, можна відправитися на екскурсію у Дрогобич, подивитися Львівські замки, Ужгород чи Мукачево.

Де відпочивати взимку бюджетно

Як не дивно, в Одесі. Відпочинок у «перлині біля моря» літом коштує дорого, а ось взимку, коли на пляжі не відпочинеш, ціни в готелях нижче в рази. У будь яку пору року в Одесі є, на що подивитися.

 

Погода взимку в Одесі непередбачувана, може бути дуже тепло та сонячно, а може й холодно, з неприємний вітром з моря. Тому буде добре обрати комфортний готель з розвагами – відпочинок в України недорого можливий саме у цей час.

 

На що подивитися в Одесі? Звичайно, на архітектуру. Роботи у гідів в цей час небагато, тому до туристів взимку вони ставляться з особливим трепетом. Натовпи туристів не будуть заважати вам насолоджуватися красою міста.

 

В Одесі є дельфінарій, працюють декілька відкритих та закритих катків. Будівля одеського оперного театру вражає як зсередини, так і зовні. Квитки можна придбати на балет, оперу чи оперету.

 

Одеські музеї працюють цілий рік. Ви можете обрати, що для вас найцікавіше:

 

  • Одеські катакомби;
  • Музей сучасного мистецтва.
  • Музей цікавої науки;
  • Музей коньячної справи Шустова;

 

Відпочити зимою, хоч декілька днів, хочуть усі. Якщо ви бажаєте відправитися у подорож по Україні взимку, але вам не вистачає грошей, може допомогти Быстрозайм. Перший займ ви отримаєте лише під 0,01%, на карту вам буде нарахована сума до 15 000 гривень. Гроші надійдуть за декілька хвилин, і довгоочікувана зимова подорож стане для вас можливою.

 

Бюджетний відпочинок в Україні – це реальність, а позитивних вражень після зимової подорожі буде дуже багато.