РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

10.07.2020

1755 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Огляд медичних страховок: скільки коштує і яку краще вибрати

У багатьох країнах медичне страхування є обов'язковим. Громадян страхує роботодавець або держава, а вартість поліса віднімається з державного бюджету або заробітної плати. В Україні поки немає такої системи. Страхування здоров'я поки що є справою добровільною і платити за нього доведеться самому або ж це зробить роботодавець за вас у багатьох міжнародних компаніях.

 

 

Медична страховка також сприяє створенню фінансової подушки безпеки. При настанні нещасного випадку страхова компанія покриє вам витрати на лікування. Адже, наприклад, найдешевший поліс, за який потрібно платити від 34 гривень в день, гарантує виплату за лікування до 75 000 гривень.

 

З десяти найбільших страхових компаній України тільки кілька продають медичну страховку фізичним особам. Більшість працює тільки з роботодавцями для оформлення корпоративних страховок для співробітників.

 

Страхові компанії відзначають, що працювати індивідуально з фізичними особами невигідно. Культура страхування в нашій країни ще поки не сильно розвинена, тому людина звертається за медичною страховкою в останній момент, вже після виявлення якогось захворювання.

Як працює медичне страхування?

Купуючи за певну суму поліс на рік, при настанні страхового випадку (травми або хвороби) людина отримує перелік медичних послуг в тому розмірі бюджету, яке передбачено тією чи іншою програмою страхування. Страховка гарантує стаціонарну, амбулаторну (виклик лікаря додому або відвідування клініки) і невідкладну (виїзд швидкої бригади) допомогу і оплату ліків.

 

 

Страхова компанія може повністю або частково покривати вартість лікування. У разі нездужання або хвороби людині потрібно зателефонувати в колл-центр страхової компанії і пояснити суть проблеми. Після цього оператор підбере для вас кілька клінік і узгодить з вами час прийому.

Де придбати поліси?

Розглянемо ТОП-3 страхових компаній, які пропонують різні програми медичного страхування, що відрізняються між собою за ціною і переліком медичних послуг.

 

1. “ІНГО Україна”

 

Страхова працює як з приватними, так і з державними медичними установами — приблизно з 800.

 

Отримання поліса в даній компанії відбувається в декілька етапів:

 

  1. 1. Заповнення заявки на поліс.
  2. 2. Вибір поліса медичного страхування.
  3. 3. Оплата і отримання договору.

 

Для всіх жителів, крім Київської області, надається знижка до 20%.

 

Соціиальный Комфорт Комфорт+ Преміум
Страхова сума — 110 000 гривень Страхова сума — 150 000 гривень Страхова сума — 180 000 гривень Страхова сума — 210 000 гривень
Рівень клінік — 1 Рівень клінік — 2 Рівень клінікк — 3 Рівень клінік — 4
Екстрена стаціонарна допомога Екстрена стаціонарна допомога Екстрена стаціонарна допомога Екстрена стаціонарна допомога
Швидка та невідкладна допомога Швидка та невідкладна допомога Швидка та невідкладна допомога Швидка та невідкладна допомога
Планова стаціонарна допомога Планова стаціонарна допомога Планова стаціонарна допомога Планова стаціонарна допомога
Амбулаторно-поліклінічна допомога Амбулаторно-поліклінічна допомога Амбулаторно-поліклінічна допомога Амбулаторно-поліклінічна допомога
Медикаментозне забезпечення (100%) Медикаментозне забезпечення (100%) Медикаментозне забезпечення (100%) Медикаментозне забезпечення (100%)
  Стоматологія (ліміт 2000 гривень) Стоматологія (ліміт 4000 гривень) Стоматологія (ліміт 5000 гривень)
  Розширена гінекологія і урологія Розширена гінекологія і урологія Розширена гінекологія і урологія

 

2. “УНІКА”

 

Компанія надає 3 програми добровільного медичного страхування, які допоможуть вам бути впевненим в завтрашньому дні. Ціни однакові по всій території України. Також можлива розстрочка, але в такому випадку поліс обійдеться дорожче.

 

Стандарт Класика Престиж
від 34 гривень в день від 45 гривень в день від 60 гривень в день
Цілодобова підтримка лікаря-координатора Цілодобова підтримка лікаря-координатора Цілодобова підтримка лікаря-координатора
Страхова сума 75 000 гривень Страхова сума 125 000 гривень Страхова сума 175 000 гривень
Амбулаторно-поліклінічна допомога Амбулаторно-поліклінічна допомога Амбулаторно-поліклінічна допомога
Планова стаціонарна допомога, хірургія в межах 3 000 гривень Планова стаціонарна допомога, хірургія в межах 4 000 гривень Планова стаціонарна допомога, хірургія в межах 5 000 гривень
Обслуговування в комерційних медичних клініках (наприклад, Хелсі Енд Хепі, Медбуд, Здравиця, Авесана, Альфа Віта) Обслуговування в комерційних медичних клініках (наприклад, Хелсі Енд Хепі, Віва) Обслуговування в комерційних медичних клініках (наприклад, Добробут, Медіком, Борис, Оберіг)
Екстрена госпіталізація і забезпечення медикаментами Екстрена госпіталізація і забезпечення медикаментами Екстрена госпіталізація і забезпечення медикаментами
Екстрена стоматологія до 500 гривень Екстрена стоматологія до 1000 гривень Екстрена стоматологія до 20500 гривень

 

3. “Провідна”.

 

Компанія пропонує 6 програм на страхову суму в розмірі від 7000 до 150 000 гривень. Їх вартість починається від 750 гривень і залежить від обраного класу і місця проживання людини. Оплату можна внести тільки одноразово.

 

Стандарт Стандарт+ Класик
Страхова сума — 7000 гривень Страхова сума — 15 000 гривень Страхова сума — 25 000 гривень
Невідкладна стаціонарна допомога Невідкладна стаціонарна допомога Невідкладна стаціонарна допомога
Невідкладна медична допомога Невідкладна медична допомога Невідкладна медична допомога
Медикаментозне забезпечення (100% при невідкладної стаціонарної допомоги) Медикаментозне забезпечення (100% при невідкладної стаціонарної допомоги) Медикаментозне забезпечення (100% при невідкладної стаціонарної допомоги та 50% при амбулаторно-поліклінічної допомоги)
  Амбулаторно-поліклінічна допомога (ліміт 750 гривень) Амбулаторно-поліклінічна допомога (ліміт 1500 гривень)
"Класик+" “Еліт” "ВІП"
Страхова сума — 50 000 гривень Страхова сума — 100 000 гривень Страхова сума — 150 000 гривень
Невідкладна стаціонарна допомога Невідкладна стаціонарна допомога Невідкладна стаціонарна допомога
Невідкладна медична допомога Невідкладна медична допомога Невідкладна медична допомога
Медикаментозне забезпечення (100% при невідкладної стаціонарної допомоги та 50% при амбулаторно-поліклінічної допомоги) Медикаментозне забезпечення (100% при невідкладної стаціонарної допомоги та 50% при амбулаторно-поліклінічної допомоги) Медикаментозне забезпечення (100% при невідкладної стаціонарної допомоги та амбулаторно-поліклінічної допомоги)
Амбулаторно-поліклінічна допомога (ліміт 3000 гривень) Амбулаторно-поліклінічна допомога (ліміт 4000 гривень) Амбулаторно-поліклінічна допомога
  Невідкладна стоматологічна допомога (ліміт 800 гривень) Невідкладна та планова стоматологічна допомога (ліміт 2500 гривень)
  Медичний огляд (1 раз в рік) Медичний огляд (1 раз в рік)
    Планова стаціонарна допомога

 

Головна місія медичної страховки — це допомога при настанні нещасних випадків. До того ж вам не потрібно буде витрачати гроші навіть на планові огляди або час на величезні черги в поліклініках. Адже наше здоров'я — це найголовніша цінність у житті. Нагадуємо, що ви можете взяти позику від наших партнерів. Адже краще один раз придбати медичну страховку і бути впевненим в завтрашньому дні. Просто переходьте по ссылке за посиланням і залишайте заявку відразу в декілька організацій.